ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κέζος στο gazzetta.gr: «Βιώνουμε έναν πόλεμο λόγω κορονοϊού, ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις»

Κέζος στο gazzetta.gr: «Βιώνουμε έναν πόλεμο λόγω κορονοϊού, ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις»

Κέζος στο gazzetta.gr: «Βιώνουμε έναν πόλεμο λόγω κορονοϊού, ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις»

Ο Κύπριος γυμναστής Αντώνης Κέζος, εξηγεί μέσω του gazzetta.gr την κατάσταση που βιώνει όχι μόνο ο αθλητισμός αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας του κορονοϊού.

Συνέντευξη στον Κώστα Τόπα:

«Δεν ξέρουμε αν θα μας πετύχει κάποια... σφαίρα ο ιός», αναφέρει μεταξύ άλλων ο άλλοτε γυμναστής της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού που πλέον εργάζεται στην Αίγυπτο για λογαριασμό της Ζάμαλεκ και αναφέρει στο gazzetta.gr τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και τη ρουτίνα των ποδοσφαιριστών. Τι συμβουλές δίνετε εσείς στους παίκτες για την προστασία τους;

«Δεν έχει επηρεαστεί μόνο η ρουτίνα των ποδοσφαιριστών αλλά γενικά η ζωή ολόκληρη του πλανήτη. Πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε. Συμπεριλαμβάνονται και οι ποδοσφαιριστές. Με ατομική υπευθυνότητα-πειθαρχία στις εντολές των ειδικών με επίγνωση της σοβαρότατης κατάστασης που έχει επέλθει εντελώς ξαφνικά στην καθημερινότητα του παγκόσμιου πληθυσμού. Πρωτίστως σημασία έχει η υγεία όλης την ανθρωπότητας».

 

Ως προπονητής φυσικής κατάστασης το έργο σας πλέον έχει γίνει δυσκολότερο μετά τον κορονοϊό;

«Εννοείται η δουλειά όλων χωρίς εξαίρεση έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Ως προπονητής φυσικής κατάστασης, έχω αποστείλει στους αθλητές μου πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αντοχής με σκοπό την όσο δυνατόν συντήρηση των αθλητικών παραμέτρων από το σπίτι τους».

 

Στην Αίγυπτο πως είναι τα πράγματα; Πως αντιμετωπίζουν τον ιό εκεί;

«Στην Αίγυπτο ισχύουν ίδια περιοριστικά μέτρα. Πρέπει κι αυτοί να περιοριστούν στα σπίτια τους».

 

Στην Κύπρο θεωρείτε πως έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα και ποια η δική σας συμβουλή για την πρόληψη του covid-19;

«Πιστεύω στην Κύπρο, έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Η καταπολέμηση, η εξάπλωση αν θέλετε του ιού εξαρτάται από την προσωπική υπευθυνότητα και πειθαρχία του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Προστατεύοντας τον εαυτό του και ο εαυτός του τους άλλους. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Αυτή τη στιγμή ζούμε σε ένα «μολυσματικό πόλεμο». Δεν ξέρουμε αν θα μας πετύχει κάποια «σφαίρα» στην αντίστοιχη κατάσταση ο ιός. Αρα σεβασμός προς εμάς και στους άλλους, υπακούοντας τους ειδικούς».

 

Ο Αντώνης Κέζος μέσω του παρακάτω βίντεο δίνει οδηγίες για το πως μπορείς να γυμναστείς στο σπίτι σου.