Η μεγάλη ρεβάνς των Φορτούνη και Μασούρα και το... 3-0 του Μαρτίνς με Φερέιρα!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η μεγάλη ρεβάνς των Φορτούνη και Μασούρα και το... 3-0 του Μαρτίνς με Φερέιρα!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς επιλέγει να σταθεί στην ελληνική... ψυχή των Φορτούνη και Μασούρα που... καθάρισε τον 2ο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ μαζί με την τακτική του Μαρτίνς. Ένας ΠΑΟΚ που δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός Κυπέλλου αυτόν τον Ολυμπιακό.
Προσωπικά δεν θέλω να εμφανιστώ ως μετά Χριστόν Προφήτης αλλά δεν πίστεψα ούτε λεπτό πως αυτός ο Ολυμπιακός παρά το 3-2 του πρώτου ματς της Τούμπας θα έμενε εκτός από αυτόν τον ΠΑΟΚ.
Το 2-0 του Φαλήρου το πιστοποίησε αυτό. Και αυτό διότι θεωρώ πως υπάρχει ποιοτική διαφορά των 2 ομάδων, ότι απουσίες και να έχουν. Διαφορά που έχει φανεί στο γήπεδο ακόμα και σε θέμα νοοτροπίας και προσέγγισης των αγώνων. Σε πρώτη φάση όμως θα πρέπει να... ξαναυποκλιθούμε στον Μαρτίνς που για 3η φορά φέτος εκθέτει προπονητικά τον Αμπέλ Φερέιρα και τον κερδίζει (δύο φορές στο πρωτάθλημα στην Τούμπα και μία στο Κύπελλο στο Καραϊσκάκη). Ένας Αμπέλ Φερέιρα που... χρεώνεται την αλλαγή του νεαρού και δραστήριου επιθετικά Τζόλη στο 63' καθώς δύο λεπτά μετά την εξέλιξη αυτή δέχεται η ομάδα του το 1-0.
Ο Πορτογάλος κόουτς που δεδομένα έχει δείξει πως εξελίσσεται μέσα από τον Ολυμπιακό, έχοντας κάνει παράλληλα τους Πειραιώτες να παίζουν εξαιρετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά και ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας βλέποντας πως στο α' μέρος ο ΠΑΟΚ είχε στηθεί αρκετά καλά τακτικά και με τον Μπουχαλάκη να έχει κίτρινη κάρτα προχωράει σε κίνηση τακτικής βάζοντας τον Φορτούνη στο 41'. Μία κίνηση που άλλαξε όλο το ματς.
Να θυμηθούμε γιατί; Μα φυσικά. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης βγάζει πάσα για το σουτ του Καμαρά που αποκρούει δύσκολα ο Πασχαλάκης. Στο 47' από το δικό του κόρνερ χάνει ευκαιρία ο Μπα με κεφαλιά. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που κοιτάζοντας την φετινή χρονιά θα ήθελε να την αφήσει πίσω του κυρίως για τον σοβαρό τραυματισμό του έκανε το πρώτο πραγματικά πολύ καλό φετινό του ματς στον Ολυμπιακό, αλλάζοντας τη ροή ενός ιδιαίτερου αγώνα αλλά και απαιτητικού καθώς ο Ολυμπιακός έπρεπε να ανατρέψει το σε βάρος του 3-2 και να περάσει στον τελικό του φετινού Κυπέλλου.
Στην φάση δε του γκολ του φοβερού και τρομερού Καμαρά ο Γιαννούλης έχει επιλέξει να μην κοιτάει πίσω του και μετά όταν χάνει την μπάλα από τον «Φόρτου» προτίμησε να βάλει τις φωνές στον διαιτητή Παπαπέτρου αντί να κυνηγήσει την φάση. Πανέξυπνα ο Φορτούνης και του κλέβει την μπάλα και βγάζει ασίστ στον Καμαρά, που περνάει τον Βαρέλα, αφήνει πίσω του τον Μαουρίτσιο που παρότι πάει να τον πιάσει με τα χέρια του ο Αφρικανός τον... κάνει πέρα και την στιγμή που τον έχει φτάσει ο Γιαννούλης σουτάρει για το 2-0.
Τι άλλο να έκανε δηλαδή ο Φορτούνης; Δεδομένα έχει γίνει και αυτός αποδέκτης κριτικής τις φορές που δεν στάθηκε στο ύψος του, όμως εδώ πρέπει να τον παραδεχθούμε κυρίως γιατί έχοντας χάσει το πέναλτι με τον Άρη και μην δείχνοντας τόσο καλά και από ψυχολογικής πλευράς μετά από αυτό δεν πατάς απλά έναν διακόπτη και επανέρχεσαι. Εξού και μετά ήρθε η επιβράβευσή του Φορτούνη και από τον Πέδρο Μαρτίνς με τα συγχαρητήρια για την απόδοσή του αλλά και η αποθέωση από τον κόσμο που περίμενε έξω από το Καραϊσκάκη. Ένας Φορτούνης που φέτος έχει 13 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ.
Πάμε τώρα στον Γιώργο Μασούρα. Του μεσοεπιθετικού με τα 45 ματς φέτος και τα 9 γκολ και τις 5 ασίστ. Του παίκτη με τα 61 ματς στον Ολυμπιακό με 13 γκολ και 6 ασίστ. Ναι δεν είναι ο κορυφαίος finisher του κόσμου, όμως ας κάνουμε ένα rewind του ματς. Ο διεθνής εξτρέμ είναι μέσα σε τουλάχιστον 4 με 5 φάσεις και έχει χάσει και τετ α τετ προτού φτάσει στο να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά - ψαράκι. Τρέχει, μαρκάρει, πιέζει, κλέβει και κάνει διαρκώς κατάθεση ψυχής.
Οφείλουμε βέβαια να απονείμουμε τα εύσημα στον Μαντί Καμαρά και για την μπαλιά του στον Μασούρα και για το γκολ του στο 2-0 όμως στην φάση του 1-0 ο Ίνγκασον κάνει γκέλα διότι δεν μπορεί να διώξει και το ίδιο ισχύει και για τον Πασχαλάκη που παρότι ο Μασούρας είναι πολύ κοντά στο τέρμα δεν αντιδρά τόσο σωστά. Βέβαια η άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Πασχαλάκης έχουν λανθασμένες αντιδράσεις και στο 2-0. Προφανώς βέβαια τα λάθη μίας ομάδας δείχνουν και την ικανότητα εκείνης της ομάδας που τα αξιοποιεί. Όπως και να έχει ήταν μία βραδιά που δύο Έλληνες, ο Φορτούνης και ο Μασούρας πήραν τις δικές τους... ρεβάνς. Ένας Μασούρας που ήταν κομβικός και τη βραδιά της πρόκρισης με την Άρσεναλ.
Στον αντίποδα ο Σα είχε τουλάχιστον τρεις σούπερ επεμβάσεις. Μία πάνω στον Βαρέλα και δύο στον Σφιντέρφσκι, όπως και το αμυντικό δίδυμο των Σεμέδο και Ουσεϊνού Μπα δεν δέχθηκε γκολ σε ένα ακόμα ντέρμπι (και ας ήταν στο Κύπελλο). Στο τέλος της ημέρας ο Ολυμπιακός είναι δικαιότατα στον τελικό διότι σε όλα τα επίπεδα ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ, που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με μία αίσθηση ότι του αρκούσε το α' μέρος και ότι δεν είχε δεχθεί γκολ από τους ερυθρόλευκους σε αυτό το διάστημα και πως θα τα έκανε όλα ο πιτσιρικάς και δεδομένα πολύ ταλαντούχος Τζόλης...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.