Η γκίνια του Ελ Αραμπί σπάει πάντοτε στην Αγγλία!

Η γκίνια του Ελ Αραμπί σπάει πάντοτε στην Αγγλία!

Η γκίνια του Ελ Αραμπί σπάει πάντοτε στην Αγγλία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του Ολυμπιακού ενόψει της μεγάλης ρεβάνς με την Γουλβς.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Ολυμπιακός δεν πάει στη ρεβάνς με τη Γουλβς κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Κατά πρώτον, θα είναι 17 ημέρες μακριά από επίσημα παιχνίδια, λόγω της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ από την ανεκδιήγητη ΕΠΟ. Δηλαδή η ομάδα και ρυθμό δεν έχει και οι παραστάσεις των παικτών ήταν στις…θάλασσες, παραπέμποντας σε διακοπές-εξ ου και το χοντρό χέρι που τους έβαλε προχθές στην προπόνηση ο Πέδρο Μαρτίνς. Αντίθετα, οι Άγγλοι έχουν παίξει το τελευταίο παιχνίδι τους μόλις πριν μία εβδομάδα…

Κατά δεύτερον, θα έχει σοβαρότατες απώλειες βασικότατων ποδοσφαιριστών του και δη των καλύτερων αμυντικών του, τόσο του γκολκίπερ Σα (τέσσερα ματς με μηδέν παθητικό στην Ευρώπη), όσο και του κεντρικού αμυντικού Σεμέδο (που σημειωτέον στην Ευρώπη είχε και τέσσερα γκολ, με Κράσνονταρ, Μπασάκσεχιρ, Ερυθρό Αστέρα και Τότεναμ…), ενώ εδώ και μήνες του λείπει μία υπερπολύτιμη επιθετική λύση, ο Σουντανί. Αντίθετα, οι Άγγλοι δεν έχουν την παραμικρή απώλεια. Όλο το ρόστερ τους είναι υγιέστατο και χωρίς τιμωρίες…

Κατά τρίτον, το πιο μεγάλο επιθετικό όπλο του, ο καραμπίνας Ελ Αραμπί, έχει σιγήσει εδώ και αρκετά παιχνίδια. Αντίθετα με τον γκολτζή των Άγγλων, τον Χιμένεθ, που έχει σκοράρει στα δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους…

Για να σταθούμε, όμως, ακριβώς σε αυτή την τελευταία πολύ σημαντική παράμετρο. Είναι αλήθεια ότι ο Μαροκινός σκόρερ έχει γκίνια το τελευταίο διάστημα. Και κάπως έτσι είναι πέντε παιχνίδια χωρίς γκολ, μετά από εκείνο το εντυπωσιακό εναέριο που είχε βάλει στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-1) πριν πέντε εβδομάδες, στις 28 Ιουνίου. Πέντε παιχνίδια χωρίς γκολ για τον Αραμπί είναι πράγματι πολλά, έστω κι αν στα δύο μπήκε αλλαγή (παίζοντας πάντως πολύ, με τον ΟΦΗ μέσα 2-1 κι έξω 3-1) κι από τα τρία που έπαιξε βασικός (με ΠΑΟ στο 0-0, με ΠΑΟΚ στο 0-1 και με ΑΕΚ στο 3-0) στο ένα βγήκε στο 60’.

Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια ο Αραμπί ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις, αλλά το γκολ δεν του «κάθονταν» με τίποτα. Ίσα ίσα έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να σκόραρε όχι ένα, δύο και τρία, αλλά πολύ περισσότερα γκολ, τόσο με το κεφάλι, όσο και με τα πόδια. Για να είμαστε δε και ρεαλιστές, κάποια από τα τελειώματα του σε αυτές τις φάσεις, ιδίως όταν σούταρε, ήταν απαράδεκτα για Αραμπί. Αυτή η αφλογιστία του ήταν ένας συνδυασμός ατυχίας, αλλά και αστοχίας, ενώ γενικά μετά την καραντίνα, ακόμη δηλαδή κι όταν έβαζε τα γκολ στα ντέρμπι του α΄ γύρου των πλέϊ οφς με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ κι ΑΕΚ, έχανε σπουδαίες ευκαιρίες.

Κοινώς, η επιστροφή του Ελ Αραμπί στην δράση μετά την διακοπή των τριών μηνών λόγω της πανδημίας, δεν ήταν ανάλογα καλή με την προηγούμενη σεζόν. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν βοηθούσε πολύ τον Ολυμπιακό, καθώς και γκολ στα τρία πρώτα, και πιο κρίσιμα, ντέρμπι έβαλε και είχε και ασίστ σε δύο γκολ (με τον Άρη μέσα και τον ΟΦΗ έξω).

Τώρα, ενόψει του αγώνα με τη Γουλβς, ας προσέξουμε κάτι, γιατί μπορεί να είναι συμπτωματικό, μπορεί και όχι: και τις δύο προηγούμενες φορές μέσα στη σεζόν που ο Αφρικάνος γκολτζής είχε δύσκολα διαστήματα στο σκοράρισμα, η γκίνια του έσπασε μέσα στην Αγγλία, στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και την Άρσεναλ!

Πρώτον, στα μέσα του φθινόπωρου, είχε μία πεντάδα αγώνων χωρίς να σκοράρει, όπως ακριβώς τώρα. Τότε ήταν τα ματς με ΑΕΚ (2-0 μέσα), Ξάνθη (0-0 έξω), Ατρόμητο (2-0 μέσα), στα οποία ήταν στην ενδεκάδα κι εκείνα με Μπάγερν (0-2 έξω) και Πανιώνιο (1-1 έξω) στα οποία είχε μπει αλλαγή για λίγα λεπτά. Η γκίνια του έσπασε στο Τότεναμ-Ολυμπιακός (4-2) ανοίγοντας το σκορ…

Δεύτερον, προς το τέλος του χειμώνα, είχε μία πεντάδα (πάλι) αγώνων, με Ατρόμητο (1-0 έξω), Λαμία (3-2 μέσα), Πανιώνιο (4-0 μέσα), Άρσεναλ (0-1 μέσα) και ΠΑΟΚ (1-0 έξω), στους οποίους είχε σκοράρει μόλις στον ένα, με τον Πανιώνιο. Η γκίνια του έσπασε στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός (1-2) με το χρυσό γκολ στο 90’…

Αν συνεχιστεί λοιπόν αυτή η πολύ ωραία φετινή ιστορία, η γκίνια του Ελ Αραμπί τώρα θα σπάσει ξανά στην Αγγλία, αυτή τη φορά στο Γουλβς-Ολυμπιακός! Με τη διαφορά ότι είμαι υποχρεωμένος να γράψω κι αυτό, ότι πρέπει να κάνει μία υπέρβαση: διότι σε κάθε ομάδα την οποία αντιμετώπιζε φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης ο Αραμπί σκόραρε σε ένα ματς! Στο 2-1 στο Κράσνονταρ, στο 2-3 από την Μπάγερν, στο 2-4 από την Τότεναμ, στο 1-0 με τον Ερυθρό Αστέρα, στο 2-1 με την Άρσεναλ!!! Τώρα με τη Γουλβς, έχει ήδη βάλει γκολ στο 1-1 στο Καραϊσκάκη!

Θα πρέπει λοιπόν η ρεβάνς με τους Άγγλους να είναι η πρώτη φορά στην οποία ο Αραμπί θα σκοράρει στην Ευρώπη και στα δύο παιχνίδια εναντίον της ίδιας ομάδας!

Άσχετο: ο Πολωνός διεθνής (52 φορές) Μάτσιε Ρίμπους ήταν μία από τις βασικότατες επιλογές του Ολυμπιακού για τη θέση του αριστερού μπακ, όντας ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο 30χρονος άσος, όμως, πήρε το συμβόλαιο που ήθελε από τους Ρώσους και υπέγραψε εκ νέου στη Λοκομοτίβ. Πάμε για άλλον…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1289702449880674304

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.