Οι 20 πιο επιτυχημένες και αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας
Οι 20 πιο επιτυχημένες και αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

bet365

Οι τιμές στο μεταγραφικό παζάρι, αλλάζουν διαρκώς. Πόσω μάλλον αυτή την περίοδο, όπου η έξαρση της πανδημίας έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ποιες είναι όμως από τις πιο ακριβές μεταγραφές οι πιο επιτυχημένες και ποιες αποτυχημένες;

bwin - Περισσότερα από 2200 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Ο Νεϊμάρ μπορεί να είναι η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, με κόστος 220 εκατομμύρια από την Μπάρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ακόμα και σήμερα οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θεωρούν πως είναι μία από τις καλύτερες μεταγραφές του πλανήτη. Παρά τα υψηλά νούμερα.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 20 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, από τις καλύτερες έως και τις χειρότερες.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ Μαδρίτης (94εκ. ευρώ)

Ο Ρονάλντο έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Ρεάλ όλων των εποχών, κερδίζοντας παράλληλα και τέσσερις τίτλους στο Champions League. Ακόμα και σήμερα οι φίλοι των Μαδριλένων νοσταλγούν τις στιγμές που έζησαν με τον Πορτογάλο στο Μπερναμπέου.

2. Βέρτζιλ Φαν Ντάικ - Από Σαουθάμπτον στην Λίβερπουλ (84,5εκ. ευρώ)

Ο ακριβότερος αμυντικός στον κόσμο έχει αυξήσει τις τιμές για τους αμυντικούς, αλλά σίγουρα αξίζει και με το παραπάνω κάθε δεκάρα καθώς επιτέλους η Λίβερπουλ έχει βρει στο πρόσωπο του Ολλανδού την σιγουριά στα μετόπισθεν.

3. Λουίς Σουάρες - Από Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα (82,3εκ. ευρώ)

Ενδεχομένως μια υποτιμημένη μεταγραφή. Ο Ουρουγουανός βοήθησε και με το παραπάνω την Μπαρτσελόνα στο σκοράρισμα, ταιριάζοντας απόλυτα μαζί με τον Λιονέλ Μέσι στην ενδεκάδα.

4. Κιλιάν Μπαπέ - Από Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν (135εκ. ευρώ)

Ο Γάλλος είναι ο πιο ακριβός έφηβος όλων των εποχών, έχοντας μεγάλο αντίκτυπο στην Παρί, Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μπαπέ έχει καταφέρει να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν αποχωρήσει, από τους Παριζιάνους θα είναι για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

5. Γκάρεθ Μπέιλ - Από Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης (100εκ. ευρώ)

Ο Μπέιλ είναι ένα παράξενο αίνιγμα. Με την άφιξη του στην Ρεάλ εκανε λαμπρά πράγματα, πιάνοντας κορυφαίες αποδόσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει χάσει τη θέση του στη Ρεάλ και τώρα περνάει περισσότερο χρόνο στον πάγκο και σε γήπεδο του γκολφ.

6. Κριστιάνο Ρονάλντο - Από Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους (100εκ. ευρώ)

Η Γιουβέντους δαπάνησε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για την απόκτηση του Πορτογάλου. Παρά την πολύτιμη βοήθεια του Ρονάλντο για τις εγχώριες διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το Champions League. Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να σκοράρει τακτικά για τη Γιούβε και υπάρχει ακόμα χρόνος για να κατακτήσει την Ευρώπη με μια τρίτη ομάδα.

7. Γκονσάλο Ιγουαΐν - Από Νάπολι στη Γιουβέντους (90εκ. ευρώ)

Η υπογραφή του Ιγουαίν βοήθησε σε σημαντικό βαθμό τη Γιουβέντους να ενισχυθεί επιθετικά και να αποδυναμώσει τους κοντινότερους εγχώριους αντιπάλους της. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να δείξει κάτι το αξιοσημείωτο έως τώρα.

8. Αντουάν Γκριεζμάν - Από Ατλέτικο στη Μπαρτσελόνα (120εκ. ευρώ)

Την περυσινή σεζόν η Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα για να τον φέρει στη Βαρκελώνη. Παρά το γεγονός πως κατέβαλλε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την απόκτηση του, η προσφορά του στον σύλλογο δεν είναι αυτή η οποία θα περίμεναν οι περισσότεροι φίλοι των «μπλαουγκράνα».

9. Νεϊμάρ - Από Μπαρτσελόνα στη Παρί Σεν Ζερμέν (222. εκ ευρώ)

Ο Νεϊμάρ αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής πως άξιζε μία τόσο μεγάλη μεταγραφή. Το καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στην αποχώρηση του από τους Παριζιάνους με προορισμό την επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν αποκλείεται πάντως την επόμενη μεταγραφική περίοδο, να αποχωρήσει από την Παρί.

10. Πολ Ποκγμπά - Από Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (105 εκ. ευρώ)

Στα καλύτερα του ο Πολ Ποκγμπά θεωρείται από τους καλύτερους μέσους των «κόκκινων διαβόλων». Οι πολλοί τραυματισμοί που υπέστη δεν τον άφησαν την τελευταία χρονιά να βοηθήσει όσο θα ήθελε ο Γάλλος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

11. Λούκας Ερνάντεθ - Από Ατλέτικο στη Μπάγερν Μονάχου (80εκ. ευρώ)

Ο τραυματισμός καθυστέρησε λίγο τον Ερνάντεθ, αλλά το ταλέντο και η σταθερότητα του στα παιχνίδια τον καθιστούν μια εξαιρετική μεταγραφή για την ομάδα της Μπάγερν.

12. Εντεν Αζάρ - Από Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης (100εκ. ευρώ)

Για άλλη μια φορά ο τραυματισμός ταλαιπώρησε τον Αζάρ και δεν τον άφησε να αποδείξει την αξία του στους φίλους της Ρεάλ. Σίγουρα, μόλις τον ξεπεράσει θα πρέπει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, που τον είχαμε συνηθίσει με τη φανέλα της Τσέλσι.

13. Ρομελού Λουκάκου - Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ιντερ (80εκ. ευρώ)

Λίρα εκατό χτύπησε η Ιντερ με την απόκτηση του Βέλγου επιθετικού. Στη Γιουνάιτεντ δεν ταίριαξε ποτέ. Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι έλεγαν πως δεν θα το έκανε ούτε στην Ιντερ. Παρ' όλα αυτά έχει βάλει τα γυαλιά σε όλους, καθώς είναι ένας εκ των κορυφαίων των «νερατζούρι» τη φετινή σεζόν.

14. Χάρι Μαγκουάιρ - Από Λέστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (87εκ. ευρώ)

Δεν έχει φτάσει ακόμα τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ αλλά έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την άμυνα της ομάδας του Σόλσκιερ, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Εχει πάρει μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

15. Ρομελού Λουκάκου - Από Εβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (85εκ. ευρώ)

Τα 42 γκολ σε 96 εμφανίσεις από τον Λουκάκου για τη Γιουνάιτεντ δεν είναι καθόλου άσχημα. Ωστόσο στην τελευταία του σεζόν είχε χάσει την αυτοπεποίθηση του και οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» δεν ήθελαν στο ρόστερ της ομάδας του, τον Βέλγο στράικερ.

16. Ζοάο Φέλιξ - Από Μπενφίκα στην Ατλέτικο (126εκ. ευρώ)

Τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα την πρώτη σεζόν δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε από τον νεαρό μεσοεπιθετικό και πόσω μάλλον όταν η Ατλέτικο ξόδεψε αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό για την απόκτηση του Πορτογάλου.

17. Νικολά Πεπέ - Από Λιλ στην Αρσεναλ (80εκ. ευρώ)

Δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Παρά τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του, το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει καταφέρει να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο την αξία του. Σε 32 εμφανίσεις, έχει μόλις 6 γκολ και 8 ασίστ.

18. Κεπά - Από Ατλέτικ Μπιλμπάο στη Τσέλσι (80εκ. ευρώ)

Τον θυμόμαστε περισσότερο για την άρνησή του να αντικατασταθεί στον τελευταίο τελικό του League Cup παρά για την σταθερότητα του στα παιχνίδια της Τσέλσι. Ο πιο ακριβός τερματοφύλακας δεν έχει κάνει φοβερά πράγματα και δεν είναι απίθανο το καλοκαίρι να μπει στην λίστα των αποχωρήσεων.

19. Ουσμάν Ντεμπελέ - Από Ντόρτμουντ στη Μπαρτσελόνα (105εκ. ευρώ)

Η προσπάθεια της Μπάρτσα να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ ήταν μάταια. Ο Ντεμπελέ ίσως είναι ο πιο άτυχος για τους «μπλαουγκράνα» έχοντας υποστεί αμέτρητους τραυματισμούς. Σίγουρα οι διοικούντες της Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα, όταν επανέλθει αλλιώς θα εξετάσουν την περίπτωση αποχώρηση της του από την ομάδα.

20. Φελίπε Κουτίνιο - Από Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα (120εκ. ευρώ)

Η Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα για να αποκτήσει τον Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ. Τελικά τα κατάφερε ωστόσο περίμεναν να δείξει με τους «μπλαουγκράνα» όσα είχε παρουσιάσει με τους «Reds». Δεν φαίνεται πως έχει μία θέση στο ρόστερ του συλλόγου και η διοίκηση της Μπάρτσα, προσπαθεί απελπισμένα το καλοκαίρι να τον παραχωρήσει.

 

Τελευταία Νέα