Ακόμα ένα θρυλικό ρεκόρ η Σεβίλλη στο Europa League

Gazzetta team
Ακόμα ένα θρυλικό ρεκόρ η Σεβίλλη στο Europa League

bet365

Οι Ανδαλουσιανοί έφτασαν τις 18 διαδοχικές προκρίσεις σε νοκ άουτ φάσεις του θεσμού, ξεπερνώντας το επίτευγμα της Ντόρτμουντ (1974-'80) και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στην Ευρώπη.

Η Σεβίλλη είναι το απόλυτο αφεντικό ιστορικά όσον αφορά το Europa League, αλλά και ως συνέχεια του Κυπέλλου UEFA και ακόμα πιο παλιά του Εκθέσεων. Βάζοντάς τα όλ' αυτά μαζί, καμία άλλη ομάδα δεν έχει τις δικές τις πέντε κατακτήσεις, πόσο μάλλον τις τρεις διαδοχικές. Ωστόσο, οι Ανδαλουσιανοί κατάφεραν να καταρρίψουν ακόμα ένα ρεκόρ στη διοργάνωση, κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον μύθο τους σε αυτή.

Αφού απέκλεισαν με δύο νίκες τη Λάτσιο, έφτασαν τις 18 διαδοχικές προκρίσεις σε φάσεις νοκ άουτ, κάτι που δεν έχει κάνει κανένα άλλο club στην Ευρώπη, μιλώντας πάντα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τις παρελθοντικές μορφές της. Οι Σεβιγιάνοι ξεπέρασαν τις 17 που μετρούσε η Ντόρτμουντ από το 1974 έως το 1980 και η τελευταία φορά που τους απέκλεισε κάποιος, ήταν το 2012 το Αννόβερο. Εκτοτε θύματα της Σεβίλλης υπήρξαν οι... Ποντγκόριτσα, Σλασκ Βρότσλαβ, Μάριμπορ, Μπέτις, Πόρτο, Βαλένθια, Ντόρτμουντ, Βιγιαρεάλ, Ζενίτ, Φιορεντίνα, Μόλντε, Βασιλεία, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σαχτάρ, Ουΐπεστ, Ζαλγκίρις, Σίγκμα Ολομουτς, Λάτσιο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα