Αυτός πληγώθηκε πιο πολύ από σένα

Αυτός πληγώθηκε πιο πολύ από σένα

Αυτός πληγώθηκε πιο πολύ από σένα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος κρατάει αποστάσεις από τις αφοριστικές εκφράσεις και στέκεται στη γλώσσα της λογικής.

Οι πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος ήταν αρκετές για να συμπεράνει κανείς ότι ο Άρης θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν την άνοδο στη Σούπερλιγκα. Στην πορεία φάνηκε επίσης ότι δεν διαθέτει το εύρος ποιότητας ούτως ώστε να το πετύχει αήττητος. Στις 24 αγωνιστικές που προηγήθηκαν το κατάφερε λόγω ύπαρξης αγωνιστικού σχεδίου, της χημείας, της αυταπάρνησης των παικτών αλλά και της τύχης. Στην Κρήτη, δεν είχε την τύχη με το μέρος του, ούτε και το καθαρό μυαλό για να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που είχε… στραβώσει. Σχέδιο όμως είχε.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό άθλημα, δεν χρειάζεται να το κάνουμε σύνθετο. Ο Άρης του πρώτου 20πτου είχε υποδειγματική αντίδραση στον τρόπο πίεσης του ΟΦΗ, ο Πλατέλλας σε ρόλο επιτελικού μέσου μοίρασε έξυπνα παιχνίδι αλλά στην… τελική, οι «κίτρινοι» ουσιαστικά πλήρωσαν την αδυναμία που τους συντροφεύει από την αρχή της χρονιάς. Για να σκοράρουν, θα πρέπει να προηγηθούν 3-4 χαμένες (κλασικές) ευκαιρίες. Κι όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα η οποία είναι ισάξιά σου, δεν θα έχεις το εύρος των τελικών προσπαθειών. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του σκόραρε και στη δεύτερη ο Βουό είδε την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Ιντζόγλου, να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίχτυα του. «Αν έχεις τύχη διάβαινε» που λέει και ο λαός.

Μιλάνο - Παναθηναϊκός και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μάικ Τζέιμς σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους στον αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, το πρόβλημα του Άρη χθες δεν ήταν ο τρόπος λειτουργίας του έως το 2-0, αλλά μετά από αυτό. Με εξαίρεση τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιγιάλειο, ήταν η πρώτη φορά που η συγκέντρωση πήγε περίπατο, τα νεύρα υπερκάλυψαν τη λογική και η τσαπατσουλιά αναδείχθηκε μέσα από τις αντιδράσεις των παικτών. Γιατί πολύ απλά, τα βασικά αγωνιστικά γρανάζια της ομάδας έβγαλαν τσατίλα και όχι εξυπνάδα. Εκνευρίστηκαν με τον διαιτητή Ρατσιάτο από την Αργολίδα ο οποίος έκανε τραγική διαχείριση παιχνιδιού και δύο πολύ σοβαρά λάθη εκ των οποίων το ένα ουσιαστικά συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι νομιμοποιούνται να ξεσπαθώσουν οι θιασώτες της καταστροφολογίας. Καμία ομάδα και κανένας σύλλογος δεν προόδευσε με αφορισμούς. Κυρίως ο Άρης, πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα. Καλώς ή κακώς (για κάποιους) ο Σπανός είναι ο προπονητής που οδηγεί με ακρίβεια τον Άρη στην επιστροφή του στη Σούπερλιγκα. Καλώς ή κακώς (για κάποιους) αυτοί οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται από την αρχή της χρονιάς κι έχουν φέρει την ομάδα σε πλεονεκτική θέση. Τουλάχιστον τον σεβασμό τον αξίζουν. Πέρασαν το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης έχοντας συγκεκριμένη αποστολή και ξέρουν πολύ καλά τι προβλέπεται να γίνει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αντιλαμβάνονται δηλαδή ότι ο Άρης της Σούπερλιγκα θα πρέπει να προσθέσει μπόλικη ποιότητα στο ρόστερ του, αλλά κι αυτοί που θα φύγουν, θα εξαργυρώσουν τη φετινή πορεία τους.

Οδηγός επιβίωσης και καταξίωσης μιας ομάδας είναι το περιεχόμενο των δηλώσεων του Νίκου Παπαδόπουλου μετά το παιχνίδι. Από τον σεβασμό που έβγαλε για τους παίκτες του, μέχρι τα στοιχεία (γνώση, μυαλό και οργάνωση) που απαιτείται να έχει κάθε ομάδα για να πετύχει. Γιατί αυτό που απασχολεί περισσότερο, στην περίπτωση του Άρη της επόμενης χρονιάς, είναι τα πρόσωπα που θα του δώσουν τα παραπάνω στοιχεία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.