Ολυμπιακός: Η τριάδα στην άμυνα και το ρίσκο με εξήγηση

Δημήτρης Σαμόλης
Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για τον πρώτο προημιτελικό εναντίον του Παναιτωλικού και η αποστολή του Ολυμπιακού που εμπεριέχει ρίσκο, το οποίο όμως έχει εξήγηση.

Η απόφαση του Μαρτίνς να «κόψει» βασικά χαρτιά της ομάδας για το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο των «8» του Κυπέλλου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Σαφέστατα και στους 21 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή υπάρχουν πρωτοκλασάτα ονόματα (Μπα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Λόπες, Βαλμπουενά, Αραμπί, Τικίνιο), αλλά όλοι οι υπόλοιποι είναι παίκτες που είτε έρχονται από τον πάγκο, είτε έχουν αγωνιστεί ελάχιστα ή και καθόλου με την πρώτη ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Πως θέλοντας και μη θα μπουν στην ενδεκάδα νέα πρόσωπα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται με τη συνοχή, την ομοιογένεια και τη δυναμική. Αν θυμάστε, βέβαια, και στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό με μπόλικες αλλαγές είχε παραταχθεί η ομάδα, για να εξασφαλιστεί η πρόκριση στη ρεβάνς του Φαλήρου. Στη Βοιωτία είχαν παραταχθεί οι «ερυθρόλευκοι» με Κρίστινσον, Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλο, Σουρλή, Κούντε, Βρουσάι, Ονιεκούρου, Αλγκασίμ Μπα και Τικίνιο

Πιθανή η τριάδα στην άμυνα

Εκτός απροόπτου και αυτή τη φορά ο Μαρτίνς θα πορευτεί με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Όπως έγινε δηλαδή στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι πιθανότεροι για να πάρουν φανέλα βασικών είναι οι Μπα, Αβραάμ και Μπαγκαλιάνης, ενώ κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να πάρει θέση ο Κρίστινσον. Στα δύο άκρα θα είναι οι Ανδρούτσος (δεξιά) και Καρμπόβνικ (αριστερά). Στον άξονα οι λύσεις είναι περιορισμένες, αφού έμειναν εκτός οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά. Με δεδομένο πως οι διαθέσιμοι είναι οι Σουρλής, Ξενιτίδης και Μαυρουδής (η ιδανική λύση του νεοαποκτηθέντα Φαντιγκά, που βρίσκεται στην αποστολή, είναι ως οκτάρι στο 4-3-3), η λογική λέει πως οι δύο πρώτοι θα μπουν στην ενδεκάδα. Δύο παίκτες δηλαδή που συγκροτούν το βασικό δίδυμο του άξονα στη Β' ομάδα. Στα φτερά δοκιμάστηκαν οι Λοβέρα και Βρουσάι, ενώ στην κορυφή θα πάρει θέση ένας εκ των Αραμπί - Τικίνιο.

Ρίσκο με εξήγηση

Μπορεί ο άξονας του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του Αγρινίου να εμπεριέχει μπόλικη δόση ρίσκου, αλλά αν το σκεφτεί κανείς ψυχρά, καλά έκανε ο Μαρτίνς και άφησε εκτός τόσο τον Εμβιλά όσο και τον Μαντί. Με δεδομένο ότι έχει τραυματιστεί ο Μπουχαλάκης, άλλες διαθέσιμες επιλογές για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (23/1, 19.30) δεν υπάρχουν. Υπό το φόβο λοιπόν ενδεχόμενου τραυματισμού, αλλά και επειδή ήθελε να τους δώσει ανάσες, τους άφησε εκτός αποστολής. Από την άλλη, αν δεν παίξει και τώρα ο Σουρλής, τον οποίο άπαντες πιστεύουν στου Ρέντη, και καλά κάνουν, πότε θα παίξει; Είναι η ευκαιρία αυτών των ποδοσφαιριστών να κερδίσουν ακόμη περισσότερους πόντους. Είναι οι στιγμές που οφείλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να εκπροσωπήσουν επάξια την ομάδα όταν λείπουν τα «βαριά χαρτιά».

@Photo credits: INTIME