Σκρίπνικ: «Η ΑΕΚ είναι μια ισχυρή ομάδα που αλλάζει σχηματισμό ακόμα και μέσα στο ματς»

Σκρίπνικ: «Η ΑΕΚ είναι μια ισχυρή ομάδα που αλλάζει σχηματισμό ακόμα και μέσα στο ματς»

Gazzetta team
Σκρίπνικ: «Η ΑΕΚ είναι μια ισχυρή ομάδα που αλλάζει σχηματισμό ακόμα και μέσα στο ματς»

bet365

Ο τεχνικός της Ζόρια μίλησε για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στο τι απαιτεί από τους παίκτες του για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίκτορ Σκρίπνικ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης κόντρα στην Ένωση:

Αρχικά είπε: «Λόγω του φορτωμένου αγωνιστικά προγράμματός μας, δεν υπάρχει χρόνος για θλίψη. Αφού δεν παίξαμε πολύ καλά στο τελευταίο μας παιχνίδι, δεν χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα στους παίκτες μας για το επόμενο, επειδή οι ίδιοι κατανοούν τη σημασία του αγώνα με την ΑΕΚ. Ολοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν ένα καλό παιχνίδι, να δείξουν μία καλή εικόνα και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν δυο ομάδες που έχουν μηδέν πόντους στη βαθμολογία. Θα ήθελα επιτέλους να μετατρέψω αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα σε θετικά. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που παίζει περισσότερα από ένα τακτικά συστήματα. Αλλάζουν τους σχηματισμούς τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ετοιμαζόμαστε για ένα τέτοιο παιχνίδια. Εχασαν, επίσης, τους ίδιους αγώνες που δώσαμε κι εμείς, αλλά είχαν πολύ καλές στιγμές. Ειδικά το παιχνίδι τους με τη Λέστερ, μετά το 0-2, πέτυχαν ένα γκολ και θα μπορούσαν και παραπάνω. Είναι μια ισχυρή ομάδα η ΑΕΚ και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μία ομάδα υψηλού επιπέδου και να αντισταθούμε. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, για να δώσουμε στους εαυτούς μας αυτοπεποίθηση και να φέρουμε βαθμούς στην Ουκρανία. Τα παιδιά είναι όλα έτοιμα. Ολοι είναι πρόθυμοι να πρόθυμοι να πολεμήσουν. Προσβλέπουμε στον αγώνα να δείξουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τα προηγούμενα ματς που υπήρξαν έντονες στιγμές, αλλά όχι θετικά αποτελέσματα;

«Πρέπει να αποκτήσουμε εμπειρία. Να ξεπεράσουμε αυτές τις στιγμές μέσα μας και να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις. Είναι κρίμα για εκείνα τα παιδιά που χάνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως η εμπειρία έρχεται παίζοντας σε αυτό το επίπεδο. Είναι καλό που έχουμε παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες. Δεν έχουμε χρόνο να «θάβουμε» τους εαυτούς μας. Προσπαθούμε μόνο να μειώσουμε τα λάθη μας. Η ΑΕΚ είναι ένας άξιος αντίπαλος και ετοιμάζουμε να δείξουμε την καλύτερή μας πλευρά, τη δύναμή μας και την όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητά μας, χωρίς περιττά συναισθήματα, αλλά με συγκεκριμένο τρόπο. Θα ήθελα να σκοράρουμε πρώτοι και να προηγηθούμε και όχι να κυνηγάμε το σκορ. Θέλουμε και θα εκτοξεύσουμε αυτή την επιθυμία μας αύριο στο γήπεδο».

Για την ανάλυση που έκανε για την ΑΕΚ κι αν έχει κάποιο ατού που δεν θα περιμένει αύριο η Ένωση;

«Υπάρχουν Ουκρανοί στην ομάδα της ΑΕΚ. Η ταχύτητα της σκέψης είναι βασική στην Ευρώπη και σε αυτά τα ματς πρέπει να την εφαρμόσουν. Η αμέλεια μπορεί να γίνει ανεκτή στο πρωτάθλημα, όχι όμως στο EuropaLeague. Οι απαιτήσεις μου είναι να μην παραδοθεί η ομάδα πριν το παιχνίδι, όπως έκανε με την Μπράγκα. Πρέπει να παίξουμε με ήρεμο κεφάλι. Η ηρεμία και η επιθετικότητα πρέπει να συνεργαστούν αύριο. Πολλά επίσης εξαρτώνται από τη σύνθεση που θα αγωνιστεί ο αντίπαλος».

Για το αν έχει αποφασίσει για την 11άδα;

«Υπάρχει πάντα ένας κορμός στη σύνθεση, αλλά φυσικά υπάρχουν παραλλαγές σε κάθε θέση. Στις προπονήσεις θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις».

Από την πλευρά των παικτών της Ζόρια μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο αμυντικός Βίταλι Βερνιντούμπ:

Αρχικά ανέφερε: «Ετοιμαζόμαστε πολύ σοβαρά για το επερχόμενο παιχνίδι. Εχουμε μεγάλες ελπίδες γι’ αυτό Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν καταφέραμε να κερδίσουμε βαθμούς, αλλά ελπίζουμε αύριο να αλλάξουμε τα πάντα και να είναι ένα θετικό ματς για εμάς».

Για το πρόβλημα στην άμυνα που παρουσίασε η Ζόρια στα τελευταία παιχνίδια;

«Αναλύσαμε το τελευταίο παιχνίδι, όπως κάνουμε μετά από όλους τους αγώνες μας. Ελπίζουμε να δείξουμε αύριο ότι έχουμε βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από τα προηγούμενα παιχνίδια».

Η γνώμη του για τη δύναμη της ΑΕΚ;

«Εχουν τις δικές τους αποφάσεις στον τακτικό σχηματισμό. Παίζουν ομαδικά, αλλά συχνά πρόσωπα στην άμυνα και την επίθεση. Διαφέρουν λίγο στο ξεκίνημα των αγώνων τους, από τους αντιπάλους με τους οποίους έχουμε ήδη παίξει. Θα συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το παιχνίδι απόψε. Είναι δύσκολο να πούμε περισσότερα τώρα».

Για την τακτική του παιχνιδιού της Ζόρια;

«Δεν θα παρεκκλίνουμε από το παιχνίδι μας. Εχουμε τη δική μας φιλοσοφία, την οποία πρέπει να τηρούμε, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε. Πιστεύω η ομάδας μπορεί να προχωρήσει καλύτερα, αν παραμένει στο σταθερό της παιχνίδια. Πάντα πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στο παιχνίδι και τις αρχές μας».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα