Παναθηναϊκός - Λαμία: «Μπάχαλο» με την 4η αλλαγή στο ΟΑΚΑ!

Δημήτρης Ρούσσος
Παναθηναϊκός - Λαμία: «Μπάχαλο» με την 4η αλλαγή στο ΟΑΚΑ!

bet365

Μπέρδεμα προέκυψε μετά τη λήξη του 90λεπτου μεταξύ Παναθηναϊκού και Λαμία στο ΟΑΚΑ, αφού Δώνης και Χάβος ετοίμαζαν παίκτες για να τους περάσουν ως τέταρτες αλλαγές στην παράταση, ωστόσο τελικά ο διαιτητής Παπαπέτρου τους ενημέρωσε πως αυτό δεν γίνεται λόγω... ΕΠΟ!

Στο ποδόσφαιρο ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, εκτός από τις περιπτώσεις χωρών ή διοργανώσεων που... δεν ισχύουν! Κάπως έτσι μπορεί κανείς να περιγράψει το κομφούζιο που επικράτησε στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό της φάσης των 16 μεταξύ Παναθηναϊκού και Λαμίας, που οδηγήθηκε στην παράταση.

Έχοντας ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές που δικαιούταν στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όπως ενημέρωσε η συνδρομητική τηλεόραση, ο Γιώργος Δώνης ετοίμαζε τον Ουσμάν Κουλιμπαλί ως τέταρτη για την παράταση. Η συγκεκριμένη εγκρίθηκε από τη FIFA και ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Με αφορμή αυτό, ο Μάκης Χάβος, που επίσης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, ετοιμάστηκε, ώστε να «απαντήσει» με τέταρτη αλλαγή. Τότε, προς διευκρίνιση πως θα γίνουν τα προβλεπόμενα, συνεργάτης του ρώτησε τον τέταρτο διαιτητή Τσουκαλά, ώστε να επιβεβαιώσει το ορθό της κίνησης. Εκείνος του απάντησε πως αυτό μπορεί να συμβεί, μέχρι τελικά να ανακαλέσει, αφού συζήτησε με τον διαιτητή Παπαπέτρου στο τέλος της κανονικής διάρκειας!

Ο λόγος ήταν απλώς, όπως ενημέρωσε σχετικά ο «άρχοντας» της αναμέτρησης τους δυο προπονητές: Παρότι ο κανονισμός είναι εγκεκριμένος και περιλαμβάνεται στο καταστατικό των διοργανώσεων παγκοσμίως, μετά την εφαρμογή του στο Μουντιάλ 2018, αυτό δεν έχει συμβεί από την ΕΠΟ, που έχει εγκρίνει την αλλαγή, όμως δεν την έχει συμπεριλάβει στο καταστατικό του Κυπέλλου!

Ετσι, παρότι ο κανονισμός έχει αλλάξει και πλέον η 4η αλλαγή προβλέπεται σε παρατάσεις αγώνων, αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου τα τεχνικά ζητήματα και πιθανώς η γραφειοκρατία ή η ολιγωρία κρατούν τους κανόνες στην προηγούμενη «ημέρα»...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛAΔΑΣ NEWS FEED