Γούτας στο gazzetta.gr για Κρακόβια: «Ο Ατρόμητος να προσέξει την πλάτη της άμυνας, δυνατή και ποιοτική ομάδα»

Γούτας στο gazzetta.gr για Κρακόβια: «Ο Ατρόμητος να προσέξει την πλάτη της άμυνας, δυνατή και ποιοτική ομάδα»

Νίκος Μαρούδας
Γούτας στο gazzetta.gr για Κρακόβια: «Ο Ατρόμητος να προσέξει την πλάτη της άμυνας, δυνατή και ποιοτική ομάδα»

bet365

Η Κρακόβια είναι μία από τις δύο υποψήφιες αντιπάλους του Ατρόμητου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και ο Δημήτρης Γούτας που αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα, μίλησε στο gazzetta.gr γι' αυτά που πρέπει να προσέξουν οι Περιστεριώτες αν αγωνιστούν με τους Πολωνούς.

Ισπανία U21 - Βέλγιο U21 με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Ατρόμητος δεν είχε και την πιο ευνοϊκή κλήρωση. Οι Περιστεριώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία εκ των Κρακόβια ή Ντουνάισκα στον δεύτερο προκριματικό γύρο, με τους Πολωνούς να είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι.

Στην Πολωνία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν ο Δημήτρης Γούτας. Ο Έλληνας αμυντικός, αντιμετώπισε την Κρακόβια στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε στην Λεχ Πόζναν που είχε δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον 25χρονο αμυντικό, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Ατρόμητος δεν πρέπει να μπει χαλαρά σε καμία περίπτωση αν αντιμετωπίσει τους Πολωνούς, μιλώντας για μια ομάδα που συνδυάζει το δυνατό ποδόσφαιρο με την τεχνική.

Δημήτρη η Κρακόβια πιθανότατα θα είναι η αντίπαλος του Ατρόμητου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Εσύ την αντιμετώπισες στην Πολωνία, τι θυμάσαι από το παιχνίδι εκείνο;
«Με την Κρακόβια έπαιξα το τελευταίο μου παιχνίδι στην Πολωνία. Θυμάμαι πως ήταν μια από τις ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτι που δεν γίνεται στην Πολωνία μιας και οι περισσότερες ομάδες πάνε τα παιχνίδια στη δύναμη. Η Κρακόβια, έδινε κι αυτή τις μάχες της, αλλά παράλληλα έπαιζε με την μπάλα κάτω, προσπαθούσε να κάνει δημιουργικό παιχνίδι. Ήταν μια σταθερή ομάδα, που έκανε έναν τρομερό δεύτερο γύρο κάνοντας και διπλό στην έδρα της Λέγκια».

Τι στιλ παιχνιδιού της αρέσει να παίζει;
«Είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα, που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και βγάζει ποδοσφαιριστές στην πλάτη της άμυνας. Είναι μια από τις πιο καλές ομάδες της Πολωνίας και πιστεύω πως θα είναι μια δύσκολη αντίπαλος για τον Ατρόμητο. Έχει προπονητή που έχει περάσει από τον Άρη και μετά το παιχνίδι μιλήσαμε λίγο. Έχει δουλέψει πολύ την ομάδα να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο».

Τι πρέπει να προσέξει ο Ατρόμητος εφόσον κληθεί να την αντιμετωπίσει;
«Πρέπει να είναι σοβαρός. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει χαλαρά στο παιχνίδι για να έχει τύχη. Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες, καθώς θα έχουν αλλάξει πρόσωπα. Πρέπει να προσέξουν πολύ την πλάτη της άμυνας γιατί βγαίνουν συχνά σε αυτή. Επίσης, πηγαίνουν δυνατά σε όλες τις διεκδικήσεις. Μπορούμε να πούμε πως συνδυάζουν και το δυνατό παιχνίδι, που είναι το κυρίως χαρακτηριστικό του πολωνικού ποδοσφαίρου, αλλά διαθέτουν και ποιότητα στο παιχνίδι τους».

Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τους Πολωνούς;
«Τα δύο πρωταθλήματα δεν έχουν κοινά στοιχεία. Στην Ελλάδα έχουμε πιο κλειστές άμυνες, ενώ στην Πολωνία παίζουν πιο πολύ στη δύναμη».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα