Football League: Οι διεργασίες με το Νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα κατάργησής της για τη νέα χρονιά

Δημήτρης Τομαράς
Football League: Οι διεργασίες με το Νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα κατάργησής της για τη νέα χρονιά

bet365

Τα προβλήματα για την... επιβίωση των Super League 2 και Football League είναι δεδομένα και ήδη είναι υπό επεξεργασία η επόμενη... ημέρα - δηλαδή η επόμενη χρονιά - των δύο κατηγοριών.
Εδώ και πολύ καιρό και ουσιαστικά από πέρυσι είχε ξεκινήσει μία συζήτηση για τις δύο κατηγορίες που βρίσκονται κάτω από τη Super League 1. Για το καθεστώς με το οποίο πρωτοδημιουργήθηκαν και το εάν μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται με την τωρινή μορφή τους. Για ένα format αναδιάρθρωσης που φτιάχτηκε με άλλη λογική και άλλο καθεστώς και δεν... περπάτησε. Με δύο κατηγορίες που δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ στο να... επιβιώσουν και των οποίων το αρχικό σχέδιο είχε δυνατά τηλεοπτικά συμβόλαια.
Να θυμίσουμε πως η Super League 2 έχει να παίξει μπάλα σχεδόν έναν χρόνο και τώρα που είναι να ξεκινήσει έχει πάλι προβλήματα (όπως πχ το ζήτημα της Δόξας Δράμας που έχει προσφύγει στο διοικητικό εφετείο για να δικαιωθεί και να πάρει αδειοδότηση να παίξει). Υπό αυτό το πρίσμα έχει γίνει καιρό τώρα - και συνεχίζεται - μία... ζύμωση για το τι μπορεί να γίνει κυρίως με τη Football League.
Το πλάνο το οποίο προκύπτει ότι θα εκπονηθεί μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού είναι να περάσει μέσω ενός προσεχούς Νομοσχεδίου η δυνατότητα κατάργησης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις της Football League για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κοινώς να δίνεται αυτή η ευχέρεια και η δυνατότητα στην αρμόδια Διοργανώτρια Αρχή. Η λέξη αναδιάρθρωση αποφεύγεται σε αυτή τη φάση και χρησιμοποιείται περισσότερο η λέξη αναδόμηση των κατηγοριών.
Πάνω δε σε αυτό το πλαίσιο να γίνουν πολύ πιο αυστηρά τα οικονομικά κριτήρια με τα οποία ένας παράγοντας θα μπορεί να παίρνει μία ΠΑΕ στη Super League 2 και γενικότερα στις κατηγορίες κάτω από τη Super League 1. Προφανώς ο όποιος σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά δεδομένα θα επηρεάσει και την πρώτη τη τάξει κατηγορία, ανεξάρτητα από το γεγονός πως είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία που από πέρυσι είχε φτιάξει και είχε φροντίσει να εγκριθεί το πρωτόκολλό της.
Η Super League 2 πάντως είναι να ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο ενώ προς την πλευρά του ΠΣΑΠ - ο οποίος έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να στηρίξει και τις δύο αυτές κατηγορίες, Super League 2 και Football League - έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως και η Football League θα αρχίσει και θα τελειώσει κανονικά φέτος. Επειδή όμως πολλά έχουμε δει, διαβάσει και ακούσει φέτος θα πρέπει να κρατάμε μικρό... καλάθι. Κάτι δηλαδή σαν να πηγαίνουμε ένα βήμα τη φορά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα