Ίντερ - Νάπολι 0-1: Την «έσβησε» και πάει για πρόκριση (vid)

Gazzetta team
Ίντερ - Νάπολι 0-1: Την «έσβησε» και πάει για πρόκριση (vid)

bet365

Κόντρα στην φορμαρισμένη και πρωτοπόρο Ίντερ, η Νάπολι κατάφερε να φύγει με διπλό (0-1) και να κρατήσει τους Νερατζούρι μόλις για 2η φορά μακριά από το γκολ στη σεζόν, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.

Ήταν 6 Δεκεμβρίου όταν οι φίλοι των Νερατζούρι δεν είχαν γκολ για να πανηγυρίσουν. Το μοναδικό άσφαιρο ματς της Ίντερ στην σεζόν, μια λευκή ισοπαλία απέναντι στην Ρόμα. Από τότε, καμία ομάδα δεν είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πόσο μάλλον από την ομάδα του Κόντε το τελευταίο διάστημα που έχει επανέλθει στην κορυφή της Serie A.

Το μοτίβο το έσπασε αυτή που το είχε περισσότερη ανάγκη. Η Νάπολι κρεμόταν από την ελπίδα του Κυπέλλου, καθώς στο πρωτάθλημα παραπαίει και ήθελε το προβάδισμα πρόκρισης, έστω και στο «Μεάτσα», εκεί όπου η Μίλαν βυθίστηκε προ ημερών. Η ομάδα του Γκατούζο, όμως, διέψευσε την μοίρα της και έφυγε με μεγάλο διπλό (0-1), κάνοντας αποφαστικό βήμα προς τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Σε ένα ματς με άνευρο πρώτο μέρος και ισορροπημένες τις δύο ομάδες, οι Παρτενοπέι με βασικό τον Κώστα Μανωλά, έσπασαν την μονοτονία με εμφατικό τρόπο. Ο Φαμπιάν Ρουίθ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ντι Λορέντζο και εκτέλεσε με τρελό σουτ τον κίπερ Παντέλι, βάζοντας μπροστά τους Ναπολιτάνους. Με Έρικσεν και Σάντσες να έρχονται από τον πάγκο, ο Κόντε προσπάθησε να αυξήσει τις απειλές της ομάδας του προς τον ανίκητο απόψε Οσπίνα, αλλά το μηδέν παρέμεινε και μαζί του το μειονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στις 5 Μαρτίου.

Ίντερ (Κόντε): Παντέλι, Σκρίνιαρ (46' Ντ'Αμπρόζιο), Ντε Φράι, Μπαστόνι, Μόουζες (74' Σάντσες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Σένσι (67' Σένσι), Μπιράγκι, Λουκάκου, Λαουτάρο

Νάπολι (Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μαξίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Φαμπιάν Ρουίς, Ντέμε, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν (78' Πολιτάνο), Μέρτενς (73' Μίλικ), Ελμάς

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα