Σηφάκης: «Πριν το παιχνίδι ο Κούπερ ήρθε με 50 σελίδες στο χέρι»

Gazzetta team
Σηφάκης: «Πριν το παιχνίδι ο Κούπερ ήρθε με 50 σελίδες στο χέρι»

bet365

Ο Μιχάλης Σηφάκης ταξίδεψε στον χρόνο και ανήμερα της επετείου των δέκα χρόνων από τη σπουδαία πρόκριση του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, θυμήθηκε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ κι έναν φάκελο γεμάτο χαρτιά.

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια (1/12/2010) ο Άρης έγραψε μία από τις χρυσές σελίδες στην ιστορία του αλλά και σ’ αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς απέκλεισε την (τότε) κάτοχο του Europa League αλλά και του ευρωπαϊκού Super Cup, Ατλέτικο Μαδρίτης, με νίκη 3-2 μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis 95.5, ο Μιχάλης Σηφάκης θυμήθηκε εκείνο το ανεπανάληπτο παιχνίδι. «Μου θυμίζετε μία τόσο όμορφη στιγμή για την ιστορία του Άρη αλλά και την δική μου. Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του Άρη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτήν. Σήμερα είναι η 10η επέτειος, την συγκεκριμένη μέρα δεν μπορείς να την ξεχάσεις και να θες, υπάρχουν φίλοι που μου στέλνουν διάφορα. Το έχω ξαναπεί, αυτό που θυμάμαι έντονα είναι η στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο που γίνετε το δοκάρι της Ατλέτικο. Εκεί είπα, σήμερα δεν χάνουμε».

Σε ερώτηση σχετική με την αντίδρασή του τη στιγμή του τέρματος του Νίκου Λαζαρίδη (2-3), απάντησε… «επειδή ήταν μία συνεχόμενη φάση μέσα στην περιοχή τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Βγάζουν το πρώτο σουτ πάνω στην γραμμή, μετά λες το χάσαμε και μετά βλέπεις την μπάλα στα δίχτυα. Είναι κάποια κλάσματα δευτερολέπτου. Είχα γυρίσει στους φιλάθλους και τον πάγκο, αν θυμάμαι καλά», είπε και θυμήθηκε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. «Δεν ήταν μόνο η νίκη στην Ισπανία, γιατί κερδίσαμε την Ατλέτικο και στη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι ότι μία εβδομάδα πριν, η Ατλέτικο είχε κερδίσει 3-0 την Ίντερ και είχε κατακτήσει το Super Cup. Πριν το δικό μας παιχνίδι, ο Κούπερ κρατούσε 50 σελίδες και ήταν η ανάλυση του παιχνιδιού της Ατλέτικο με την Ίντερ. Πέραν της ανάλυσης, μας είπε… ‘αν θέλετε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε στο 110%»

Σχετικά με τη βασική εντολή του Αργεντίνου προπονητή πριν από τον αγώνα στην Ισπανία θυμήθηκε ότι… «ήθελε να κρατάμε την μπάλα όσο μπορούμε περισσότερο, να κερδίσουμε χώρο και χρόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δουλέψαμε πολύ στις στημένες φάσεις. Ειδικά το τρίτο γκολ είχε δουλευτεί πολύ. Εκείνη ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ατλέτικο τα τελευταία 20 χρόνια αλλά εμείς δεν πήγαμε για να χάσουμε. Ο Άρης τότε στην Ευρώπη έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Ακόμη και στην Λεβερκούζεν που χάσαμε, είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες».

Ο Μιχάλης Σηφάκης ρωτήθηκε για το αν εκείνη τη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. «Το γήπεδο ήταν μισοάδειο και εμείς είχαμε τουλάχιστον 4.000 κόσμο. Όταν επί 95 λεπτά έχεις την υποστήριξη των φιλάθλων, τους είχα και από πίσω μου στο δεύτερο ημίχρονο, καταλαβαίνεις ότι έχεις πετύχει κάτι μεγάλο. Από την ένταση και τις φωνές. Όταν πάνε καλά τα πράγματα είναι.... καλό να έχεις τον κόσμο από πίσω σου. Η δύναμη του Άρη είναι οι φίλαθλοί του. Αγαπούν την ομάδα και είναι καλό να τους έχεις πάντα κοντά σου».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα