Στα δικαστήρια το Κισσαμικός - Βέροια - Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Δημήτρης Ρούσσος
Στα δικαστήρια το Κισσαμικός - Βέροια - Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

bet365

Η ενημέρωση που έχουν Κισσαμικός και Βέροια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι η τύχη του αγώνα που δεν διεξήχθη θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο προπονητής της Βέροιας, Απόστολος Χαραλαμπίδης, στο gazzetta.gr, η ενημέρωση που έχουν οι Μακεδόνες είναι πως το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Football League μεταξύ Κισσαμικού και Βέροιας.

Οι δυο ομάδες έχουν πάρει θέση, ενώ πλέον ο λόγος περνάει στην αθλητική δικαιοσύνη, αφού ο διαιτητής Βισκαδούρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, έχει κλείσει το φύλλο αγώνος υπέρ των γηπεδούχων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΠ

Όπως αναφέρει ο ΚΑΠ, ομάδα που δεν μπορεί να συμμετάσχει, θα πρέπει να ειδοποιήσει αιτιολογημένα με έγγραφό της τη διοργανώτρια πριν από τέσσερις ημέρες, κάτι που λογικά δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού στη Βέροια δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν πως η ομίχλη τους καθήλωνε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά: «Ομάδα που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πρέπει να ειδοποιήσει αιτιολογημένα με έγγραφό της τη διοργανώτρια, πριν από τέσσερις (4), τουλάχιστον, ημέρες, εκτός αν ειδοποιήθηκε για την υποχρέωσή της να αγωνιστεί, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή πρέπει να γίνει πριν από τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες».

Ωστόσο, το άρθρο 4 αναφέρει συγκεκριμένα: «Από τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσεται η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, εφ' όσον αυτή οφείλεται σε ανώτερη βία. Ως ανώτερη βία νοείται, ενδεικτικά, η διακοπή των συγκοινωνιών (σιδηροδρομική, ακτοπλοϊκή, αεροπορική κ.λπ) από οποιαδήποτε αιτία, από την οποία είναι αδύνατη η έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο της ομάδας».

Τέλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις, σε περίπτωση που ένα παιχνίδι ματαιωθεί, χωρίς να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας, στην παράγραφο 2 του άρθρου 17 αναφέρεται: «Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπόμενου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ από τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα