Ολυμπιακός: Ποια είναι η πιο επική πρόκριση; (poll)

Ολυμπιακός: Ποια είναι η πιο επική πρόκριση; (poll)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός: Ποια είναι η πιο επική πρόκριση; (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο βιβλίο της ιστορίας του άλλη μία χρυσή σελίδα με την πρόκριση στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ! Το gazzetta.gr θυμίζει άλλα παρόμοια επικά βράδια και ζητάει τη γνώμη των αναγνωστών του για την πιο σπουδαία πρόκριση στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός ζει το δικό του παραμύθι!

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που συνεχίζει όταν όλοι πίστευαν ότι είναι τελειωμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συνδυάσει νίκη με πρόκριση! Είτε σε νοκ άουτ είτε από όμιλο, όταν η μπάλα... έκαιγε και ήθελε μόνο νίκη, στις περιπτώσεις που θα δείτε, η ομάδα του Πειραιά πήρε αυτό που ήθελε!

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω κι ας θυμηθούμε τις επικές ερυθρόλευκες προκρίσεις...

Γονάτισε η Κάλιαρι!

Πάμε πολύ πίσω... Σεζόν 1972-1973, με τον Ολυμπιακό να παίζει με την Κάλιαρι για τον πρώτο γύρο του UEFA Cup. Οι Ιταλοί δύο χρόνια πριν ήταν πρωταθλητές και το έργο της ελληνικής ομάδας μόνο εύκολο δεν ήταν. Η παρέα του Κελεσίδη όμως παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες. 2-1 στο Φάληρο και 0-1 στο Κάλιαρι!

Όταν ο «Αναστό»... ξέρανε τον Άγιαξ!

Ετος 1983: Το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 80.000 οπαδούς του τον Άγιαξ στη ρεβάνς του 0-0 του Άμστερνταμ. Το ματς πάει στην παράταση και εκεί... μιλάει ο Αναστόπουλος! Στο 94' ο «μουστάκιας» δίνει γκολ πρόκροσης και στο 118' διαμορφώνει το τελικό 2-0 στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους «16» του European Champions Club.

Το γκολ του Βαΐτση στο Μονακό

Σεζόν 1992-1993: Ο Ολυμπιακός έχει περάσει ήδη την Τσερνομόρετς και ταξιδεύει στο Μονακό για τους «16» του UEFA. Ο Γιώργος Βαΐτσης σκόραρε, έδωσε τη νίκη και έβαλε τις βάσεις για μια πρόκριση που σφραγίστηκε στο «Καραϊσκάκης» με το 0-0.

Όταν... έλιωσε τα χιόνι!

To 1998 ήρθε η πρώτη μεγάλη πρόκριση των «ερυθρόλευκων»! Στις 2/12 εκείνου του έτους, η ομάδα του Μπάγεβιτς πήγε στο Ζάγκρεμπ με σκοπό να κάνει να χιόνια του «Μάξιμιρ» να λιώσουν! Και τα κατάφεραν.

Μπορεί ο Γέλισιτς να είχε ανοίξει το σκορ στο 35' αλλά ο Γιαννακόπουλος... έφαγε γκαζόν και με τρομερή κεφαλιά-ψαράκι στέλνει τον Ολυμπιακό στους «8» του Champions League!

Η τριάρα στην Βέρντερ!

Σεζόν 2007-2008 με τα πρώτα διπλά στην Ευρώπη. Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει τους ερυθρόλευκους κόντρα στη Βρέντερ, την ομάδα που ήταν το πρώτο «θύμα» τους εκείνη την χρονιά. Και ο Ολυμπιακός του Λεμονή νικάει με 3-0 στο... καυτό «Καραϊσκάκης». Ετσι πήγε στους «16» και αντιμετώπισε την Τσέλσι του Μουρίνιο.

Το γκολ του Λεονάρντο ήταν αρκετό

9/12 του 2009: Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Άρσεναλ στο Φάληρο. Θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League. Και τα καταφέρει με το γκολ του Λεονάρντο στο 47'.

Και νίκησε τη Μίλαν και με δύο γκολ διαφορά!

Το ημερολόγιο δείχνει 13/12 του 2018: Ο Ολυμπιακός δεν θέλει μόνο νίκη, αλλά πρέπει να επικρατήσει της Μίλαν με 2 τέρματα διαφορά! Και το κάνει! Ο Σισέ στο 60' ανοίγει το σκορ κι ο Ζαπάτα ενώ κάνει το 2-0 για την ελληνική ομάδα με αυτογκόλ μειώνει σε 2-1 στο 72'. Ο Φορτούνης ωστόσο στο 81' διαμορφώνει το τελικό 3-1 και χαρίζει στην ομάδα του μια απίστευτη πρόκριση, απέναντι σε ένα «πληγωμένο» μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού χάρτη.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΔΩ

*Την Άρσεναλ την έχει νικήσει άλλες 2 φορές στην έδρα του τελευταία αγωνιστική παίρνοντας το εισιτήριο για τη συνέχεια στο Europa League.

Ποια είναι η πιο επική πρόκριση του Ολυμπιακού; Εσύ αποφασίζεις!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα