Κύπελλο Ελλάδος: Με λυτρωτή τον Φασίδη πρόκριση για Βέροια

Κύπελλο Ελλάδος: Με λυτρωτή τον Φασίδη πρόκριση για Βέροια

Newsroom
Κύπελλο Ελλάδος: Με λυτρωτή τον Φασίδη πρόκριση για Βέροια

bet365

Στην 4η φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε η Βέροια, με την «βασίλισσα του βορρά» να επικρατεί στην παράταση των Χανίων με 2-1

Μετά τις προκρίσεις των Καλλιθέας (νίκη με 2-1 μέσα στην Ηλιούπολη την τοπική ομάδα) και Καλαμάτας (επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Προοδευτικής), η Βέροια ήταν η 3η ομάδα χρονικά (δεν βάζουμε τον Απόλλωνα Λάρισας που προκρίθηκε άνευ αγώνα) που πέρασε στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η «Βασίλισσα του βορρά» επικράτησε με 2-1 των Χανίων στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό. Στα του αγώνα, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, παρότι ειδικά στην παράταση οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Η Βέροια ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα με τον Παπαχρήστο στο 43', για να ισοφαρίσουν οι Κρητικοί με τον Λεμονή στο 50'. Το 1-1 κράτησε ως το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι όπως αναφέραμε έχασαν τις ευκαιρίες και τελικά στο 114' ο Φασίδης με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Βέροια: Παπαδόπουλος, Ντουμάνης (63’ Ιωάννου), Παπαχρήστος, Περδίκης, Ισαακίδης (63’ Μπελεβώνης) Μασούρας (85’ Μουχάλης), Μπλέτσας, Ορφανίδης (97’ Κατσούκης), Φασίδης, Μπουκουβάλας και Μπουόλι (97’ Δερμητζόγλου).

Χανιά: Κατσιμήτρος, Γκανσιέρ (81’ Νικολής), Ζιούλης, Μπάτζιος, Χιντζίδης, Λούκας (56’ Ξεπαπαδάκης), Ναζίμ (79’ Ιμεραλιλάι), Λεμονής, Κόλα, Μάναλης (79’ Σκέντζος) και Μαρτσάκης (99’ Ελευθεριάδης).

Τηλυκράτης Λευκάδας – ΟΦ Ιεράπετρας 4-5 στα πέναλτι

Στην 4η φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε και ο ΟΦ Ιεράπετρας. Οι Κρητικοί πέρασαν από την Λευκάδα επικρατώντας στα πέναλτι του Τηλυκράτη με 5-4 και στην επόμενη φάση θα παίξουν με τον νικητή του Απόλλωνα Σμύρνης-Κηφισιά.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Μίλερ στο 51', για να αντιδράσει 15 λεπτά αργότερα (66') ο Γκουτρουμπής κάνοντας το 1-1. Ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος, τόσο της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, όσο και στην παράταση και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτης της ομάδας της Κρήτης ήταν πιο ψύχραιμοι παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Τηλυκράτης (Ανδρέας Παντζιαράς): Παρδαλός, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Γιαννιώτης, Τακίδης, Τόσκα, Νιφορόπουλος (79′ Περιστέρης), Σκιαδάς, Γκουντρουμπής (109′ Κατσής), Ζδράβος, Σοροβός (56′ Σουλεϊμάν).

ΟΦΙ (Άγγελος Διγκόζης): Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου (85′ Παπαδάκης), Ζήσης (113′ Βιβάνκο), Ντέτλερ, Καλλιτσουνάκης (59′ Ίτσιος), Μηλιώτης (61′ Μπλανκ Καζάου), Αντερέγκεν, Βουό (85′ Κατάλντι), Μούλερ, Τσορνομάζ.

Ηρακλής - Νίκη Βόλου 4-5 στα πέναλτι

Σπουδαία πρόκριση πήρε η Νίκη Βόλου στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Ηρακλή μέσα στο Καυτανζόγλειο και ο επόμενος αντίπαλός της θα είναι ο Άγιος Νικόλαος. Το πρώτο μέρος δεν είχε φάσεις, ωστόσο στο 19′ η Νίκη Βόλου φώναξε για πέναλτι σε ανατροπή του Κάσσου, από την μπαλιά του Τσουκαλά στην πλάτη του Βιτλή. Ο Μπάγιτς στο 48′ έπιασε εντυπωσιακά το σουτ του Άλεκσιτς μέσα από την περιοχή.

Στο 75′ ο Γαβριηλίδης πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Γρομητσάρη, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι ενώ στο 79′ η κεφαλιά του Αναστασίου κατέληξε σε κόρνερ. Ο Κυριακίδης εκτέλεσε και ο Δεληζήσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ροχάνο στις καθυστερήσεις προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του.

