Το έκανε ξανά η Κηφισιά: Για δεύτερη σερί σεζόν άφησε εκτός Κύπελλου, ομάδα της Superleague (vids)

Νότης Χάλαρης
Το έκανε ξανά η Κηφισιά: Για δεύτερη σερί σεζόν άφησε εκτός Κύπελλου, ομάδα της Superleague (vids)

bet365

Η Κηφισιά έριξε στο... κανναβάτσο τον ΟΦΗ και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ώστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει εκτός θεσμού μία ομάδα της Superleague 1. Για την ακρίβεια το έχει ξανακάνει, ένα χρόνο πριν.

Μετά την Καλαμάτα, η Κηφισιά πρόσφερε ακόμα μία έκπληξη στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς άφησε εκτός συνέχειας τον ΟΦΗ της Superleague 1, νικώντας τον με 1-0 στην Καισαριανή.

Το γκολ του Κουϊρουκίδη ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση και έστειλε το σύνολο του Πετράκη στους «16» της διοργανώσης. Όπως είναι φυσικό, η πρόκριση έφερε πολλά χαμόγελα στην ομάδα των Β. Προαστίων και όχι άδικα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως πέρασε από μία ομάδα που είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία αλλά και το «παράσημο» πως το έκανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με λίγο... deja vu.

Συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν, για την ίδια φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η Κηφισιά συνάντησε τον Απόλλωνα Σμύρνης που ήταν στη Superleague 1. Μάλιστα οι Κηφισιώτες ήταν νεοφώτιστοι στη Superleague 2 κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πρόκρισης.

Τελικά, το γκολ του Μανώλη Καλλέργη στο 89' χάρισε μία ιστορική πρόκριστη στην ομάδα των Β. Προαστίων με σκορ 1-0. Βέβαια στους «16» κληρώθηκε με την ΑΕΚ από την οποία και αποκλείστηκε, όμως τίποτα δεν αναιρούσε το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Εκτός από το σκορ και τις συνθήκες, υπάρχουν δύο ακόμα κοινά στοιχεία του αγώνα με τον ΟΦΗ με αυτό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Αρχικά, στην άκρη του πάγκου για την Κηφισιά ήταν δύο νέοι προπονητές που θεωρούνται ανερχόμενοι στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Πέρσι ήταν ο Νίκος Κούστας που ήταν 37 ετών (τώρα βρίσκεται στον Πανιώνιο) και φέτος ήταν ο Γιώργος Πετράκης που είναι 34 ετών. Από την άλλη, ούτε με τον Απόλλωνα αλλά ούτε με τον ΟΦΗ, η Κηφισιά δεν είχε ξεκινήσει σε επίπεδο πρωταθλήματος, καθώς η Superleague 2 δεν είχε πραγματοποιήσει την πρώτη σέντρα της σεζόν. Δηλαδή πήγαν στα εν λόγω παιχνίδια με μόνο τα προηγούμενα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα