Το προφίλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Ντάνταλκ

Το προφίλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Ντάνταλκ

Το προφίλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Ντάνταλκ

bet365

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας που ξεκίνησε στη σεζόν με μεγάλα όνειρα, αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα και η Ντάνταλκ, η οποία δεν χάνει με τίποτα στην Ιρλανδία με τον Χόμπαν να σκοράρει αφειδώς, θέτουν για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που αποκλειστεί από τον Άγιαξ.

Χάντερσφιλντ - Ντέρμπι με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας έπειτα από μια πενταετία επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στην κορυφή του σλοβακικού πρωταθλήματος, αφού άφησε 17 βαθμούς πίσω την Ντουνάισκα, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο μετακόμισε στο νεόδμητο «Τεχελνέ Πόλε» χωρητικότητας 22.500 θέσεων στο οποίο αγωνίζεται και η εθνική Σλοβακίας.

Παρά τις ιδανικές προϋποθέσεις, η Σλόβαν Μπρατισλάβας αποκλείστηκε στον 1ο Προκριματικό Γύρο του Champions League από την Σουτιέσκα.

Οι διπλές αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Μαυροβουνίου έληξαν ισόπαλες 1-1, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί η Σουτιέσκα επικράτησε με 3-2.

Ο πρόωρος αποκλεισμός είχε ως συνέπεια να απολυθεί ο Μάρτιν Σέβελα, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της Σλόβαν από τον Οκτώβριο του 2017, με τον 39χρονο Γιαν Κόζακ (γιος του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Σλοβακίας) να συνεχίζει ως υπηρεσιακός τεχνικός.

Στη συνέχεια αντιμετώπισε στον B΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League την Φερονικέλι από το Κόσοβο σημειώνοντας δύο νίκες (2-1 και 2-0).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σλόβαν δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έχει να επιδείξει δύο παρουσίες σε γκρουπ του Europa League, με πιο πρόσφατη τη σεζόν 2014-15. Στο σλοβακικό πρωτάθλημα μετά την συμπλήρωση τριών αγωνιστικών αριθμεί ισάριθμες νίκες κόντρα σε Ποχρόνιε (1-3), Ζεμπλίν (3-0) και Σένιτσα (0-3). Στο ρόστερ της βρίσκεται και ο 19χρονος πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τζοβάρας, ενώ μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο 24χρονος Σλοβένος γκολτζής, Αντράζ Σπόραρ!

ΝΤΑΝΤΑΛΚ

Η Ντάνταλκ κατέκτησε το νταμπλ στην Ιρλανδία έχοντας μακρά την καλύτερη ομάδα της χώρας. Συνεχίζοντας ακάθεκτη την περυσινή πορεία προπορεύεται στο τρέχον πρωτάθλημα διαθέτοντας την κορυφαία άμυνα, αλλά και επίθεση της κατηγορίας. Παράλληλα, εντός συνόρων παραμένει αήττητη σε 16 ματς! Η ομάδα του Βίνι Πέρθ στον 1ο Προκριματικό Γύρο του Champions League απέκλεισε την λετονική Ρίγα στα πέναλτι με 5-4, αφού και τα δύο ματς στην κανονική διάρκεια, αλλά και στην ημίωρη παράταση έληξαν δίχως σκορ!

Οι πρωταθλητές Ιρλανδίας στον 2ο Γύρο αντιμετώπισαν την Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν καταφέρνοντας να μην ηττηθούν στο «Όριελ Παρκ» χωρητικότητας 4.500 θέσεων (1-1). Αντίθετα στη ρεβάνς δεν τα κατάφεραν χάνοντας 3-0 και μοιραία υποβιβάστηκαν στο Euroa League.

Η Ντάνταλκ έχειι κατακτήσει 13 φορές το πρωτάθλημα, 11 το Κύπελλο και 6 το Λιγκ Καπ, ενώ σπουδαιότερη επιτυχία της θεωρείται η πρόκριση της στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2016-17. Αστέρι τον Ιρλανδών θεωρείται ο 28χρονος φορ Πάτρικ Χόμπαν, ο οποίος πέρυσι σκόραρε 29 γκολ, ενώ μέχρι στιγμής έχει πετύχει 12.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα