Οι λόγοι της αποχώρησης του Κατσουράνη

Gazzetta team
Προπονητικό κέντρο κι ασυνέπεια στους μισθούς είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ο Κώστας Κατσουράνης αποχώρησε από την Παναχαϊκή.

Η Super League παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Προ ημερών έγινε γνωστή η αποχώρηση του Κώστα Κατσουράνη από την Παναχαϊκή. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που ώθησαν τον «Κατσούρ» να αποχωρήσει από την θέση του τεχνικού διευθυντή;

Αρχικά ο Κώστας Κατσουράνης παρακαλούσε από την αρχή του καλοκαιριού τη διοίκηση να φροντίσει για τις απαιτούμενες εργασίες στο τερέν του γηπέδου που χρησιμοποιεί η ομάδα για τις προπονήσεις, και είδε την Παναχαϊκή να αναγκάζεται να προπονείται - ακόμη και σήμερα - σε ένα ακατάλληλο τερέν, το οποίο αφενός δυσκολεύει το έργο του προπονητή στη βελτίωση της ομαδικής τεχνικής και αφετέρου προκάλεσε και προκαλεί τραυματισμούς.

Ζητούσε από τη διοίκηση συνέπεια στην καταβολή του μισθού των -500€ σε ποδοσφαιριστές που βιοπορίζονται από το επάγγελμά τους, και την ίδια ώρα έβλεπε για καιρό ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρήματα για να βάλουν βενζίνη, να αγοράσουν γλυκά στην ονομαστική τους γιορτή ή να καταβάλλουν το αντίτιμο της συνδρομής στον ΠΣΑΠ λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές.

Και κοντά σε όλα αυτά άκουγε τη διοίκηση να θέτει τον πρωταθλητισμό ως αυτοσκοπό για μια ομάδα που όχι απλώς δεν βελτίωνε τις συνθήκες εργασίας αλλά - συγκριτικά με πέρσι - τις χειροτέρευε.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να πείσει για την ανάγκη χρηματοδότησης ή να βρει πηγές εσόδων, από τις οποίες βγήκε έως και ζημιωμένος οικονομικά, ο Κώστας Κατσουράνης αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η διοίκηση και οι χρηματοδότες της Παναχαϊκής δεν μπορούσαν να στηρίξουν τις υποσχέσεις που είχε εκείνος δώσει σε προπονητή και ποδοσφαιριστές για την οικονομική συνέπεια της ομάδας και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ο Κατσουράνης έκρινε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στον σύλλογο.