Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, πάντως, κάθε σεζόν πετάει έξω και μία αγγλική ομάδα στο Γιουρόπα…

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, πάντως, κάθε σεζόν πετάει έξω και μία αγγλική ομάδα στο Γιουρόπα…

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, πάντως, κάθε σεζόν πετάει έξω και μία αγγλική ομάδα στο Γιουρόπα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι, αλλά και την υποψηφιότητα Ζαγοράκη στην ΕΠΟ.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Τα δεδομένα είναι…σκληρά.

Η Άρσεναλ είναι Νο 11 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ σε επίπεδο συλλόγων-από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιο ψηλά, στο Νο 8. Ο Ολυμπιακός είναι Νο 36…

Η Αγγλία είναι Νο 2 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ σε επίπεδο χωρών. Η Ελλάδα είναι Νο 20…

Η Άρσεναλ το 2019 έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (Τσέλσι 1-4), αποκλείοντας μεταξύ άλλων Νάπολι, Βαλένθια και Ρενς. Το 2018 είχε φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης (Ατλέτικο 1-1, 0-1), έχοντας αποκλείσει, μεταξύ άλλων, Μίλαν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί έστω στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ…

Η Άρσεναλ πριν το 2018 και επί 11 χρόνια είχε πάντοτε παρουσία τουλάχιστον στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποκλεισμούς τρεις φορές από την Μπαρτσελόνα, τρεις από την Μπάγερν, δύο από τη Μίλαν και τρεις από τις PSV, Βιγιαρεάλ, Μονακό. Το δε 2006 είχε φτάσει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (Μπαρτσελόνα 1-2). Ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά τα χρόνια είχε τρεις παρουσίες στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

Η Άρσεναλ (από το τωρινό της ρόστερ) αγόρασε με 80 εκ. Ευρώ τον Πέπε, με 64 τον Ομπαμεγιάνγκ, με 53 τον Λακαζέτ, με 50 τον Παρτέϊ, με 27 τον αριστερό μπακ Τέρνεϊ, με 26 τον στόπερ Γκάμπριελ και με 25 τον γκολκίπερ Λένο. Ο Ολυμπιακός (από το τωρινό του ρόστερ) αγόρασε με 4,5 εκ. Ευρώ τον Σεμέδο, με 2,5 τον Σα, με 2,5 τον Χασάν και με 2 τον Όλεγκ…

Υπό αυτές τις συνθήκες, η περσινή πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ ήταν μία υπέρβαση πρώτου μεγέθους. Μία πρόκριση και φέτος θα ήταν υπέρβαση απίστευτου βαθμού! Διότι, το να ισχύουν όλα αυτά και να μένει έξω η Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό για δεύτερη στη σειρά σεζόν από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνάει τα όρια ενός…απλού ποδοσφαιρικού θαύματος.

Βεβαίως, όλα αυτά σημαίνουν πολλά, αλλά και τίποτα! Όταν ο διαιτητής σφυρίζει υπάρχουν δύο ομάδες, έντεκα εναντίον έντεκα-εκτός αν τα κοράκια έχουν πάρει εντολές από την Ελβετία η, από αλλού, να κάνουν τον «παίκτη παραπάνω»... Και όλα παίζονται, όπως είδαμε και πέρυσι στο συγκεκριμένο ζευγάρι, με τον πρωταθλητή Ελλάδας μάλιστα να έχει χάσει 0-1 στο Καραϊσκάκη και να πηγαίνει να κάνει διπλό στο Λονδίνο με πρόκριση στην παράταση.

Και δεν το είδαμε μόνο εκεί. Φέτος, η Σλάβια Πράγας απέκλεισε τη Λέστερ με 2-0 μέσα στην Αγγλία μετά το 0-0 στην Τσεχία. Και, οκ, άλλο μέγεθος στην Ευρώπη η Άρσεναλ κι άλλο η Λέστερ, αλλά δεν ήταν μικρό πράγμα αυτό της Σλάβια. Πέρυσι, η Λιόν άφησε έξω από τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ τη Μάντσεστερ Σίτι και η Λειψία έκανε το ίδιο στην Τότεναμ. Ασφαλώς κι άλλο μία ομάδα της Γαλλίας και της Γερμανίας κι άλλο μία ομάδα της Ελλάδας, όμως βλέπουμε ότι τέλος πάντων οι Άγγλοι δεν είναι πάντοτε ανίκητοι.

Ο δε Ολυμπιακός τις κοντράρει πάντοτε πάρα πολύ δυνατά εδώ και χρόνια τις αγγλικές ομάδες. Και δη με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ο οποίος και με την άσημη Μαρίτιμο είχε φέρει με τη Νιούκαστλ ισοπαλίες 0-0 κι 1-1 το μακρινό 2012! Μην ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» με τον Πέδρο κάθε σεζόν κάνουν και μία πρόκριση επί αγγλικής ομάδας, στο Γιουρόπα Λιγκ!!! Πρόπερσι είχαν βγάλει έξω από τα προκριματικά την Μπέρνλι (3-1 μέσα, 1-1 έξω) και πέρσι από τα νοκ άουτ της διοργάνωσης την Άρσεναλ (0-1 μέσα, 2-1 έξω)! Όλοι δε θυμόμαστε, τι όργια έπρεπε να γίνουν από πλευράς διαιτησίας στο Γουλβς (ακύρωση κανονικού γκολ Καμαρά και μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί), για να αποκλειστούν από αυτή την ομάδα (1-1 μέσα με αποβολή Σεμέδο από το 28’, 0-1 έξω με πέναλτι). Κι ακόμη και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ανταγωνιστικοί οι πρωταθλητές Ελλάδας! Πέρυσι με την Τότεναμ είχαν 2-2 στο Καραϊσκάκη (χάνοντας 0-2) και 2-4 στο Λονδίνο (κερδίζοντας 2-0) και φέτος με την Σίτι 0-3 στο Μάντσεστερ (0-1 έως το 80ο λεπτό) και 0-1 στον Πειραιά.

Βλέπουμε δηλαδή, ότι αυτή την τριετία ο Ολυμπιακός είχε δύο προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς με Άγγλους και σε συνολικά 10 παιχνίδια έκανε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Τα αποτελέσματα δεν τα λες καθόλου άσχημα-είναι τα μισά θετικά (νίκες, ισοπαλίες) και τα μισά αρνητικά (ήττες). Στα δε 10 παιχνίδια στην ιστορία των αγώνων του με την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες (1-0, 2-1, 3-1 εντός έδρας, 3-2 και 2-1 εκτός έδρας) και πέντε ήττες (0-2, 1-2, 1-3 εκτός έδρας, 0-3 και 0-1 εντός έδρας)! Αν λοιπόν καταφέρει πάλι και έχει μία νίκη και μία ήττα, μπορεί αν μη τι άλλο να διεκδικήσει την πρόκριση, σε μία χρονική συγκυρία στην οποία οι έδρες παίζουν μικρότερο ρόλο, λόγω της απουσίας του κόσμου-κι άρα ο πιο κρίσιμος αγώνας, η ρεβάνς, θα έχει μεν για την Άρσεναλ το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ίσως δεν θα είναι το ίδιο που θα ήταν εάν είχε κόσμο στις εξέδρες.

Από εκεί και πέρα, μην μπαίνουμε στη λούμπα να συγκρίνουμε τα περσινά παιχνίδια με τα φετινά-δεν είναι κάτι τόσο απλό…Πέρυσι η Άρσεναλ δεν είχε Γουίλιαν, Παρτέι, Τέρνει, Γκάμπριελ, Όντεγκαρντ, Σμιθ Ρόου, Ελνένι, Μάρι, Σεντρίκ. Όπως, βεβαίως, κι ο Ολυμπιακός δεν είχε Παπασταθόπουλο, Λαλά, Όλεγκ, Εμβιλά, Μπρούμα, Χασάν, Χολέμπας, Ανδρούτσο. Θα είναι πολύ αλλαγμένες οι δύο ομάδες, με οκτώ-εννιά νέα πρόσωπα η κάθε μία. Η Άρσεναλ χωρίς Οζίλ, Μουστάφι, Τορέιρα, Γκεντούζι, Γουίλοκ και βεβαίως Παπασταθόπουλο κι ο Ολυμπιακός χωρίς Ομάρ, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Σισέ, Λοβέρα, Γκασπάρ και δυστυχώς και χωρίς τους τραυματίες Σεμέδο κι Αβραάμ.

Τώρα, θα είναι μία παρτίδα δύο αγώνων με πολλά νέα πρόσωπα και κεντρικό πρωταγωνιστή, θέλει δεν θέλει, τον Σωκράτη, ο οποίος πέρυσι είχε παίξει και στα δύο ματς με την Άρσεναλ (στο πρώτο είχε μάλιστα δοκάρι στο 86’ κι αν γίνονταν τότε το 2-0 θα είχε κριθεί η πρόκριση, ενώ στο δεύτερο είχε χάσει τον σκόρερ του χρυσού γκολ Ελ Αραμπί), ενώ τώρα θα είναι με τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού!

Άσχετο: Ποια είναι η γνώμη μου για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ; Θεωρητικά μία ιστορική ευκαιρία για κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το να είναι κάποιος νέος Γραμμένος πρόεδρος…Το θέμα, όμως, είναι να υπάρξει ισορροπημένη αναλογία δυνάμεων στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ κι ένας τεχνοκράτης CEO κι όχι τα ονόματα που ήδη φημολογούνται. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Ζαγοράκης θα καταντήσει χειρότερη επιλογή κι από τον Γραμμένο! Διότι, πολύ απλά με την παρουσία του θα νομιμοποιήσει μία σαθρή κατάσταση. Τι θα κάνει ο Ζαγοράκης αν η εκτελεστική επιτροπή είναι εναντίον του;-Κι ενώ όλοι ξέρουμε ποιες ομάδες θα ελέγχουν την εκτελεστική επιτροπή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.