Στο 112′ ο Τζιώρας κέρδισε την αποβολή του Παπαστεριανού, ο οποίος τον ανέτρεψε με φάουλ λίγο πριν μπει στην περιοχή του Βελλίδη. Η εκτέλεση του Κυριακίδη ωστόσο κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ο Ηρακλής έμεινε με 9 παίκτες στο 118′ καθώς ο Γιουπιτάνα, ο οποίος είχε ήδη κίτρινη, παρεμπόδισε να εκτελεστεί πλάγιο. Μέχρι το τέλος του χρόνου της παράτασης δεν άλλαξε κάτι κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Νίκη Βόλου επικράτηση με 5-4.

Η διαδικασία των πέναλτι

Τζιώρας: το έχασε
Μελούνοβιτς: το έβαλε
Τσουκαλάς (Νίκη Βόλου): το έβαλε (με επανάληψη)
Νταμιάν Σίλβα: το έβαλε
Κυριακίδης (Νίκη Βόλου): το έβαλε
Τόμας: το έβαλε
Κάσσος (Νίκη Βόλου): το έβαλε (επανάληψη)
Βιτλής: το έχασε
Μέτσε (Νίκη Βόλου): το έβαλε
Πατράλης: το έβαλε
Μορέιρα (Νίκη Βόλου): το έβαλε
Χρουσιέλ: το έχασε (απέκρουσε ο Μπάγιτς)

Ηρακλής (Κώστας Γεωργιάδης): Βελλίδης, Μανουσάκης , Πανάγου, Α. Παπαστεριανός, Xρουσιέλ, Βιτλής, Μελούνοβιτς, Πατράλης, Δόρης, Άλεξιτς και Τόμας.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Ροχάνο, Δεληζήσης, Δημητρίου, Γρομητσάρης, Γαβριηλίδης, Ανδρέου, Κάσσος, Κυριακίδης, Τσουκαλάς και Παναγιωτίδης.

Άγιος Νικόλαος - Επισκοπή 4-3 στα πέναλτι

Ο Άγιος Νικόλαος στέφθηκε νικητής στο κρητικό ντέρμπι του Κυπέλλου. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων να πάρουν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση καθώς έληξε με 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ο ΑΟΑΝ στο 45+2' με τον Μελισσόπουλο και η Επισκοπή με τον Κρίκλοου στο 87'. Την πρόκριση τελικώς πήρε ο Άγιος Νικόλαος στη διαδικασία των πέναλτι με το χτύπημα του Φουκαράκη και με τον γκολκίπερ Γιαγκιόζη να έχει δύο επεμβάσεις.

Για τον ΑΟΑΝ στα πέναλτι σκόραραν οι Μελισσόπουλος, Μπαράτα, Χύσι και Φουκαράκης ενώ ο Δολαψάκης αστόχησε. Από την άλλη η Επισκοπή σκόραρε με τον Συμουρκάσφκι, Πολήτ και Σκεντεράι και ενώ αστόχησαν οι Σταθόπουλος και Εμπουέλε.

Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης

Τετάρτη

Τηλυκράτης Λευκάδας - ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 (4-5 στα πέναλτι)

Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης (πρόκριση Απόλλωνα άνευ αγώνα)

Καλαμάτα – Προοδευτική 1-0

Ηλιούπολη – Καλλιθέα 1-2

Ηρακλής - Νίκη Βόλου 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

Άγιος Νικόλαος – Επισκοπή 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

Βέροια – Χανιά 1-1 (2-1 στην παράταση)

Κυριακή 2/10 – 16:00

Βύρων Καβάλας-Παναχαϊκή

Ιωνικός Ιωνίας-Διαγόρας Βραχνεΐκων

Απόλλων Σμύρνης-Κηφισιά

Αλμυρός Γαζίου-ΠΟ Ελασσόνας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕΛ

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Πανθρακικός

Τετάρτη 5/10 – 16:00

Μακεδονικός-Αναγέννηση Καρδίτσας

Αιγάλεω-Πανσερραϊκός

Διαγόρας-Απόλλων Πόντου

Αστέρας Σταυρού-Αλμωπός Αριδαίας

Προκρίθηκαν άνευ αγώνα στην 4η φάση:

Πανελευσινιακός

Απόλλων Παραλιμνίου

Θεσπρωτός

Τα ζευγάρια της 4ης φάσης (5/10)

ΟΦ Ιεράπετρας-Απόλλων Σμύρνης/Κηφισιά

Θεσπρωτός-Βέροια

Μακεδονικός/Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας/Απόλλων Πόντου

Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα

Νίκη Βόλου-Άγιος Νικόλαος

Αλμυρός-ΠΟ Ελλασόνας

Άνευ αγώνα θα περάσουν στην 5η φάση οι νικητές στα παρακάτω ζευγάρια:

Βύρων Καβάλας-Παναχαϊκή

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕΛ

Αιγάλεω-Πανσερραϊκός

Ιωνικός Ιωνίας/Διαγόρας Βραχνέικων

Πανελευσινιακός

Καλαμάτα

Απόλλων Παραλιμνίου

Αστήρ Σταυρού/Αλμωπός Αριδαίας

Σε λίγο περισσότερα...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα