Ρόμα – Φέγενορντ 1-1 (4-2 πέν.): Πρόκριση των Τζιαλορόσι με Σβίλαρ α λα… Ντραγκόφσκι! (vid)

Roma

bet365

Με τον Μίλε Σβίλαρ να αποκρούει δύο πέναλτι, η Ρόμα λύγισε την Φέγενορντ από την άσπρη βούλα (4-2, κ.δ. και παρ. 1-1) και έγινε η ομάδα που συμπλήρωσε την 16άδα του Europa League.

Ρόμα και Φέγενορντ φαίνεται πως... ζήλεψαν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και, στο μοναδικό ζευγάρι των πλέι οφ σε Europa League και Europa Conference League που κρίθηκε στα πέναλτι, η ιταλική ομάδα πήρε την πρόκριση στους «16» με 4-2 (κ.δ. και παρ. 1-1), με τον Μίλε Σβίλαρ να «νιώθει Μπαρτλομιέϊ Ντραγκόφσκι στην τοποθεσία Ολίμπικο, Ρώμη», αποκρύοντας δύο πέναλτι.

Οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν τους Τζιαλορόσι, αφού κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο πέμπτο λεπτό όταν ύστερα από διάφορες κόντρες, ο Σαντιάγκο Χιμένες με τον ώμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σβίλαρ.

Η απάντηση της ομάδας του Ντανιέλε Ντε Ρόσι καθυστέρησε μόλις δέκα λεπτά, με τον αρχηγό Λορέντσο Πελεγκρίνι να ισοφαρίζει με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Τίμον Βέλενροϊτερ.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στη συνέχεια και έφτασαν κοντά στο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα, με Πάουλο Ντιμπάλα, Στεφάν Ελ Σααράουϊ και Ρομελού Λουκάκου να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες και την Φέγενορντ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, καταφέρνοντας όμως να στείλει το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, πάντως, οι Ολλανδοί έδειχναν πιο φρέσκοι και με μεγαλύτερη διάθεση για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τους Ιταλούς όμως να είναι αυτοί που άγγιξαν το γκολ της πρόκρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Λουκάκου με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή υποχρέωσε τον Βέλενροϊτερ σε σωτήρια απόκρουση. Ο Βέλγος επιθετικός, με καρφωτή κεφαλιά στο κόρνερ που ακολούθησε, είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, προτού η υπόθεση πρόκριση οδηγηθεί εν τέλει στα πέναλτι.

Σβίλαρ, όπως λέμε… Ντραγκόφσκι!

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία από την άσπρη βούλα, ο Λουκάκου είδε τον Βέλενροίτερ να του αποκρούει το (κακό) πέναλτι, αλλά τον έσωσε ο Σβίλαρ, ο οποίος στη συνέχεια απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ντάβιντ Χάντσκο και Αλιρέζα Γιάχανμπακς, δίνοντας εν τέλει την πρόκριση στους Ρωμαίους.

Τα πέναλτι

Παρέδες: Γκολ, 1-0
Ουέντα: Γκολ, 1-1
Λουκάκου: Απόκρουση, 1-1
Χάντσκο: Απόκρουση, 1-1
Κριστάντε: Γκολ, 2-1
Γιάχανμπακς: Απόκρουση, 2-1
Αουάρ: Γκολ, 3-1
Χάρτμαν: Γκολ, 3-2
Ζαλέφσκι: Γκολ, 4-2

Ρόμα (Ντανιέλε Ντε Ρόσι): Σβίλαρ – Κάρσντορπ (67’ Τσέλικ), Μαντσίνι, Γιορέντε (85’ λ. τρ. Εντικά), Σπινατσόλα (106’ Ανχελίνιο) – Κριστάντε, Παρέδες, Πελεγκρίνι (71’ λ. τρ. Αουάρ) – Ντιμπάλα (102’ Μπαλντάντσι), Λουκάκου, Ελ Σααράουϊ (91’ Ζαλέφσκι).

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Βέλενροϊτερ – Χερτράουντα, Μπέελεν, Χάντσκο, Χάρτμαν – Τίμπερ, Βίφερ (120’ Γιαχανμπακς) – Νιούκουπ (71’ Μίντε), Στενγκς (59’ Ζερούκι), Ιγκόρ Παϊσάο (59’ Ιβάνουσεκ) – Χιμένες (79’ Ουέντα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα