Την διαφορά την έκαναν στον Ολυμπιακό οι…αστραπές!

Την διαφορά την έκαναν στον Ολυμπιακό οι…αστραπές!

Την διαφορά την έκαναν στον Ολυμπιακό οι…αστραπές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta τι έκανε την διαφορά στον Ολυμπιακό και έβγαλε μία εντελώς άλλη εικόνα.

Τι έκανε την διαφορά σε αγωνιστικό επίπεδο στον Ολυμπιακό κι άλλαξε το παιχνίδι του στο Λουξεμβούργο; Εννοώ εκτός από το εξόφθαλμο, δηλαδή την παρουσία του Φορτούνη, που σε σχέση με το παιχνίδι στην Κρήτη έκανε τον Ολυμπιακό να φαίνεται μέρα με τη νύχτα από το ένα ματς στο άλλο.

Νομίζω ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Ολυμπιακός έπαιξε γρήγορα. Έβγαλε ταχύτητα μέσα στο παιχνίδι του, σε πολλές φάσεις. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του κατέθεσαν ενέργεια κι ένταση αυτή τη φορά, έδειξαν μία φρεσκάδα που δεν την είχαν στους προηγούμενους αγώνες. Μήπως επειδή ζορίστηκαν περισσότερο μετά το κάζο από τον ΟΦΗ; Δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε φάσεις με κινηματογραφική ταχύτητα, από αυτές που χαίρεσαι να βλέπεις.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Στο δεύτερο δοκάρι του Λάζαρου, μιλάμε για επίθεση που ξεκίνησε από την άμυνα του Ολυμπιακού κι εκτυλίχθηκε μέσα σε 13 δευτερόλεπτα! Είχε την μπάλα ο Σισέ σε θέση δεξιού στόπερ μετά από ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, την έδωσε στον Ομάρ, ξέφυγε ωραία ο Ομάρ από ένα αντίπαλο του, πάσαρε στον Ναουέλ, αυτός ωραία πιο αριστερά στον Φορτούνη, εκείνος ωραία ακόμη πιο αριστερά στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος κάθετα στον Κούτρη κι ο Κούτρης γύρισμα στο πέναλτι για τον Λάζαρο, που εκτέλεσε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το κέφι. Με υποδειγματικό τρόπο η μπάλα μεταφέρθηκε από δεξιά στα αριστερά, μέσω των δύο ακραίων μπακ, αλλά και του δεκαριού και των δύο εξτρέμ! Κι έφτασε λουκούμι στα πόδια του σέντερ φορ. Πραγματικά κρίμα που δεν έγινε γκολ.

Προσέξτε τώρα τι έγινε στο πρώτο δοκάρι του Λάζαρου, στο α΄ ημίχρονο: Κάνουν σέντρα οι γηπεδούχοι και βγαίνει ο Σα και μαζεύει την μπάλα. Με τα χέρια δίνει αμέσως στον Φορτούνη. Κι ο Φορτούνης ξεκινάει μία κούρσα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, φτάνοντας με προσωπική ενέργεια έξω από την αντίπαλη περιοχή (!), σεντράροντας για το κεφάλι του Λάζαρου, τον οποίο πάλι δεν ήθελε η μπάλα και πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού από την καρφωτή κεφαλιά του. Άλλη μία επίθεση-αστραπή, μέσα σε 13 δευτερόλεπτα, μόνο που αυτή ήταν προϊόν ατομικής ικανότητας.

Να σταθούμε και στο ότι επιτέλους ο Ολυμπιακός μετά από πολύ καιρό εκμεταλλεύθηκε επιτέλους και μία αντεπίθεση του. Αναφέρομαι φυσικά στη φάση του 2-0, που ξεκίνησε από μία επέμβαση του Κούτρη σε επικίνδυνη σέντρα από την απέναντι πλευρά, του Ομάρ. Ο Κούτρης κινήθηκε πάρα πολύ σωστά κι έγινε τρίτος στόπερ, διώχνοντας την καλή σέντρα, έστω με δυσκολία και χωρίς να καθαρίσει εντελώς τη φάση. Τον βοήθησε ο Μπουχαλάκης, τσιμπώντας την μπάλα προς τον Καμαρά, που αστραπιαία πέρασε στον Φορτούνη κι αυτός το ίδιο γρήγορα στον Νάτχο, για να ξεχυθεί όλη η ομάδα στην κόντρα επίθεση. Εκεί δεν έβγαλε την καλή πάσα ο Νάτχο προς τον Φορτούνη, αλλά ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός γιατί έκλεψε την μπάλα ο Ποντένσε από τον αντίπαλο που είχε κόψει τη μεταβίβαση. Τη συνέχεια την έχουμε εύκολη στο μυαλό μας, με την ασίστ του Πορτογάλου στον Φορτούνη και το τσιμπηματάκι του Φορτούνη, που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο, αλλά έστω με την παρέμβαση του αμυνόμενου έφερε το γκολ.

Αντεπίθεση που εκτυλίχθηκε μέσα σε 21 δευτερόλεπτα και πέρασε από τους δύο αμυντικούς μέσους στον (σέντερ φορ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα) Φορτούνη, για να καταλήξει πάλι σε αυτόν μέσω του δεκαριού (Νάτχο) και του ενός εξτρέμ (Ποντένσε). Κι είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικό για τον Ολυμπιακό να χρειάζεται να βγάλει τόσες πολλές και καλές αντεπιθέσεις για να σκοράρει μία μόλις φορά από αυτές. Λίγη παραπάνω προσοχή χρειάζεται. Όπως σε μία άλλη έξοχη κόντρα επίθεση στο 71’, που πάλι ξεκίνησε από θετική επέμβαση αμυντικού (Ομάρ) σε σέντρα των γηπεδούχων, με την μπάλα να μεταφέρεται με φοβερή ταχύτητα μέσω του Ναουέλ, του Φορτούνη, του Καμαρά, του Λάζαρου, του Ποντένσε και τέλος πάλι του Φορτούνη, που όμως έχασε την μπάλα, είτε γιατί δεν περίμενε να έρθει από πίσω αντίπαλος, είτε γιατί του έγινε φάουλ. Υποδειγματική κόντρα επίθεση, με συμμετοχή και των τριών κυνηγών και φυσικά πάντα του Φορτούνη.

Σίγουρα για κάθε ομάδα, και δη για τον Ολυμπιακό, όλα γίνονται πιο εύκολα όταν βρίσκει χώρους, όπως βρήκε προχθές μετά το 1-0. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να τους βρεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά ακόμη κι έτσι, άμα η ομάδα βγάζει ένταση στο παιχνίδι της όλα θα γίνονται πιο εύκολα.

Άμα όμως μπαίνεις σαν…απολιθωμένη ομάδα, όπως έγινε στο Γεντί Κουλέ, τότε πραγματικά δεν βγάζει κανένα νόημα ο Ολυμπιακός…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.