Κύπελλο Αγγλίας: Ένας τελικός γεμάτος... challenges!

Gazzetta team
Κύπελλο Αγγλίας: Ένας τελικός γεμάτος... challenges!

bet365

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στον κόσμο τη Λέστερ, την ώρα που τα bwin Challenges* συνεχίζουν να μοιράζουν μια τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα!

Η ώρα του αγώνα που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου πλησιάζει! Το Σάββατο, στις 19.15, ένα ενενηντάλεπτο γεμάτο προκλήσεις θα διεξαχθεί στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ, την ώρα που τα bwin Challenges* συνεχίζονται για τελευταία εβδομάδα και χαρίζουν μια 4Κ τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα!

Η Λέστερ έφτασε για 5η φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου, όμως έχει ηττηθεί και στις 4 προηγούμενες περιπτώσεις, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι «αλεπούδες», μάλιστα, παραμένουν η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αλλά όχι και το Κύπελλο! Θα μπορέσει επιτέλους να βάλει τέλος στην κακή παράδοση, πανηγυρίζοντας ακόμη έναν τίτλο τα τελευταία χρόνια; Η τελευταία φορά που διεκδίκησε το τρόπαιο ήταν το 1969, όταν είχε ηττηθεί στον τελικό με 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα bwin* Challenges συνεχίζονται με δώρο μία 4Κ TV 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο περσινός τελικός βρήκε την Άρσεναλ να κερδίζει 2-1 την Τσέλσι. Τώρα, λοιπόν, οι «μπλε» έχουν από τη μία τη δυνατότητα να επιστρέψουν στους τίτλους και από την άλλη να μην γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τη Νιούκαστλ, που χάνει τελικούς σε συνεχόμενες σεζόν. Οι «καρακάξες» είχαν ηττηθεί με το ίδιο σκορ (2-0) από την Άρσεναλ το 1998 και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999. Η Τσέλσι έχει χάσει δύο σερί τελικούς, αλλά αυτό συνέβη με 52 χρόνια διαφορά το 1915 και το 1967.

Ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι κατά τη διάρκεια της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Φρανκ Λάμπαρντ, και έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής στην ιστορία του Κυπέλλου, που φτάνει μέχρι τον τελικό. Τώρα, φυσικά, φιλοδοξεί να γίνει και ο πρώτος που το κατακτά. Με αυτόν στον πάγκο οι «μπλε» δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ στη διοργάνωση μέχρι στιγμής. Ο Τούχελ έχει βρεθεί 3 φορές σε τελικό στην καριέρα του, κατακτώντας το Κύπελλο με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία το 2017 και με την Παρί στη Γαλλία το 2020. Είχε, όμως, χάσει με τους Παριζιάνους εκείνο του 2019 (στα πέναλτι από την Ρεν).

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στον περσινό τελικό, αλλά στο τέλος η Τσέλσι ηττήθηκε με ανατροπή με 2-1 από την Άρσεναλ. Ο Αμερικανός μέσος έχει βρει ξανά τον καλό εαυτό τελευταία και φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος που σκοράρει σε τελικούς στο Κύπελλο σε συνεχόμενες σεζόν μετά τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο τελευταίος είχε σκοράρει επίσης για την Τσέλσι τόσο απέναντι στην Έβερτον το 2009 όσο και απέναντι στην Πόρτσμουθ το 2010.

Τα bwin Challenges συνεχίζονται με μοναδικά δώρα*! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Μπρένταν Ρότζερς προσπαθεί να οδηγήσει φέτος τη Λέστερ ξανά στο Champions League,αλλά και στο πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο 48χρονος τεχνικός φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό στην καριέρα του στην Αγγλία, όμως έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο στη Σκωτία με τη Σέλτικ το 2017 και το 2018. Αν τα καταφέρει αυτή τη φορά, θα γίνει ο πρώτος μετάτον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (4 κατακτήσεις με την Αμπερντίν και 5 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), που το κατακτά και στις δύο αυτές χώρες.

Οι προκλήσεις λοιπόν για τους προπονητές και τις ομάδες τους είναι πολλές και όποια κι αν σηκώσει το Κύπελλο, στην bwin τα Challenges* αλλάζουν το παιχνίδι, χαρίζοντας μια 4Κτηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα!

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

FA CUP Τελευταία Νέα