Ολυμπιακός: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων στο Europa League

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων στο Europa League

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ των Μπασάκσεχιρ και Μπέρνλι, μία από τις οποίες θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa League σε περίπτωση πρόκρισης επί της Λουκέρνης.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Ο Ολυμπιακός απέφευγε στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League τη Λειψία που ήταν η πιο ισχυρή στα πιθανά ζευγαρώματα, ωστόσο έπεσε πάνω σε ένα ζευγάρι αντιπάλων που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» αν προκριθούν επί της Λουκέρνης, τότε θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μπασάκσεχιρ – Μπέρνλι για την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Μπασάκσεχιρ

Η Μπασάκσεχιρ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρεθεί ανάμεσα στους μεγάλους του τουρκικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης διεκδίκησε στα ίσια πρόπερσι το πρωτάθλημα της Τουρκίας, μένοντας στο τέλος μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπεσίκτας, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση χάνοντας στην ισοβαθμία από τη Φενέρμπαχτσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League! Πρόκειται για σύλλογο που ιδρύθηκε μόλις το 1990 και ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας μόλις τη σεζόν 2007-2008. Στην Ευρώπη η Μπασάκσεχιρ συνολικά σε 16 παιχνίδια μετράει 3 νίκες, έξι ισοπαλίες και 7 ήττες με έδρα το «καυτό» Φατίχ Τερίμ, χωρητικότητας 17.300 θεατών.

Στον πάγκο της Μπασάκσεχιρ βρίσκεται από το 2014 ο 54χρονος Τούρκος προπονητής Αμπντουλάχ Αβτσί, στον οποίο η ομάδα οφείλει σε σημαντικό βαθμό την επιτυχημένη της πορεία εντός των συνόρων. Στο ρόστερ της υπάρχει ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, Μανουέλ Ντα Κόστα καθώς και ο πρώην άσος του Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι, ενώ ξεχωρίζουν και προσφέρουν μεγάλη ποιότητα παίκτες όπως ο Κλισί, ο Ελία, ο Αρντά Τουράν, ο Ινλέρ, ο Αντεμπαγιόρ, ο Μπάγιτς και ο πολύπειρος Εμρέ, που αποτελεί και τον αρχηγό της ομάδας.

Μπέρνλι

Η Μπέρνλι έζησε την περσινή σεζόν το δικό της ποδοσφαιρικό παραμύθι, τερματίζοντας στην 7η θέση της Premier League και βγαίνοντας στην Ευρώπη μετά από 52 χρόνια! Σαφώς ένα τεράστιο επίτευγμα για τους «Κλάρετς», οι οποίοι έζησαν μοναδικές στιγμές καθώς τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν μεταξύ Premier League και Championship. Έδρα της ομάδας το Ταρφ Μουρ, χωρητικότητας 21.944 θεατών, που αποτελεί και «όπλο» του συλλόγου. Εκεί μαζεύει τους περισσότερους βαθμούς, ποντάροντας στην αθλητικότητα και το πάθος που βγάζουν οι παίκτες.

Φυσικά, αρχιτέκτονας αυτού του οικοδομήματος, στον οποίο πιστώνεται η πορεία της Μπέρνλι είναι ο Σιν Ντάιτς με τον 47χρονο Άγγλο προπονητή να βρίσκεται από το 2012 στον πάγκο της ομάδας. Ο Ντάιτς δημιούργησε μια εξαιρετική χημεία και οδήγησε την Μπέρνλι εκεί που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της θα μπορούσε να φανταστεί. Στο ρόστερ των «Κλάρτετς» ξεχωρίζουν ο κίπερ Τομ Χίτον, Βέλγος μέσος Ντεφούρ, ο Άγγλος διεθνής Άαρον Λένον και ο πολύπειρος Ιρλανδός φορ Τζόναθαν Γουόλτερς. Γενικότερα πάντως πρόκειται για ένα ομαδικό σύνολο που όλοι συνεισφέρουν, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η πρώτη μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι με την απόκτηση του αμυντικού Μπεν Γκίμπσον από τη Μίντλεσμπρο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα