Europa League: Στους «16» με ανατροπή η Μαρσέιγ, θρίαμβος για τη Σπάρτα κόντρα στη Γαλατά!

Newsroom
Μαρσέιγ

bet365

Η Μαρσέιγ με ιστορικό Ομπαμεγιάνγκ επικράτησε 3-1 της Σαχτάρ και προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Τεσσάρα για τη Σπάρτα Πράγας που πέταξε έξω τη Γαλατά, μαζί τους και η Σπόρτινγκ!

Μαρσέιγ - Σαχτάρ 3-1

Ιδανικό ντεμπούτο του Ζαν Λουί Γκασέ (αντί του Τζενάρο Γκατούζο) στον πάγκο της Μαρσέιγ, η οποία νίκησε με ανατροπή την Σαχτάρ Ντόνετσκ (3-1) στο «Βελοντρόμ» και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο δωδέκατο λεπτό, οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ζονατάν Κλάους ανέτρεψε τον Εγκινάλντο μέσα στην περιοχή, με τον Γκεόργκι Σουντάκοφ να νικάει τον Πάου Λόπεθ από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Η απάντηση των γηπεδούχων άργησε μόλις έντεκα λεπτά. Πίεση ψηλά, κλέψιμο και τελική πάσα του Αμίν Χαρίτ στον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε ένα ακόμα γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όντας πρώτος σκόρερ στο φετινό Europa League με επτά τέρματα αλλά και γενικά στην ιστορία του θεσμού με 31! Η ισοφάριση έδωσε ώθηση στην Μαρσέιγ, η οποία πλησίασε πιο πειστικά στο δεύτερο γκολ του προβαδίσματος, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, έχοντας πάντως συνέχεια τον πρώτο λόγο.

Εν τέλει, στο 74’ και ύστερα από σέντρα του Ζορντάν Βερετού, ο Ομπαμεγιάνγκ ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στρώσει στον Ισμαΐλα Σαρ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και έχοντας μπει δέκα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, «εκτέλεσε» τον Ντμίτρο Ρίζνικ για το 2-1. Η Σαχτάρ, προ του φάσματος του αποκλεισμού, υποχρεώθηκε να ρισκάρει, με τον Γιάροσλαβ Ρακίτσκι να έχει μια καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Πάου Λόπεθ να μπλοκάρει εντυπωσιακά την μπάλα.

Εν τέλει στο 81’ ο Ζοφρουά Κοντογκμπιά, ύστερα από κόρνερ και άστοχη έξοδος του Ρίζνικ, πλάσαρε στη κενή εστία όντας στο δεύτερο δοκάρι και σφράγισε την πρόκριση των Μαρσεγέζων, οι οποίοι έδειξαν καλό πρόσωπο μετά από καιρό. Έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή; Εσείς τι λέτε;

Σπάρτα Πράγας - Γαλατάσαραϊ 4-1

Μυθική τεσσάρα σε μια μυθική βραδιά για τη Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι υποδέχθηκαν τη Γαλατάσαραϊ με την ήττα 3-2 της Τουρκίας να τους «στοιχειώνει» τα όνειρα, όμως κατάφεραν να μετατρέψουν τον εφιάλτη σε θρίαμβο. Με το τελικό 4-1 και ηγετική εμφάνιση στο β΄μέρος διέλυσαν τη Γαλατά των δέκα παικτών από το 68΄ και προκρίθηκαν στη φάση των «16».

Ο Πρεσιάδο στο 8΄άνοιξε το σκορ για τους Τσέχους, προτού ο Μπαρντάτσκι φέρει το ματς στα ίσα στο 16΄. Όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για τους Τούρκους, όμως η αποβολή του Αϊχάν στο 68΄άλλαξε τις ισορροπίες κι έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους.

Με γκολ των Τούτσι (74΄), Χαρασλίν (80΄) και Κούχτα (90+6΄) η Σπάρτα έσκασε σαν κύμα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και με το τελικό 4-1 πήρε μέσα από τα χέρια της Γαλατά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σπόρτινγκ - Γιουνγκ Μπόις 1-1

Δίχως να καρδιοχτυπήσει και με οδηγό το 3-1 του πρώτου ματς, η Σπόρτινγκ πήρε την ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις και πέρασε στους «16» του Europa League. Ο Γκιόκερες άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους στο 13΄, με τον ίδιο να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 57΄για να γράψει το 2-0. Κι αφού η Σπόρτινγκ δεν διπλασίασε ποτέ τα τέρματά της, οι Ελβετοί ισοφάρισαν με πέναλτι του Γκάνβουλα στο 84΄και απέφυγαν τουλάχιστον μια νέα ήττα για να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα