Μακριά από Μίλαν, Άρσεναλ (και Νάπολι) ο Ολυμπιακός!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μακριά από Μίλαν, Άρσεναλ (και Νάπολι) ο Ολυμπιακός!

bet365

O Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta με τον δικ΄οτου τρόπο την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ για τον Ολυμπιακό.
bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με κορυφαίο καζίνο app και χιλιάδες παιχνίδια όλο το 24ωρο |21+

Για 12η φορά στους 14 τελευταίους Δεκέμβρηδες ο Ολυμπιακός βιώνει σήμερα την γλύκα της προσμονής μίας ευρωπαϊκής κλήρωσης. Κάτι που τουλάχιστον τους εφτά τελευταίους Δεκέμβρηδες όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί το έχουν βιώσει μόλις μία φορά-τότε που η ΑΕΚ έπεσε με την Ντινάμο Κιέβου.

Προσωπικά δεν θα ήθελα αντίπαλο τη Μίλαν και την Άρσεναλ! Ναι, τις δύο ομάδες εναντίον των οποίων ο Ολυμπιακός πέτυχε και δη πρόπερσι και πέρυσι ίσως τις μεγαλύτερες προκρίσεις της σύγχρονης ιστορίας του. Και δεν αφορά τόσο τη δυναμικότητα των δύο αντιπάλων, με τη Μίλαν να είναι για πρώτη φορά μετά από χρόνια πρώτη κι αήττητη στην Ιταλία και με την Άρσεναλ να βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση (15η επί 20 ομάδων) στην Αγγλία! Απλά θεωρώ ότι πρόκειται για μεγάλα κλαμπ, τα οποία αν κληρωθούν με τον Ολυμπιακό θα θελήσουν να τον εκδικηθούν με κάθε τρόπο…Θα έλεγα ότι για ακριβώς τον ίδιο λόγο, καθότι τότε προπονητής της Μίλαν, δεν θα ήθελα και τη Νάπολι του Γκατούζο!

Από εκεί και πέρα, οκ η Γιουνάιτεντ κι η Τότεναμ μοιάζουν τα δύο θηρία της διοργάνωσης-και με αυτούς τους Λονδρέζους έπαιξε μόλις πέρυσι ο Ολυμπιακός! Και τη Λέστερ, που κυνηγάει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ από το αγγλικό πρωτάθλημα, την είδαμε και τώρα με την ΑΕΚ πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι.

Η Ρόμα ίσως ήταν μία ενδιαφέρουσα κλήρωση-στη Ρώμη ο Ολυμπιακός τα πάει καλά! Βιγιαρεάλ; Ποτέ δεν περνάει ισπανικές ομάδες ο Ολυμπιακός…Σαχτάρ; Ποτέ δεν περνάει ουκρανικές ομάδες ο Ολυμπιακός και γενικά καμία ελληνική ομάδα!...

Μαθηματικά ίσως πρέπει να περιμένουμε μία γερμανική ομάδα, την Λέβερκουζεν η, την Χόφενχαϊμ! Διότι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να πέσουν με άλλη γερμανική ομάδα πλην της Μπάγερν από το 2008 (Βέρντερ)! Πάντα με το ίδιο κριτήριο, ότι κάποια στιγμή θα γίνει και μία ασυνήθιστη για τα δεδομένα σου κλήρωση, θα μπορούσε η Ρέιντζερς του Τζέραρντ να είναι για πρώτη φορά στην ιστορία αντίπαλος του στην Ευρώπη!

Άγιαξ και PSV είναι οι δύο καλύτερες ολλανδικές ομάδες. Με τον Άγιαξ ο Ολυμπιακός έχει παλιούς λογαριασμούς, την Άϊντχοβεν την είδαμε με τον ΠΑΟΚ-και με αυτήν δεν έχει κληρωθεί ποτέ! Ούτε με την Κλαμπ Μπριζ, που μου μοιάζει πιο επικίνδυνη από την ΠΣΒ, ίσως κι από τον Άγιαξ!

Ε, όλοι θα θέλαμε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, υπό την έννοια ότι ο Ολυμπιακός την έχει αποκλείσει και τις τρεις τελευταίες φορές που την αντιμετώπισε! Αλλά πόσες μπορεί να είναι οι πιθανότητες;…Κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πλέον οι Κροάτες έχουν κλείσει την ψαλίδα-στο ranking της ΟΥΕΦΑ είναι στην 38η θέση, κι ο Ολυμπιακός στην 37η…Κάτω από τον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά κοντά του, στην 43η θέση είναι η Κλαμπ Μπριζ. Η δε Λέστερ είναι 48η μόνο και μόνο επειδή έχει παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης μόνο στις δύο από τις πέντε τελευταίες σεζόν που «πιάνει» το ranking…Αρκετά πιό πίσω, Νο 57, η PSV κι η Ρέϊντζερς, Νο 59, θεωρητικά οι καλύτερες κληρώσεις για τον Ολυμπιακό, μαζί ενδεχομένως με την Νο 64 Χόφενχαϊμ. Πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό στο ranking οι Γιουνάιτεντ (Νο 8), Άρσεναλ (Νο 11),Τότεναμ (Νο 12), Σαχτάρ (Νο 17), Ρόμα (Νο 18), Άγιαξ (Νο 19), Νάπολι (Νο 20), Λέβερκουζεν (Νο 23), Βιγιαρεάλ (Νο 33).

Ατυχώς, εάν συνεχιστεί αυτό το απίστευτο σκηνικό με τις κληρώσεις που παραπέμπει σε θεωρίες συνωμοσίας (!), ο Ολυμπιακός θα πέσει με αγγλική ομάδα, έχοντας κληρωθεί μέσα σε δυόμιση χρόνια με Σίτι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Γουλβς, Μπέρνλι!!! Γενικά, όμως, οι κληρώσεις του τα 20 τελευταία χρόνια στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ είναι από αρκετές και διαφορετικές πλευρές: Άρσεναλ, Ντινάμο Κιέβου, Οσμάνλισπορ, Άντερλεχτ, Ντνίπρο, Λεβάντε, Ρούμπιν, Σοσό, Σεντ Ετιέν, Λίβερπουλ, Γιουβέντους…

Κάτι τελευταίο: άραγε, θα πιστώσουμε στην ομάδα του Ολυμπιακού πόσο μεγάλη υπόθεση ήταν ο αποκλεισμός της Μαρσέιγ; Αυτή την στιγμή είναι στο γαλλικό πρωτάθλημα δύο πόντους πίσω από Λιόν και Λιλ και στον ένα πόντο από την Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας κι από τις τρεις δύο παιχνίδια λιγότερα, και δη εντός έδρας με μικρομεσαίες ομάδες! Αποτελεί ξεκάθαρα σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου μετά από 14 αγωνιστικές, έχοντας εκτός όλων των άλλων κερδίσει 1-0 στο Παρίσι την Παρί κι έχοντας φέρει ισοπαλίες τόσο με τη Λιόν εκτός έδρας, όσο και με τη Λιλ εντός έδρας.

Ακόμη και στην παρουσία της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, που τόσο πολύ υποτιμήθηκε, ας δούμε ότι και στα δύο παιχνίδια με τη Σίτι το εις βάρος της σκορ ήταν 0-1 έως το 76ο και 77ο λεπτό αντίστοιχα…Ότι οι ήττες της από την Πόρτο ήρθαν από συγκυριακά γκολ και στα πέναλτι (!)-δύο έβαλαν οι Πορτογάλοι, ένα έχασαν οι Γάλλοι…Κι ότι ο Ολυμπιακός για να την κερδίσει στο Καραϊσκάκη ήταν απίστευτος στο β΄ μισό του β΄ ημιχρόνου, όπως επίσης έκανε ένα πάρα πολύ καλό α΄ ημίχρονο για να την κερδίζει 1-0 στη Μασσαλία…

Αλλά και ιστορικά αν το πάρουμε, πότε ελληνικός σύλλογος απέκλεισε σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα όπως η Μαρσέιγ; Ποτέ και κανένας! Ούτε Παρί, ούτε Λιόν, ούτε Μαρσέιγ, ούτε Μονακό, ούτε καν Σεντ Ετιέν και Λανς! Μόνο ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τη Μονακό και τώρα τη Μαρσέιγ, γράφοντας ιστορία. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα!

Άσχετο: Σήμερα κιόλας οι αρμόδιες αθλητικές αρχές, θα πρέπει να καλέσουν, εν πρώτοις, τόσο τον Σιαμπάνη και τον Δεληζήση, όσο και τον Καραπαπά-και στη συνέχεια όσους μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή την φοβερή καταγγελία. Απλά είναι τα πράγματα. Σοβαρή έρευνα κι απόδοση δικαιοσύνης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.