Με Ντάνι Μακέλι μόνο μία φορά έχει ηττηθεί ελληνική ομάδα στην Ευρώπη (vids)

Κώστας Τόπας
Με Ντάνι Μακέλι μόνο μία φορά έχει ηττηθεί ελληνική ομάδα στην Ευρώπη (vids)

bet365

Ο Ντάνι Μακέλι, είναι αυτός ο οποίος θα διαιτητεύσει τον αγώνα Αρης-ΑΕΚ στο «Βικελίδης» την Τετάρτη (24/06, 19:00) για τη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ολλανδός έχει σφυρίξει ξανά στο παρελθόν, έξι αγώνες ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και μόνο σε μία από αυτές, έχει γνωρίσει ήττα ελληνικός σύλλογος.

Κυρίως θετικές είναι οι αναμνήσεις που έχουν να θυμούνται στην Ελλάδα από τον Ολλανδό διαιτητή, Ντάνι Μακέλι, καθώς μόνο μία φορά ελληνική ομάδα έχει ηττηθεί στα έξι ματς που έχει σφυρίξει ο πολύπειρος ρέφερι σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους.

Το πρώτο παιχνίδι του Μακέλι ήταν το Ριέκα Ολυμπιακός, για τα προκριματικά του Champions League το 2017, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη με 1-0. Ο Ολλανδός ρέφερι, έχει σφυρίξει δύο ακόμα αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και σε καμία από αυτές οι Πειραιώτες δεν γνώρισαν την ήττα. Με την Μπεσίκτας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 για τους «16» του Europa League το 2017, όπως ισόπαλο έληξε και το ματς με την Ντνίπρο (2-2) για τους «32» του Europa League, το 2015. Η μοναδική ήττα του Ολυμπιακού, σε παιχνίδι που σφύριξε ο Μακέλι ήταν με την Μπάγερν, πέρυσι για τους ομίλους του Champions League (2-3).

Ο Ντάνι Μακέλι, έχει βρεθεί επίσης σε παιχνίδια δύο ακόμα ελληνικών ομάδων. Αρχικά, στο εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού, με τη Μίντιλαντ, εκεί όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 για τα Play Off, του Europa League και στη συνέχεια στην νικηφόρα αναμέτρηση με 2-0, του Αστέρα Τρίπολης με την Παρτιζάν, για τη φάση των ομίλων.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στο παρελθόν καμία φορά δεν έχει βρεθεί σε αγώνα ούτε της ΑΕΚ αλλά ούτε και του Άρη. Οπότε τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα σφυρίξει τις δύο ομάδες, για τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Εκτός από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων, ο Ολλανδός διαιτητής έχει σφυρίξει φέτος και τους αγώνες: Λίβερπουλ-Ατλέτικο 2-3, Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-2, Ντόρτμουντ-Ίντερ 3-2, Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, Ατλέτικο-Γιουβέντους 2-2 και Γιουνγκ Μπ.-Ερ.Αστέρας 2-2.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα