Χατζηδιάκος στο gazzetta.gr: «Αδικούμαστε λίγο στην Εθνική, η πιο μεγάλη νίκη με Νάπολι»

Χατζηδιάκος στο gazzetta.gr: «Αδικούμαστε λίγο στην Εθνική, η πιο μεγάλη νίκη με Νάπολι»

bet365

Η εξομολόγηση του Παντελή Χατζηδιάκου στο gazzetta.gr για τον σοβαρό τραυματισμό που άφησε πίσω του, οι εμφανίσεις με την Εθνική, αλλά και η ιστορική νίκη της Άλκμααρ επί της Νάπολι στο «Σαν Πάολο»!

«Βαδίζω αργά, αλλά ποτέ δεν βαδίζω προς τα πίσω», έλεγε ο Αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος την στιγμή που είχε πατήσει γκάζι στην καριέρα του όντας βασικός σε Άλκμααρ και Εθνική ομάδα είδε ξαφνικά την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Σε ματς για το Europa League τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στην Παρτιζάν υπέστη ρήξη χιαστών. Παρά τα άσχημα μαντάτα ο 23χρονος σέντερ μπακ όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά με σταθερά βήματα κατάφερε να επιστρέψει νωρίτερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο διεθνής στόπερ δουλεύοντας σκληρά κατόρθωσε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, να επανέλθει στην ενδεκάδα της ολλανδικής ομάδας, αλλά και της Εθνικής πανηγυρίζοντας στο πρώτο φετινό του γεμάτο 90λεπτο μια ιστορική νίκη στο «Σαν Πάολο» απέναντι στη Νάπολι (0-1).

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε στο gazzetta.gr για την μέχρι στιγμής πορεία της Άλκμααρ, το «διπλό» κόντρα στους παρτενοπέι, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με τον τραυματισμό του, αλλά και την προσπάθεια της Εθνικής του Τζον Φαν'τ Σχιπ στο Nations League.

Έχεις αγωνιστεί σε περίπου 140 ματς με τη φανέλα της Άλκμααρ. Ήταν η πιο μεγάλη νίκη της καριέρας σου απέναντι στη Νάπολι;

«Είναι η πιο μεγάλη νίκη που έχουμε κάνει απ' όσο γνωρίζω στην ιστορία της ομάδας, αλλά και για μένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα ως βασικός παίζοντας σε ολόκληρο το 90λεπτο και φτάνοντας στη νίκη. Ήταν πολύ σημαντική επικράτηση γιατί προερχόμασταν από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες και χρειαζόμασταν μια τέτοια νίκη. Το πλάνο μας για το παιχνίδι βγήκε όπως έπρεπε και πετύχαμε τον στόχο μας».

Σταθερά ως σέντερ μπακ έτσι;

«Με εξαίρεση ένα ματς όπου αγωνίστηκα ως δεξί μπακ, εδώ και έναν χρόνο ο προπονητής με χρησιμοποιεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού».

Αισθάνθηκες πίεση από τους επιθετικούς της Νάπολι;

«Σίγουρα υπήρχε πολύ πίεση από τη Νάπολι, αφού διαθέτει πολύ καλούς παίκτες μπροστά όπως είναι οι Μέρτενς, Οσιμέν, Πολιτάνο, αλλά και ο Λοσάνο τον οποίο γνωρίζουμε από την καριέρα του στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες που κινούνται συνεχώς, αλλά εμείς αμυντικά ήμασταν πάρα πολύ καλά στημένοι.

Δεν είχαν μεγάλες ευκαιρίες με εξαίρεση ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο και δύο κεφαλιές στην επανάληψη. Δεν δώσαμε καθόλου χώρους στην άμυνα, ήμασταν πολύ καλά κλεισμένοι και προσπαθούσαμε να τους χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις».

Το παράδοξο είναι πως μέχρι στιγμής σε τέσσερα παιχνίδια στην Eredivisie έχετε φέρει ισάριθμες ισοπαλίες. Πως το εξηγείς;

«Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και έχουμε τρεις κόκκινες κάρτες. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις ο διαιτητής απέβαλε παίκτες μας μέσω VAR. Ήμασταν πολύ άτυχοι. Για παράδειγμα κερδίζαμε 3-1 την Φορτούνα Σιτάρντ και ξαφνικά στο τέλος χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού με συνέπεια να δεχθούμε γκολ από φάσεις που δεν έπρεπε.

Με την Σπάρτα Ρότερνταμ ο τερματοφύλακας μας πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του. Ουσιαστικά δεχθήκαμε γκολ από το πουθενά, δίχως ο αντίπαλος μας να κάνει την μεγάλη φάση. Έπρεπε σε τουλάχιστον τρία ματς να είχαμε κερδίσει. Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι αν παίζαμε με 11 παίκτες θα τα είχαμε καταφέρει.

Ήμασταν πολύ εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι για το γεγονός πως δεν φτάναμε μέχρι τέλους στη νίκη. Ξεκινούσαμε πάντα καλά, αλλά στο τέλος του παιχνιδιού χάναμε τον έλεγχο χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Πιστεύω η νίκη επί της Νάπολι μας έδωσε αυτό που χρειαζόμασταν, να έχουμε δηλαδή τον έλεγχο του αγώνα και στα 90 λεπτά και αν πετύχουμε γκολ να είναι αρκετό».

Πέρασες έναν δύσκολο τραυματισμό, αλλά κατάφερες να σταθείς όρθιος επιστρέφοντας στο επίπεδο που βρισκόσουν. Πως ήταν όλο αυτό το διάστημα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους;

«Ήταν μια πολύ δύσκολη φάση της καριέρας μου. Κανένας ποδοσφαιριστής και κανένας αθλητής δεν θέλει να περάσει έναν τέτοιο τραυματισμό. Δυστυχώς συνέβη σε μένα αυτό. Προσπάθησα πολύ γρήγορα να αλλάξω το σκεπτικό μου. Έθεσα άλλους στόχους, όχι ποδοσφαιρικούς, αλλά να αφοσιωθώ στο γυμναστήριο προκειμένου να δυναμώσει το γόνατο μου, να δυναμώσουν τα πόδια.

Μέσα σε δύο εβδομάδες ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος προκειμένου να επιστρέψω στο γήπεδο πιο δυνατός. Μετά υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση όπου εκεί συνειδητοποίησα πως τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Οι πρώτες τρεις εβδομάδες μετά την εγχείρηση ήταν πολύ δύσκολες μέχρι να ξαναβρώ τον ρυθμό μου, αλλά όταν επέστρεψα στην ομάδα κάνοντας προπονήσεις με την βοήθεια των φυσιοθεραπευτών και των προπονητών ένιωσα πολύ θετικά συναισθήματα. Από την στιγμή που τραυματίστηκα η ομάδα ήταν πάντα στο πλευρό μου προσφέροντας μου μάλιστα νέο τριετές συμβόλαιο.

Κατά τα άλλα και λόγω του κορονοϊού δεν έχασα πολλά παιχνίδια. Ουσιαστικά δεν πήρα μέρος στην προετοιμασία που είναι πάρα πολύ σημαντική για έναν ποδοσφαιριστή προκειμένου να είναι έτοιμος μέσα στη χρονιά γι' αυτό μπήκα πιο νωρίς στην ομάδα προκειμένου να προλάβω κάποια φιλικά. Έπαιξα ένα φιλικό και στη συνέχεια πήρα μέρος σε όλα τα ματς πρωταθλήματος, στο Europa League, αλλά και με την Εθνική ομάδα.

Βάσει προγράμματος έπρεπε τώρα να επιστρέψω δηλαδή στους 9 μήνες να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για πρώτη φορά αλλά ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και γύρισα νωρίτερα. Ένιωθα έτοιμος και είχα πολύ αυτοπεποίθηση χάρη και στη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα έκανα προπόνηση. Ο χρόνος αν και δεν το περίμενα κύλησε πολύ γρήγορα. Ουσιαστικά οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι αφού δεν μπορούσα να περπατήσω, ξέρεις, χρησιμοποιείς πατερίτσες, δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα, δεν μπορείς να ανέβεις τις σκάλες και όλα αυτά.

Χρειάζεσαι βοήθεια από τους ανθρώπους γύρω σου και ευτυχώς η κοπέλα μου, οι γονείς μου και οι φίλοι μου ήταν πάντα στο πλευρό μου και δεν ένιωσα καθόλου μόνος. Όπως προείπα όλα πήγαν πολύ καλά και επέστρεψα με αυτοπεποίθηση».

Σε ότι αφορά την Εθνική, θεωρείς άδικη την κριτική που ασκείται μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο;

«Έχουμε ακόμη πολλές ελπίδες για να περάσουμε. Υπάρχουν δύο παιχνίδια που μπορούμε να τα κερδίσουμε. Δουλεύουμε σαν ομάδα πολύ σκληρά και θέλω να πιστεύω ο κόσμος βλέπει την βελτίωση που υπάρχει. Από τότε που βρίσκομαι εγώ στην ομάδα, στα παιχνίδια που έχουμε παίξει, κάναμε πάρα πολλές φάσεις.

Για παράδειγμα με την Βοσνία αν θυμάμαι καλά είχαμε 25 τελικές και τους κερδίσαμε μόνο 2-1. Πιστεύω αδικούμαστε λίγο γιατί δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να πετύχουμε. Τα δύο ματς που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικά για εμάς».

Μπορεί την πρώτη θέση η Εθνική;

«Είμαστε παίκτες που θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια, να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Έτσι μπαίνουμε πριν από κάθε ματς. Είμαστε ενωμένοι για τον στόχο μας. Και εμείς ήμασταν πάρα πολύ απογοητευμένοι με το 0-0 κόντρα στο Κόσοβο. Δεν πρέπει όμως να σκύβουμε το κεφάλι. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε, υπάρχει η ευκαιρία.

Παίζουμε με Μολδαβία εκτός και μετά με την Σλοβενία εντός. Θεωρώ μπορούμε να κερδίσουμε την Σλοβενία, ήρθαμε ισόπαλοι 0-0 στο πρώτο παιχνίδι αν και ήμασταν καλύτεροι. Έχουμε πάρα πολλές ελπίδες. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Πιστεύω πως μπορούμε να περάσουμε».

Δείτε πως η Άλκμααρ επικράτησε μέσα στο «Σαν Πάολο» της Νάπολι με 1-0....

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα