ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1: O Ακπομ τον έστειλε στους «8» με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (vids)

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1: O Ακπομ τον έστειλε στους «8» με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (vids)

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1: O Ακπομ τον έστειλε στους «8» με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (vids)

bet365

O Τσούμπα Ακπομ έβγαλε τον ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση με γκολ στο 82' και σφράγισε στο 91' την πρόκριση του Δικεφάλου στον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου επί της ΑΕΛ που στάθηκε αξιοπρεπέστατα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην άδεια Τούμπα έχοντας στο μυαλό του ένα πράγμα: να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες κάζου. Ο τρόπος που το έκανε στο πρώτο 45λεπτο έμοιαζε πειστικός, αλλά ως εκεί. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης λες και άνοιξε η γη και κατάπιε τους παίκτες του Λουτσέσκου!

Μέχρι που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Τσούμπα Άκπομ, ως «άλλος Αι Βασίλης με τα δώρα», να βάλει δύο πανέμορφα γκολ και να διώξει κάθε σύννεφο ανησυχίας από τον «ασπρόμαυρο» ουρανό.

Οι κάτοχοι του τροπαίου μπήκαν μπροστά στο σκορ (1-0) με τη βοήθεια (και το κεφάλι) του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΛ, Νίκου Γκοτζαμανίδη (23’), θα μπορούσαν άνετα να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ, τόσο με τον Στέφαν Σβαμπ, όσο και με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που με μια απίθανη ενέργεια επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς, ξαπλώνοντας τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ στο χορτάρι, όμως το δεύτερο γκολ που θα τους έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση δεν ήρθε ποτέ, ούτε με την κεφαλιά του Ίνγκι Ίνγκασον στο ξεκίνημα του β’ μέρους.

Ο Όγκμποε έκανε άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ

Οι «βυσσινί» σ’ ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είχαν μόλις μια καλή στιγμή, με το σουτ του Γλύνου (42’) αλλά η συνέχεια ήταν ένα έργο με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάριο Όγκμποε. Στην πρώτη προσπάθεια του (από το τραγικό λάθος του Σβαμπ στη μεσαία γραμμή και το κάκιστο μαρκάρισμα του Ινγκασον) είδε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να τον σταματά, με τη δεύτερη προσπάθεια του ο Έλληνας επιθετικός της ΑΕΛ, με κεφαλιά (και από κανονική θέση σύμφωνα με το VAR) νίκησε τον Σέρβο γκολκίπερ στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Η καθίζηση των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν απίστευτη. Ανησυχία, εκνευρισμός. Ο Ηλίας Φυντάνης με το ξεκίνημα του β’ μέρους έριξε στο ματς τον Ακούνια κι αυτή η κίνηση έμοιαζε να έχει προκαλέσει πανικό στην «ασπρόμαυρη» άμυνα.

Ο Άκπομ είχε την απάντηση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου .έφερε από τον πάγκο ό,τι καλύτερο διέθετε εκείνη την ώρα. Πρώτα τους Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς. Λίγο αργότερα τον Άκπομ. Μια κίνηση-ματ στην σκακιέρα των προπονητών και στην ύστατη προσπάθεια αναζήτησης του γκολ της ηρεμίας και της πρόκρισης.

Ο Άγγλος φορ σε λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά παρουσίας στο χορτάρι έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της. Πρώτα στο 82’ με την κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ και έφερε τον ΠΑΟΚ φάτσα με την πρόκριση. Το δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν το απόλυτο «χάι λάιτ». Η μπάλα από το πόδι του καρφώθηκε στα δίχτυα του Σουλούκου, ο Άκπομ έβγαλε τη φανέλα μέσα στον ενθουσιασμό του και αυτό του στοίχισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή του από το παιχνίδι.

Μέσα σε 14-15 λεπτά ο Τσούμπα τα είχε κάνει όλα και τα είχε κάνει καλά για τον ΠΑΟΚ, όχι όμως και για τον ίδιο...

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (68’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ ‘Άκπομ), Μουργκ (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Μπαντιμπαγκά (90’ Κούτσα), Γλυνός (86’ Μαυρίας), Όγκμποε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα