Γκέλιος στο gazzetta.gr: «Πιο δύσκολα περάσαμε την Ντάρμσταντ, παρά την Μπάγερν»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Γκέλιος στο gazzetta.gr: «Πιο δύσκολα περάσαμε την Ντάρμσταντ, παρά την Μπάγερν»

bet365

«Μην το ματιάσουμε, αλλά δείχνω να το 'έχω' φέτος στα πέναλτι», δηλώνει ο Γιάννης Γκέλιος στο gazzetta.gr για την πρόκριση της Χόλσταϊν Κίελ στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η σύγκριση με το ματς κόντρα στην Μπάγερν και η εξιλέωση για την λάθος εκτίμηση στο πρώτο γκολ.

Ο Γιάννης Γκέλιος εξελίσσεται σε ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς στο γερμανικό ποδόσφαιρο αφού χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του, η Χόλσταϊν Κίελ διεκδικεί την προαγωγή στα «μεγάλα σαλόνια» της Bundesliga, έχοντας καταφέρει την ίδια στιγμή να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε ο 28χρονος γκολκίπερ να δείξει την κλάση του στα πέναλτι. Αρχικά κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και στη συνέχεια απέναντι στη Ντάρμσταντ, όπου απέκρουσε δύο πέναλτι.

Ο Γκέλιος μάλιστα απέναντι στην ομάδα της Β΄ Γερμανίας το πήρε προσωπικά αφού θεωρεί πως δεν έπρεπε να δεχθεί το γκολ με το οποίο η Ντάρμσταντ πήγε αρχικά το ματς στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Ο Έλληνας «τιμωρός» της Μπάγερν Μονάχου μίλησε στο gazzetta.gr για τα όνειρα του.

Μετά την Μπάγερν αποκλείσατε και την Ντάρμσταντ. Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε;

«Πραγματικά είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει. Θα εξαρτηθεί ασφαλώς από το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πέρασαν τα φαβορί από την Bundesliga, όπως η Βόλφσμπουργκ και η Λειψία. Το ίδιο έκανε και η Ντόρτμουντ. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια, αλλά το σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε με όποια ομάδα και αν παίξουμε».

Σου ταιριάζουν τελικά τα πέναλτι; Τα κατάφερες για ακόμη μια φορά...

«Η αλήθεια είναι πως φέτος μου κάθονται καλά τα πέναλτι. Φαντάσου πριν από δύο χρόνια με την Χέρτα (31/10/2018) είχαμε αντιμετωπίσει την Νυρεμβέργη και σε εκείνο το ματς είχα πέσει σε όλα τα πέναλτι σε λάθος γωνιά. Σαν να το έχω φέτος, μην το ματιάσουμε. Δεν έπρεπε βέβαια να κάνω το λάθος στο γκολ που δεχθήκαμε από την Ντάρμσταντ.

Ήμουν ανάμεσα στο να χρησιμοποιήσω τα χέρια ή τα πόδια μου έγινε κάτι ενδιάμεσο με συνέπεια να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Δεν έπρεπε να πάρει δραματική τροπή το παιχνίδι, αλλά είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να προκριθούμε στα πέναλτι».

Συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Μπάγερν ήρθε πιο δύσκολα πρόκριση;

«Ναι, μπορώ να πω ήταν πιο δύσκολη πρόκριση με την Ντάρμσταντ παρά με την Μπάγερν. Κόντρα στην Μπάγερν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με άγνοια κινδύνου.

Δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα και δεν φοβόμασταν. Αντίθετα με την Ντάρμσταντ, λόγω της επιτυχίας που προηγήθηκε πολλοί πίστεψαν πως θα ήταν εύκολη υπόθεση η πρόκριση. Δεν ξεκινήσαμε όμως καλά. Κάναμε λάθη, δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούσαμε και κάναμε λάθη. Η Ντάρμσταντ πρέσαρε σωστά και το κάναμε δύσκολο. Έπρεπε να κάνουμε το παιχνίδι που κάνουμε πάντα και να μην φτάσουμε μέχρι τα πέναλτι για να προκριθούμε. Ευτυχώς πετύχαμε τον στόχο μας».

Πόσο δύσκολο είναι να διεκδικείτε ταυτόχρονα δύο στόχους;

«Είναι κάπως ασυνήθιστο για ομάδα Β΄ κατηγορίας να διεκδικείς την άνοδο, αλλά και το Κύπελλο. Για την Χόλσταϊν Κίελ ασφαλώς βασικός στόχος είναι άνοδος στη Bundesliga. Από εκεί και πέρα ό,τι βγει στο Κύπελλο καλό θα είναι.

Στο πρωτάθλημα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι προκειμένου να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς είναι εφικτό. Στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη δυάδα. Εάν αυτό δεν συμβεί και πάμε στα μπαράζ θα χρειαστεί μετά μεγαλύτερη προσπάθεια».

Στάθηκες άτυχος στη φάση του πρώτου γκολ, ηταν ενας ακομη λογος να κρατήσει την ομάδα σου όρθια στα πέναλτι;

«Στο ποδόσφαιρο επιτρέπονται τα λάθη, αλλά δεν πρέπει να γίνονται συνέχεια. Ευτυχώς αυτό ήταν το πρώτο μου μεγάλο λάθος φέτος στη φάση του γκολ της Ντάρμσταντ. Ασφαλώς και πείσμωσα από αυτό το γκολ και ήθελα στα πέναλτι να κρατήσω όρθια την ομάδα και να τα δώσω όλα. Έπρεπε να κάνω το παν για να πάρουμε την πρόκριση και ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

 

Τελευταία Νέα