Αστέρας Τρίπολης - Κισσαμικός 2-1

Δημήτρης Ρούσσος
Αστέρας Τρίπολης - Κισσαμικός 2-1

bet365

Ο Κισσαμικός προηγήθηκε, αλλά ο Αστέρας με τα γκολ των Τριανταφυλλόπουλου και Δουβίκα επικράτησε με 2-1 στην Τρίπολη και έκανε το αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16», κάτι που θα πετύχει με θετικό αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική με τον Αχαρναϊκό.

Είχε φανεί από νωρίς πως το παιχνίδι δεν θα ήταν «περίπατος» για τον Αστέρα, αφού η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ούτε στο πρωτάθλημα και ο Έλληνας τεχνικός πήρε στην αποστολή για τον αγώνα του Κυπέλλου αρκετούς βασικούς. Πάντως, παρά τις δυσκολίες, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1, ελπίζοντας πλέον βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στο ξεκίνημά του το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, με το πρώτο 20λεπτο να συμπληρώνεται με λάθη και κακές μεταβιβάσεις. Ο Κισσαμικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κακή παρουσία των γηπεδούχων και στο 39’ κέρδισε πέναλτι, με τον Νταγκρά να ανατρέπεται στην περιοχή από τον Ιγκόρ. Ο Ξυδάς ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, «σοκάροντας» την Τρίπολη.

Στη συνέχεια ο Αστέρας «ανέβασε» ρυθμό και έφτιαξε φάσεις, ευτυχόντας να ισοφαρίσει γρήγορα, μόλις 5’ αργότερα. Ο Μαντίντα σέντραρε από δεξιά, έπειτα απο ωραίες προσποιήσεις, με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη δημιούργησαν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και πέτυχαν τελικά την ανατροπή. Στο 64’ ο Δουβίκας βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή, σούταρε δυνατά διαγώνια και ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, που κατέληξε στην εστία του για δεύτερη φορά.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Σίλβα, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Ντουντού, Μουνάφο, Μαντιντα, Δουβίκας, Καλσάς, Τόνσο

Κισσαμικός (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Αρναούτογλου, Παντελάκης, Τόλι, Ζιούλης, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Ξυδάς, Βρεττός, Μπατίστ, Ντάγκρας

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας) Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος, Παπανικολάου (Κορινθίας)

Η 2η αγωνιστική:

Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός 0-3

Αστέρας Τρίπολης - Κισσαμικός 2-1

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Ολυμπιακός 6 (5-1)

2. Αστέρας Τρίπολης 3 (3-3)

3. Κισσαμικός 3 (2-2)

4. Αχαρναϊκός 0 (0-4)

Η 3η αγωνιστική:

Αχαρναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

Κισσαμικός-Ολυμπιακός

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα