Κύπελλο Ιταλίας: Αποκλειστικά για ομάδες Serie A και Serie B από τη νέα σεζόν

Gazzetta team
Κύπελλο Ιταλίας: Αποκλειστικά για ομάδες Serie A και Serie B από τη νέα σεζόν

bet365

Ριζική αλλαγή αποφάσισε η ιταλική Λίγκα για το Κύπελλο Ιταλίας, το οποίο από τη νέα σεζόν θα περιλαμβάνει μόνο τις 40 ομάδες της Serie A και της Serie B, αποκόπτοντας έτσι τις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών.

Η μεταμόρφωση του Κυπέλλου Ιταλίας σε εκδοχή… Super League είναι γεγονός! Ο ιταλικός θεσμός αλλάζει φορμάτ, περιορίζοντας τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν αποκλειστικά σε αυτές των δύο μεγάλων κατηγοριών (Serie A, Serie B), σε μία απόφαση με στόχο να γίνει πιο θελκτικό το προϊόν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, 40 ομάδες (20 από κάθε κατηγορία) θα συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο της επόμενης σεζόν που ξεκινά στις 15 Αυγούστου, σε αντίθεση με τις 78 όπως ίσχυε μέχρι φέτος και περιλάμβαναν συλλόγους και από τη Lega Pro (3η κατηγορία) και τη Serie D.

Πλέον, κάτι τέτοιο θα σταματήσει να υφίσταται, στερώντας από τα μικρά σωματεία το δικαίωμα σε μια ιστορική πορεία μέσω του Κυπέλλου.

Όσο αφορά τις ομάδες της Serie A, 12 από τις 20 θα εκκινήσουν τη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο, ενώ μέχρι φέτος άρχιζαν το ταξίδι τους από τον τρίτο γύρο, με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-8 της Serie A να μπαίνουν από τη φάση των «16».

Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που ομάδα εκτός Serie A έφτασε στον τελικό ήταν τη σεζόν 1993-94, όταν η Ανκόνα αντιμετώπισε τη Σαμπντόρια (0-0, 1-6).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα