Βρέντζος: «Δεν έχει πλάνο για τον Εργοτέλη ο Σαμί»

Gazzetta team
Βρέντζος: «Δεν έχει πλάνο για τον Εργοτέλη ο Σαμί»

bet365

Στον Μάγκεντ Σαμί... επιτέθηκε ο Γιώργος Βρέντζος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει πλάνο για τον Εργοτέλη, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τον Γιώργο Τουτζάρη.

Σερβία - Χιλή! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με 10% επιστροφή* στις απώλειες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αναλυτικά ο πρώην χρηματοδότης του Εργοτέλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 ανέφερε τα εξής:

Για την πρόταση αγοράς του Εργοτέλη από τον Μαγκέντ Σάμι: «Επέλεξα να δημοσιοποιήσω την πρόταση για την αγορά του Εργοτέλη πριν την επαφή με τον κύριο Σάμι. Αυτή η πρόταση δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δεκτή λόγω των όρων που θα προτείνω. Και τον περασμένο Γενάρη είχα καταθέσει πρόταση με καλύτερους όρους αλλά απορρίφθηκε. Είμαι ειλικρινής και θέλω την στήριξη του κόσμου του Εργοτέλη. Έχω τρέλα με το ποδόσφαιρο. «Κουζουλάδα» Αυτό είναι δεδομένο. Αγαπάω τον Εργοτέλη».

Για την χρονική στιγμή που επέλεξε να δημοσιοποιήσει την πρόταση του: «Το τάιμινγκ τώρα είναι ακίνδυνο. Δεν έχουμε την δυναμική άλλων ομάδων, όπως ο ΟΦΗ. Τότε δεν είχα την οικονομική δυνατότητα αλλά τώρα την έχω. Προσωπικά εξαντλήθηκα οικονομικά. Τώρα έχω χρηματοδότες και συμπαίκτες με εγγυήσεις. Δεν πρόκειται να την πατήσω ξανά. Δεν με έβαλε κανείς με το ζόρι στον Εργοτέλη. Μου αρέσει να είμαι παράγοντας στην ομάδα που αγαπάω. Θέλω να ξανά ασχοληθώ με τον Εργοτέλη, έχω όραμα. Αν έβλεπα ότι όλα ήταν ρόδινα δεν θα έβγαινα μπροστά τώρα».

Για την φετινή πορεία του Εργοτέλη: «Ακόμα και φέτος όσον αφορά στον στόχο ο κύριος Σάμι τα… «μασάει». Όπως και ο κύριος Τουντζάρης. Που είπε ότι είναι «αστείο» να θέτουμε στόχο. Η χρονιά δεν ήταν πετυχημένη. Ήταν μια μέτρια χρονιά. Δεν ήταν αποτυχία, θα ήταν αν πέφταμε. Το πρωτάθλημα ήταν υποβαθμισμένο και σώθηκε λίγο πριν το τέλος. Αν δεν είχαν οικονομικά προβλήματα ομάδες ίσως και να ήταν στην Γ εθνική».

Για τον Μάγκεντ Σάμι: «Με την πίεση του κόσμου ο μεγαλομέτοχος μπορεί να αποχωρήσει. Είχε πει ότι όταν δεν τον θέλουν αποχωρεί. Έτσι έγινε και την Λιρς, στην οποία άφησε χρέη. Τον Εργοτέλη τον πήρε καθαρό. Η ομάδα όπως ξέρω έχει εισπράξει τα λεφτά του Κάιπερς. Και είναι καλή η συμφωνία. Τον κύριο Σάμι τον γνωρίζω ελάχιστα. Έχουμε ανταλλάξει μηνύματα. Είναι έξυπνος επιχειρηματίας. Τον Γενάρη ήταν έτοιμος να αποχωρήσει. Δεν έχει πλάνο και όραμα. Δεν συμφωνήσαμε σε λεπτομέρειες. Έχω στοιχεία και μπορώ να τον εκθέσω αν θέλω. Τα είχε υπολογίσει αλλιώς. Αν το δει μακροπρόθεσμα θα έχει «χασούρα».

Για το αν υπάρχει όραμα στον Εργοτέλη: «Ο Τακης Γκώνιας είναι ο αγαπημένος του. Εμένα δεν είναι. Και τον πήρε στην Αίγυπτο. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει πλάνο στον Εργοτέλη και δεν τον έχει προτεραιότητα. Αν έμενε ο Γκώνιας θα καταλάβαινα ότι υπήρχε πλάνο. Τώρα φεύγει και ήρθε κάποιος άλλος. Και πάλι από την αρχή. Η πολιτική στις μεταγραφές, όπως ακούγεται, δεν δείχνει ότι θα έχουμε κάτι καλύτερο. Η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική. Ο Σάμι πήρε την ομάδα «καθαρή» και γύρω στα Χριστούγεννα χρωστούσε χρήματα στους παίκτες».

Για την δήλωση του Γιώργου Τουντζάρη ότι «ο Εργοτέλης δεν ψάχνει αγοραστές»: «Ο κύριος Τουντζάρης είναι έντιμος σοβαρός αλλά είναι ανεπαρκής για την θέση που βρίσκεται. Ουσιαστικά ήταν ο Πρόεδρος. Έχει πάντως θετική παρουσία στην ομάδα. Αν και δεν έχει εμπειρία. Για Γενικός Διευθυντής είναι μία χαρά. Όποιος προκαλεί τον Βρέντζο έμπλεξε. Δεν περίμενα να τοποθετηθεί για την πρόθεση μου. Είναι φυσιολογική η αντίδραση του. Είχε σπόντες η απομαγνητοφώνηση της σημερινής του ραδιοφωνικής συνέντευξης. Εγώ δεν τον ενόχλησα ποτέ. Αντιθέτως. «Για τα φώτα» που είπε κτλ θα ήθελα να μου πει πότε τον ενόχλησα. Καλά έκανα όταν μιλούσα, όταν έπρεπε να πω μπράβο το έκανα. Είχα υπεύθυνη στάση. Είναι ανέντιμο και αχαριστία να λέει τέτοια.

Για την μεταγραφή του Ούγκο Καΐπερς: «Εγώ βοήθησα τον Εργοτέλη. Και στο θέμα Κάϊπερς να ανέβει η τιμή του. Εμένα πλησίασε η ΑΕΚ. Έχω σχέσεις με την ομάδα. Είμαι πρώτα Εργοτέλης και μετά ΑΕΚ. Εγώ τους παρέπεμψα στον κύριο Τουντζάρη μέσω του φίλου μου, κυρίου Σεβαστάκη. Αρχικά προσέφερε 200 χιλιάδες ευρώ και τελικά το αντίτιμο είναι παραπάνω. Και ποσοστό μεταπώλησης. Ο χειρισμός στο θέμα μετά είναι λάθος. Δεν έγινε συμφωνία με τον παίκτη. Αυτό ήταν μέγα λάθος. Δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς και τώρα είναι εκτεθειμένος και ηθικά και νομικά. Ο Εργοτέλης κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη ελεύθερο. Αν στραβώσει η μεταγραφή θέλω να δω που θα βρει τα λεφτά να τα δώσει πίσω στην ΑΕΚ. Είναι λάθος να μην πάει ο Καϊπερς στην ΑΕΚ. Υπάρχει πρόβλημα του κυρίου Σάμι με τον μάνατζερ του Καϊπερς λόγω της Λιρς».

Για τον κόσμο του Εργοτέλη: «Ο κόσμος του Εργοτέλη μπορεί να εκφραστεί δημόσια. Είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα. Είχα την στήριξη του κόσμου. Η πλειοψηφία του Εργοτέλη θεωρώ οτι θέλει να επιστρέψω».

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Για την αναδιάρθρωση είναι πιθανό να γίνει. Οι ομάδες είναι δύσκολο να πουν «όχι». Οικονομικά θα είναι καλό».

Για το τι στόχο πρέπει να βάλει ο Εργοτέλης: «Το μέγεθος του Εργοτέλη δεν είναι για Σούπερ Λιγκ, μην κρυβόμαστε. Αλλά κάποιοι μπορούν να τον ανεβάσουν και να κρατήσουν στην Σούπερ Λιγκ όπως έγινε παλαιότερα. Το πρόβλημα μου δεν είναι ότι ο Εργοτέλης δεν πάει για άνοδο. Δεν βλέπω ένα σοβαρό πλάνο. Δεν έχει σε πρώτο πλάνο τον Εργοτέλη».

Για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει αναδείξει παίκτες από τις ακαδημίες του: «Ο Ιατρούδης είναι το μοναδικό παιδιί που έπαιξε. Είναι τεράστιο ταλέντο. Δεν προωθήθηκαν παίκτες. Η ευαισθησία του Εργοτέλη είναι τα δικά του παιδιά».

Για το τι είπε με τον Μαγκέντ Σάμι: «Δεν θέλω να κάνω «πόλεμο» στον Εργοτέλη. Μην με προκαλούν γιατί θα βγάλω στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος είπα ότι είχα να πω στον κύριο Σάμι. Νωρίτερα δεν είπα τίποτα.

Για τις ανόδους ΟΦΗ, Ηροδότου: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ, ήταν η καλύτερη ομάδα. Παρά τα προβλήματα κατάφερε να ανέβει ενώ εμείς χωρίς προβλήματα παραλίγο να πέσουμε. Συγχαρητήρια στον Ηρόδοτο. Είναι ένας «γίγαντας» που ξύπνησε. Είναι πανάξια η άνοδος. Και με χαμηλό μπάτζετ. Και απογυμνώνει τόσο τον ΟΦΗ, όσο και τον Εργοτέλη για τα λεφτά που ξόδεψαν για να ανέβουν στην Φουτμπολ Λιγκ.. Είμαι περήφανος για την άνοδο των ομάδων μας. Δεν είμαι αντί – ΟΦΗ. Απλά είμαι Εργοτέλης. Το Ηράκλειο ανεβαίνει»

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα