Το κάστρο της Φιλαδέλφειας και ο Αλμέιδα που (μας) διδάσκει (όλους) τα βασικά...

Το κάστρο της Φιλαδέλφειας και ο Αλμέιδα που (μας) διδάσκει (όλους) τα βασικά...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το κάστρο της Φιλαδέλφειας και ο Αλμέιδα που (μας) διδάσκει (όλους) τα βασικά...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Αργεντινό, ο οποίος δημιουργεί ξανά απ' την αρχή όλες τις απαραίτητες βάσεις, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, για την Ένωση και έχει υστερόγραφo...

Ήταν μια υπέροχη νύχτα αυτή που έζησαν οι ΑΕΚτζήδες στη δική τους (μας)... γη της επαγγελίας, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, στο πιο όμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας (το οποίο αποδείχτηκε και απόλυτα ασφαλές για άλλη μια φορά) και το πλέον υπερσύγχρονο... Μια επικράτηση απέναντι στο μεγάλο της αντίπαλο, τον βασικό της ανταγωνιστή, με μια παράσταση από την ομάδα, η οποία με όσα προηγήθηκαν και προέκυψαν, ήταν και απόλυτα διδακτική για όλους έξω από το ίδιο το club! Όλα αυτά οφείλονται βασικά και μόνο στους πρωταγωνιστές... Αυτούς που στο χορτάρι έχουν αποδείξει και επιβεβαιώσει, από την αρχή της σεζόν έως τώρα, ότι συνιστούν την καλύτερη (και με διάρκεια) ομάδα του πρωταθλήματος...

Κοινώς στον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του, αλλά και στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι όχι μόνο ανταποκρίνονται, αλλά δημιούργησαν με τις επιδόσεις τους ένα απόλυτα απόρθητο φρούριο, ένα κάστρο με τείχη που δεν πέφτουν ποτέ! Μια έδρα που πνίγει τον αντίπαλο ο οποίος πρώτα μπαίνει και... χάνεται στην ομορφιά του και μετά αδυνατεί να ανταποκριθεί. Από την πρώτη αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ιωνικό, έως τώρα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχω μια... λόξα να εστιάζω αρκετά στα πρόσωπα των παικτών των φιλοξενούμενων και διαπιστώνω τα ίδια ακριβώς βλέμματα όταν χαζεύουν το γήπεδο.

Διακρίνεις στη ματιά τους τον θαυμασμό τους για το νέο σπίτι της ΑΕΚ. Μοιάζουν να αντιλαμβάνονται και να περνάει μέσα στο κεφάλι τους ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο σε τούτο το γήπεδο. Η δεύτερη φορά θα είναι για όλους διαφορετική, δεδομένα κομμάτι πιο εύκολα, σίγουρα δίχως να επηρεάσει στον ίδιο βαθμό με το πρώτο πέρασμα από εκεί. Ωστόσο δεν αλλάζει ότι θα αποτελεί έδρα, καυτή, 32.000 φίλων της ομάδας οι οποίοι λειτουργούν σα να βρίσκονται σε ...πολεμική αρένα, με τη φωνή τους και την έντασή τους. Δεν υπάρχει απλά ένα εκπληκτικό πέταλο όπου ξεσηκώνεται και δίνει το ρυθμό, είναι ένα ολάκερο γήπεδο στο πόδι, ένας κόσμος με λύσσα, δίψα και απαίτηση για επιτυχίες! Δεν είναι τυχαίο όχι μόνο οι νίκες δίχως γκέλα ακόμη στο σπίτι μας, αλλά ούτε και το 32-2 στα τέρματα!

Πόσο διαφορετικά θα ήταν όμως όλα αν δεν είχε έρθει στο δρόμο μας ο Ματίας Αλμέιδα. Ένας προπονητής ο οποίος προσφέρει στην ΑΕΚ, στο ποδοσφαιρικό της τμήμα, στον οργανισμό και στον κόσμο της (και σε εμάς σαφέστατα), πολλά περισσότερα από ποδοσφαιρικά παραδείγματα, τακτικές και αποτέλεσμα. Πρόκειται για τον άνθρωπο (και έπειτα τεχνικό) που είχαμε ανάγκη όλοι για να μπουν οι σωστές βάσεις ξανά από την αρχή στην ομάδα σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Αν ακούσει κανείς τα λόγια του, αν τα δει και τα ακούσει όμως από τη συνέντευξη Τύπου (κάτι που πρέπει να ανεβάσει η ίδια η ΑΕΚ γιατί συνιστά μάθημα αγάπης για όλους στην ομάδα), θα εμπεδώσει ότι μας επαναφέρει (και) την φίλαθλη – οπαδική ταυτότητα σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που πρέπει να αγαπάει κανείς την ομάδα.

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή...

Αλμέιδα

Το κάνει δε με τόσο όμορφα λόγια, τόσο σωστό και άρτιο σχέδιο, όπου νιώθεις ντροπή και προβληματίζεσαι με τον εαυτό σου για το πως κατέληξες να γίνεις έτσι, να ζεις και να χαίρεσαι μόνο με τη νίκη. Από τα χείλη του Πελάδο άκουσα ξανά αυτά που 'χα ακούσει μικρός όταν ήμουν οπαδός από τον Τόλη: «όποιον φοράει τη φανέλα μας, τη φόρμα με τον Δικέφαλο, τα κιτρινόμαυρά μας, τον αγαπάμε ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι, ή όχι. Για μας είναι ο καλύτερος στον κόσμο και μόνο που είναι στην ΑΕΚ την οποία δεν αγαπάμε επειδή κερδίζει μόνο, αλλά περισσότερο και κυρίως όταν δεν...»! Το ορκίζομαι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Αλμέιδα σε κάποια στιγμή τα... 'χασα, δεν πίστευα στ' αυτιά μου, κοίταξα ψηλά και έπιασα τον εαυτό μου να μονολογεί: ευχαριστώ Θεέ μου, μας δοκίμασες πολύ, αλλά μας έστειλες τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη στιγμή...

Με την ανακοίνωση της αποστολής τον αμφισβήτησαν πολλοί. Οι πιο ήρεμοι (ήμουν σε αυτή τη κατηγορία) απλά προβληματίστηκαν και κατέληξαν σε αυτό που έστελνα σε όλους και έλεγα από την ώρα που έγινε γνωστά τα πρόσωπα, είτε για αποστολή είτε για ενδεκάδα και πάγκο: in Matias we trust... Αυτός ξέρει τους εξηγούσα, εμείς είμαστε άσχετοι, γνωρίζουμε μπάλα, όχι ποδόσφαιρο όπως αυτοί, δεν έχουμε ιδέα από την καθημερινότητα και ζούμε τα απόλυτα μεσάνυχτα όσον αφορά στο κομμάτι των αποδυτηρίων και πως κρατάς τα αποδυτήριά σου. Ίσως να χάσαμε και τη... μπέσα μας που λέγανε οι παλιοί και θέλουμε να το κάνει και ένας άνθρωπος που τιμάει τον λόγο του όπως ο Ματίας Αλμέιδα.

Του οφείλουν συγγνώμη όσοι τον αμφισβήτησαν για την επιλογή του; Όχι σε καμία περίπτωση διότι τη νίκη αυτή την είχαν ανάγκη και επειδή περίμεναν αυτή τη βραδιά 20 ολόκληρα χρόνια... Επίσης είμαστε στον πρώτο χρόνο συνεργασίας, τον μαθαίνουν και εκείνοι -όπως όλοι μας- τον Αργεντινό τεράστιο πρωταγωνιστή του φετινού πρωταθλήματος και τον μεγαλύτερο ηγέτη – προσωπικότητα σε ποδοσφαιρικό τμήμα στη χώρα μας, οπότε λογικό ακόμη να τον αμφισβητούν. Θα ξαναγίνει άλλωστε. Όμως πλέον επιβάλλεται να τον εμπιστεύονται τυφλά και να τον στηρίξουν στη στραβή... Αν και αυτό το 'χουν κάνει ήδη στις ήττες εκτός προγράμματος της Ένωσης.

Τα κέρδη για την ΑΕΚ, τον κόσμο της, την ομάδα και φυσικά και κύρια για τον Ματίας Αλμέιδα και το team του, από την επικράτηση με τον Ολυμπιακό με τις συγκεκριμένες επιλογές (10 άλλοι απ' όσους θα έπαιζαν με τον Ατρόμητο), είναι πραγματικά πολλά περισσότερα από όσα θα φανταζόταν κανείς. Στο τέλος της ημέρας και στο πιο... light όφελος που μπορώ να αναφερθώ είναι στους ίδιους τους πρωταγωνιστές: τους ποδοσφαιριστές! Απογείωση για όλους αυτούς η βραδιά με την εύκολη επικράτηση με 3-0 επί του Ολυμπιακού. Δεν θα γράψω ξεχωριστά κάποιο όνομα γιατί θα είναι άδικο και θα είναι σα να τον είχα ξεγράψει από το μυαλό μου.

goal

Υγ: Όλα κύλησαν υπέροχα, με ασφάλεια για όλους, η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε δίχως το παραμικρό να συμβεί και η παρουσία τους στο γήπεδο και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν υποδειγματική. Όπως και αντίστοιχα της ΑΕΚ στο Φάληρο... Άψογοι όσοι εργάστηκαν για να εξασφαλιστεί το αυτονόητο και στο πρώτο ματς μεταξύ τους στην έδρα του Ολυμπιακού και σε αυτό στο γήπεδο της Ένωσης που ήταν κομμάτι πιο δύσκολο 20 χρόνια μετά και έπειτα από ανακοινώσεις σαν αυτή των «ερυθρόλευκων» και μια υπόθεση να εκδικάζεται στον αθλητικό δικαστή όπου η ΑΕΚ είχε απέναντί της (και) τον Ολυμπιακό! Δεν ήταν εύκολο να γίνει αυτό και στη διάρκεια του αγώνα που ήταν με την ένταση στο φουλ με όσα είχαν προηγηθεί και όσα γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και η στιγμή έντασης ήταν πολύ μικρή και για πολύ λίγο χρονικό διάστημα αφού οι πολλοί πήγαν για να σβήσουν την φωτιά και όχι να την ανάψουν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...