Τα προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Τράμπζονσπορ, αντιπάλων της ΑΕΚ

Τα προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Τράμπζονσπορ, αντιπάλων της ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Τα προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Τράμπζονσπορ, αντιπάλων της ΑΕΚ

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τις Σπάρτα Πράγας και Τράμπζονσπορ, τις αντιπάλους της ΑΕΚ σε περίπτωση που η Ένωση προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League.

Χάντερσφιλντ - Ντέρμπι με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Τον νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας - Τράμπζονσπορ θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της Κραϊόβα στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η Ένωση θα δώσει είτε με τους Τσέχους είτε με τους Τούρκους το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τη ρεβάνς εκτός έδρας για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σπάρτα Πράγας: Για πέμπτη σερί σεζόν μακριά από τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Τσεχίας έμεινε την περσινή σεζόν η Σπάρτα Πράγας. Δεν αποτελεί πλέον την πρώτη δύναμη στη χώρα όπως παλαιότερα, τερματίζοντας πέρυσι στην 3η θέση, πολύ μακριά από την πρωταθλήτρια και μεγάλη της αντίπαλο Σλάβια. Ήδη έχει δώσει τρεις αγωνιστικές στο τσεχικό πρωτάθλημα, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ετοιμάζεται πλέον για την πρώτη αναμέτρηση με την Τράμπζονσπορ στην Πράγα.

Μεταγραφικά ενισχύθηκε με τον μέσο Μίχαλ Τράβνικ από τη Γιάμπλονετς, τον οποίο απέκτησε έναντι 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς και με τον δεξιό μπακ Αντρέας Βίντχαϊμ, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μάλμε αντί 1,3 εκατ. ευρώ. Επίσης καλή κίνηση ήταν και εκείνη του ελεύθερου 30χρονου Τσέχου φόρ Λίμπορ Κόζακ. Από το φετινό καλοκαίρι νέος προπονητής κάθεται στον πάγκο της, με τον 43χρονο Βάτσλαβ Γίλεκ να αναλαμβάνει τα ηνία αφήνοντας έπειτα από μια τετραετία την Όλομουτς. Ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τη Σπάρτα, αφού αποτελούσε τον βοηθό προπονητή από το 2011 ως το 2015. Από τους αξιόλογους παίκτες στο ρόστερ της είναι ο εξτρέμ Κάρλσον, ο μεσοεπιθετικός Ντοκάλ και ο επιθετικός Τετέ, ενώ έχει εμπειρία κάτω από τα δοκάρια με τον Ρουμάνο τερματοφύλακα Νίτα. Έδρα της η Τζενεράλι Αρένα της Πράγας, χωρητικότητας 20.000 θέσεων.

Τράμπζονσπορ: Πάλεψε πέρυσι να μπει ακόμα και στα προκριματικά του Champions League, μένοντας σχετικά κοντά στην κορυφή. Τελικά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 4η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, αλλά μόλις έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ. Μέχρι στιγμής η Τράμπζονσπορ δεν έχει επίσημες υποχρεώσεις στα πόδια της καθώς το πρωτάθλημα στη γειτονική χώρα ξεκινάει στις 18 Αυγούστου. Στα φιλικά έχει ισοπαλίες απέναντι σε Χόφενχαϊμ (3-3), Πάρμα (2-2) και Βερόνα (1-1) και το ματς της Πέμπτης στην Πράγα κόντρα στη Σπάρτα θα είναι το πρώτο επίσημό της για φέτος.

Ενισχύθηκε αποκτώντας τον Γκανέζο φορ Κάλεμπ Εκούμπαν έναντι 1 εκατ ευρώ από τη Λιντς, ενώ μεταξύ άλλων αποκτήθηκαν ο αμυντικός Ιβανίλντο Φερνάντες (δανεικός από Σπόρτινγκ), ο μεσοεπιθετικός Αλεξάντερ Σέρλοθ (δανεικός από την Κρίσταλ Πάλας) ο γνωστός Νιγηριανός μέσος Τζον Όμπι Μίκελ (ελεύθερος), και με κανονική μεταγραφή ο Αργεντινός στόπερ Κάμπι από την Εστουδιάντες με 800.000 ευρώ. Στο ρόστερ της Τράμπζονσπορ υπάρχουν αρκετοί νεαροί Τούρκοι ποδοσφαιριστές με πιο σημαντικούς τον δεξιό μέσο Αμπντουλκαντίρ Εμίρ και τον χαφ Γιουσούφ Γιαζίσι, ενώ επίσης υπάρχουν ο έμπειρος Αργεντινός μέσος Σόσα και οι Νιγηριανοί Ονάζι (αμυντικός μέσος) και Νουακέμε (εξτρέμ). Προπονητής είναι ο 53χρονος Ουνάλ Καραμάν, ο οποίος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία από την περσινή σεζόν και έδρα της Τράμπζονσπορ το Medical Park ή αλλιώς Σενιόλ Γκιουνές στην Τραπεζούντα, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2016 και έχει χωρητικότητα 40.782 θέσεων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα