Ο Αύγουστος της Ευρώπης που… πάει στον Άρη

Ο Αύγουστος της Ευρώπης που… πάει στον Άρη

bet365

Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, μια ήττα και τρεις προκρίσεις είναι ο απολογισμός του Άρη στους ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσε μήνα Αύγουστο.

Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μόλις για δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία τους, οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν μήνα Ιούλιο (στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕ Λεμεσού) καθώς είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με την Γιαγκελόνια στο Μπίαλιστοκ στις 29 Ιουλίου 2010. Την Πέμπτη (1/8) στη Λάρνακα, οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν μόλις το όγδοο παιχνίδι τους (πάντα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης) τον μήνα Αύγουστο.

Η αρχή είχε γίνει το 1994 όπου με δύο νίκες επί της Χαποέλ Μπερ Σεβά είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση του (τότε) Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για την ακρίβεια, είχαν κερδίσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη στις 9 Αυγούστου 1994 και με 1-2 στο Ισραήλ έπειτα από 14 βράδια. Στις 14 Αυγούστου 2008 οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει με 1-0 τη Σλάβεν Μπελούπο για την ίδια διοργάνωση, αλλά στον δεύτερο αγώνα στην Κοπρίβνιτσα έπεσαν θύματα έκπληξης καθώς ηττήθηκαν με 2-0, αποκλείστηκαν από την Ευρώπη κι αυτή είναι η μοναδική ήττα τους μήνα Αύγουστο.

Κι αυτό γιατί ακολούθησε η ισοπαλία (2-2) με τη Γιαγκελόνια στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Αυγούστου 2010, με την οποία εξασφαλίστηκε η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ Αύγουστο έγιναν και οι αγώνες με την Αούστρια Βιένης. Στις 19 Αυγούστου 2010, ο Κάρλος Ρουίζ είχε χτυπήσει στις καθυστερήσεις στη νίκη με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ στον δεύτερο αγώνα (26/8/2010) στη Βιέννη, σκόραρε ο ίδιος παίκτης την ισοπαλία (1-1) με την οποία ο Άρης σφράγισε την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα