Νικολάου στο gazzetta.gr: «Γιατί να μην παίξω στη Super League; Όνειρο μου η Εθνική»

Νικολάου στο gazzetta.gr: «Γιατί να μην παίξω στη Super League; Όνειρο μου η Εθνική»

bet365

Ο Γιάννης Νικολάου της Ντιναμό Δρέσδης μιλάει στο gazzetta.gr για την καραντίνα στον γερμανικό σύλλογο λόγω κορονοϊού, ενώ αναφέρεται στη σχέση του με την Ελλάδα. Ο στόχος της Εθνικής, τα ματς Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που παρακολουθεί, ο θαυμασμός για Σωκράτη-Μανωλά και τα δύο γκολ κόντρα στη Ζανκτ Πάουλι!

Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα ! |21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

H Ντιναμό Δρέσδης, από τους πλέον ιστορικούς γερμανικούς συλλόγους ποντάρει πολλά στη μάχη που δίνει για παραμονή στην 2. Bundesliga σε έναν Έλληνα. Ο Γιάννης Νικολάου στα 26 του βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της γερμανικής ομάδας.

Παίζοντας με επιτυχία τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως στόπερ, ο ομογενής ποδοσφαιριστής ονειρεύεται την κλήση του, στην εθνική ομάδα, ενώ εκφράζει την επιθυμία να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον στη Super League.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τα δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού στη Ντιναμό Δρέσδης, ο σύλλογος μπήκε σε καραντίνα και δεν έχει καταφέρει να δώσει κανένα ματς, αφού τα παιχνίδια με το Αννόβερο και την Γκρόιτερ Φιρτ αναβλήθηκαν, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την αναμέτρηση κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Ο Νικολάου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του στο gazzetta.gr, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό της καριέρας του.

Ο ομογενής μπακ/χαφ, ο οποίος έχει καταγράψει 22 συμμετοχές και 3 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ζανκτ Πάουλι του Δημήτρη Διαμαντάκου, το ελληνικό πρωτάθλημα που δεν παραλείπει να παρακολουθεί, την σχέση του με την Ελλάδα, τους Ζιντάν, Σέρχιο Ράμος, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, αλλά και το Euro 2004.

Ανήκεις στο έμψυχο δυναμικό της Ντιναμό Δρέσδης από το 2018. Θεωρείς πως έχεις ωριμάσει ποδοσφαιρικά σε αυτή την διετία;

«Έχοντας αγωνιστεί στη Βούρζμπουργκε Κίκερς μια κορυφαία ομάδα στην Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας το να μεταπηδήσω σε σύλλογο της 2. Bundesliga ήταν το επόμενο βήμα για την καριέρα μου. Κοιτάζοντας πίσω στο καλοκαίρι του 2018, σίγουρα θα έκανα ξανά το ίδιο βήμα.

Στην παρούσα φάση νιώθω πολύ άνετα παίζοντας σε μια φανταστική ομάδα, όπως είναι η Ντιναμό Δρέσδης μπροστά σε θαυμάσιους οπαδούς οι οποίοι κάθε εβδομάδα μας εμψυχώνουν. Ακόμα και στην εποχή του κορονοϊού συνειδητοποιώ πόσο προσπαθούν να μας υποστηρίξουν με τρελό τρόπο».

Είσαι μεταξύ των κορυφαίων παικτών της Ντιναμό Δρέσδης. Αναρωτιέμαι πως δεν κατάφερες να αγωνιστείς νωρίτερα σε αυτό το επίπεδο αφού είχες αποδείξει πως μπορείς να τα καταφέρεις...

«Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Δρέσδης που προσπαθώ για το καλύτερο, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Σε ότι αφορά την καριέρα μου, πάντα πήγαινα βήμα-βήμα και προσπαθούσα να βελτιωθώ στην καθημερινή προπόνηση ώστε να ανεβαίνω επίπεδο. Αυτό ήταν το καλύτερο πλάνο για μένα.

Ο κορυφαίος παίκτης της Β΄ ομάδας της Κολωνίας προπονούνταν με τους επαγγελματίες εκείνο το διάστημα, αλλά στην περίπτωση μου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα σε μια μικρότερη ομάδα, στη Γ΄ κατηγορία και τώρα είμαι βασικός στη Δρέσδη. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι σε αυτό τον σύλλογο, ο οποίος έχει μεγάλη ιστορία και ελπίζω πως θα βελτιώνομαι κάνοντας νέα έξυπνα βήματα».

Ποιο είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Ονειρεύεσαι να αγωνιστείς στη Bundesliga;

«Ασφαλώς. Κάθε παιδί που γεννιέται και μεγαλώνει στη Γερμανία ονειρεύεται μια μέρα να παίξει στη Bundesliga κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου ή την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Θα δούμε πόσο μακριά θα φτάσω στην καριέρα μου. Πρέπει μόνο να δουλεύω σκληρά και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου κάθε μέρα. Τα υπόλοιπα θα κριθούν από άλλα πρόσωπα».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα; Είχες κρούσεις από την χώρα καταγωγής σου;

«Ο ατζέντης μου, με είχε ενημερώσει 2-3 φορές για ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων, αλλά δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Δεν ήταν κατάλληλη στιγμή για να το σκεφτώ. Σε γενικές γραμμές εάν έχω μάθει δύο πράγματα στο ποδόσφαιρο, το πρώτο είναι: 'ποτέ μη λες ποτέ'. Το ποδόσφαιρο αλλάζει τόσο γρήγορα και οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν εντός ολίγων λεπτών.

Γιατί να μην αγωνιστώ μια μέρα στην Ελλάδα; Το δεύτερο είναι: 'να απολαμβάνεις την στιγμή και να παλεύεις κάθε δευτερόλεπτο σκληρά και σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Μπορώ να σας πω πως είμαι κάτι περισσότερο από χαρούμενος αυτή την στιγμή στη Ντιναμό Δρέσδης όπου παλεύουμε για να παραμείνουμε στη 2. Bundesliga».

Παρακολουθείς καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα; Υπάρχουν κάποιες ομάδες, αλλά και Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζεις;

«Ναι, παρακολουθώ. Όταν ενημερώνεσαι για ένα πρωτάθλημα από άλλη χώρα στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως οι μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (η οικογένεια μου προέρχεται από την Θεσσαλονίκη) κτλ. Επίσης πρόκειται για συλλόγους με σταθερή παρουσία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γι' αυτό παρακολουθώ περισσότερο αυτές τις ομάδες σε σχέση με τις υπόλοιπες. Σε ότι αφορά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, γνωρίζω περισσότερο για τους αμυντικούς παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι ο Μανωλάς και ο Σωκράτης (Παπασταθόπουλος). Πρόκειται για εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές από τους οποίους μπορώ μόνο να μάθω παρακολουθώντας τους».

Ο κόουτς της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σιπ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους Έλληνες της διασποράς. Είναι ένα όνειρο για σένα να φορέσεις τη φανέλα με το εθνόσημο;

«Ενημερώνομαι για την Εθνική Ελλάδα και παρακολουθώ συχνά τα ματς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι κάτι παραπάνω από όνειρο και τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να εκπροσωπήσει την χώρα των προγόνων του που έζησαν εκεί πολλές γενιές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με την Εθνική. Προσπαθώ να δείξω τι αξίζω μέσα από τις πειστικές μου εμφανίσεις στη Ντιναμό Δρέσδης. Ίσως μια μέρα το όνειρο γίνει πραγματικότητα. Θα συνεχίζω να παλεύω γι' αυτό».

Πως είναι η κατάσταση σχετικά με τον κορονοϊό αυτή τη στιγμή στη Ντιναμό Δρέσδης; Θεωρείς πως ήταν σωστή η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδίας για συνέχιση του πρωταθλήματος;

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο κορονοϊός είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό πρόβλημα για όλους παγκοσμίως. Η υγεία των ανθρώπων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε όλο τον κόσμο.

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα, ενώ στη συνέχεια είχαμε την δυνατότητα να προπονηθούμε σε μικρά γκρουπ και τελικά να επιστρέψουμε σε ομαδικές προπονήσεις έχοντας ασφαλώς πολλούς περιορισμούς. Τώρα, από την στιγμή που δύο ποδοσφαιριστές τη Ντιναμό Δρέσης βρέθηκαν θετικοί στο τεστ, βρισκόμαστε όλη η ομάδα και το προσωπικό σε καραντίνα μέχρι τις 23 Μαΐου.

Όλοι μας κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διατηρήσουμε την φόρμα μας. Είναι μια παράξενη κατάσταση άλλα έχουμε μεγάλο κίνητρο για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όσο για το εάν είναι σωστή η απόφαση; Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο αρκεί ουδείς να μην μολυνθεί από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Εκείνοι που έλαβαν τις αποφάσεις για το γερμανικό ποδόσφαιρο, σχεδίασαν ένα καλά δομημένο πλάνο για να μην μεταδοθεί ο ιός. Έτσι προετοιμάζομαι για να επιστρέψω σύντομα στον αγωνιστικό χώρα».

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σου είδωλα;

«Ο Σέρχιο Ράμος και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ζιντάν ήταν το μεγαλύτερο είδωλο μου, όταν ήμουν νεότερος. Ο τρόπος που αγωνιζόταν και μπορούσε να ελέγχει ολόκληρο το ματς όσο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ήταν απίστευτος. Ο Σέρχιο Ράμος είναι ένας αμυντικός παγκόσμιας κλάσης εδώ και πολλά χρόνια Έχει τρομερή νοοτροπία και μολονότι έχει κατακτήσει τα πάντα στο ποδόσφαιρο, δουλεύει σκληρά και θέλει να κερδίσει ακόμη περισσότερους τίτλους».

Αν και αγωνίζεσαι ως στόπερ είχες παίξει και αμυντικός χαφ. Ποια είναι η θέση που σου ταιριάζει περισσότερο;

«Προτού γίνω επαγγελματίας παίζοντας την ομάδας της πόλης μου, αλλά και στην Κολωνία με χρησιμοποιούσαν ως σέντερ μπακ. Αυτή είναι η θέση στην οποία εκπαιδεύτηκα με τον σωστό τρόπο. Όταν υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ροτ-Βάις Έρφουρτ στην Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας, ο πρώην προπονητή μου με δοκίμασε ως '6άρι'. Ήταν μια θέση που συνήθισα.

Πλέον μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις ανά πάσα στιγμή και νιώθω άνετα γι΄αυτό. Στο τέλος, εξαρτάται από το αγωνιστικό στιλ της ομάδα ή του προπονητή. Όπως σε πολλούς ποδοσφαιριστές έτσι και εγώ μου αρέσει να γνωρίζω τον ρόλο μου και σε ποια θέση σκοπεύει να με χρησιμοποιήσει ο προπονητής. Στη συνέχεια βγαίνω έξω και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει».

Σε ματς της φετινής σεζόν αναδειχθήκατε ισόπαλοι 3-3 με την Ζανκτ Πάουλι. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι πέτυχες δύο γκολ, ενώ αντίκρισες και την κόκκινη κάρτα. Επίσης δύο τέρματα σημείωσε και ο Διαμαντάκος ως αντίπαλος σου. Ήταν το πιο τρελό ματς της καριέρας σου;

«Ασφαλώς ήταν ένα πολύ ξεχωριστό ματς με ελληνική επίδραση για μένα και πράγματι επρόκειτο για ένα τρελό παιχνίδι (γέλια). Στο τέλος ήμουν χαρούμενος που καταφέραμε να αποσπάσουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας αν και δεχθήκαμε τρία γκολ.

Επίσης ήμουν πολύ περήφανος που σημείωσα δύο σημαντικά γκολ βοηθώντας την ομάδα μου να ξαναμπεί στον αγώνα. Ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Σε ότι αφορά την κόκκινη κάρτα είχα δύο επιλογές. Να κάνω τάκλιν στον παίκτη της Ζανκτ Πάουλι για να τον ανακόψω ενώ θα έκανε πιθανότατα το 4-2 ή να τον αφήσω να συνεχίσει να τρέχει. Του έκανα τάκλιν και κρατηθήκαμε στο παιχνίδι. Εν τέλει ήταν η σωστή απόφαση μολονότι έχασα τα τρία επόμενα ματς. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο».

Επισκέπτεσαι καθόλου την Ελλάδα; Ποια είναι η σχέση που διατηρείς με την χώρα;

«Ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μετακόμισε πριν πολλά χρόνια στη Γερμανία όπου γνώρισε την μητέρα μου. Έχω έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές. Επισκέπτομαι κάθε φορά διαφορετικά μέρη. Μου αρέσει πολύ και ελπίζω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Σε ότι αφορά την ελληνική κουζίνα, ο πατέρας μου είναι καλός στην μαγειρική, αφού εργάζεται σε αυτό τον κλάδο. Θα ήμουν κακός γιος εάν δε μου άρεσε η ελληνική κουζίνα, έτσι δεν είναι;

Μου αρέσει η ελληνική κουζίνα! Σαγανάκι, σουτζουκάκια, μουσακάς είναι φοβερά φαγητά. Μερικές φορές ο πατέρας μου μαγειρεύει στο σπίτι όταν επισκέπτομαι την οικογένεια μου. Επίσης πηγαίνω σε ελληνικά εστιατόρια εδώ στη Γερμανία ή μαγειρεύω μόνος μου».

Θυμάσαι καθόλου τον τελικό του Euro 2004; Πανηγύρισες την κατάκτηση του τροπαίου;

«Φυσικά πανηγύρισα! Παρακολουθήσαμε τον τελικό όλη η οικογένεια μου και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως η Ελλάδα κατέκτησε το τρόπαιο! Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μένα και την οικογένεια μου. Ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε σπουδαίου δουλειά με ποδοσφαιριστές όπως ο Χαριστέας. Ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό για μένα όταν ήμουν πιτσιρικάς! Όλα αυτά τα παιδιά είναι είδωλα για μένα».

Δείτε το γκολ του Γιάννη Νικολάου κόντρα στην Μπόχουμ...

 

Τελευταία Νέα