Γιουβέντους – Σεβίλλη 1-1: Ζωντανή στο 90'+7'! (vids)

Juventus-Sevilla

bet365

Με γκολ στο 90'+7', η Γιουβέντους γλίτωσε την ήττα στο Τορίνο από την Σεβίλλη (1-1), ενώ η Ρόμα λύγισε τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-0) – «Μπαμ» της Βασιλείας στη Φλωρεντία (2-1 την Φιορεντίνα) και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League, όπως και για την Γουέστ Χαμ (2-1 την Άλκμααρ στο Λονδίνο με ανατροπή).

Με… κατά λάθος ήρωα τον Φεντερίκο Γκάτι, η Γιουβέντους γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από την Σεβίλλη (1-1), η οποία πάντως δείχνει να πατάει πιο γερά, στη μάχη των δύο για την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

Χωρίς Γκλέισον Μπρέμερ και Ματία Ντε Σίλιο λόγω τραυματισμού, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έμεινε πιστός στην διάταξη 3-5-2, με τον Άνχελ Ντι Μαρία σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Χωρίς τον σταθερά τραυματία Μαρκάο και τους μέσους Χουάν Χορδάν και Σούσο να μένουν εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φρόντισε να «δέσει» πρωτίστως τα μετόπισθεν, αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας και τον ελαφρά ανέτοιμο Έρικ Λαμέλα.

Ο Εν Νεσίρι απέδωσε δικαιοσύνη

Πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικό ρυθμό και τους Μπιανκονέρι να μπαίνουν πιο δυνατά χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Φίλιπ Κόστιτς, με τους Σεβιλιάνους όμως να κυριαρχούν από εκεί και πέρα, με κορυφαίο τον Λούκας Οκάμπος, ο οποίος πρόλαβε να δημιουργήσει (και να χάσει) τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες, προτού αποχωρήσει λίγο μετά το ημίωρο με μυϊκό τραυματισμό.

Ο Βλάχοβιτς σπατάλησε δύο μοναδικά τετ – α – τετ που δεν του χρεώνονται γιατί, εφόσον η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, θα ακυρώνονταν μέσω VAR, αφού αμφότερα ήταν από θέση οφσάιντ του Σέρβου επιθετικού.

Η Σεβίλλη, άψογα στημένη από τον Μεντιλίμπαρ, βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση στο 26’ εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα των Μπιανκονέρι και, μετά από γύρισμα του Οκάμπος και αφού ο Μπράιαν Χιλ άφησε την μπάλα να περάσει, ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι την έστειλε μέσα από την περιοχή να αναπαυτεί στο βάθος της ιταλικής εστίας.

Ο Μαροκινός επιθετικός απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά στη συνέχεια (άθελά του) άφησε… ζωντανή τη Γιούβε έως την ανάπαυλα, αφού έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το 0-2, με τον Βόιτσεχ Στσέσνι να βγάζει δύσκολα και «κεραυνό» του Ιβάν Ράκιτιτς έξω από την περιοχή.

Κατά λάθος ήρωας ο Γκάτι!

Μετά την ανάπαυλα, ο Αλέγκρι έριξε Φεντερίκο Κιέζα και τον (σκόρερ κόντρα στην Αταλάντα) Σάμουελ Ίλινγκ Ζούνιορ αντί Φάμπιο Μιρέτι και Κόστιτς, αναζητώντας κάτι διαφορετικό στην επιθετική δημιουργία και εκτέλεση, αλλά και ποντάροντας στην ταχύτητά τους.

Ο 19χρονος Άγγλος επιθετικός ταλαιπώρησε την σεβιλιάνικη άμυνα, η οποία άντεξε την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν με τραυματισμό τον αρχηγό Λεονάρντο Μπονούτσι, με τον Αρκάντιους Μίλικ να παίρνει την θέση του… άφαντου Βλάχοβιτς.

Η Γιούβε προσπαθούσε περισσότερο με καρδιά και λιγότερο με μυαλό, η Σεβίλλη δεν κυνήγησε το δεύτερο γκολ και το πλήρωσε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ήτοι στο… +1, αφού ο διαιτητής είχε δείξει έξι, αλλά άφησε το τελευταίο κόρνερ να εκτελεστεί.

Ο Γκάτι, ο οποίος είχε μπει αλλαγή αντί του τραυματία Μπονούτσι, έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Πολ Πογκμπά, με την Γιούβε να γλιτώνει την ήττα, αλλά να μην πείθει με την γενική εικόνα της ότι θα γλιτώσει και τον αποκλεισμό, στην ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (18/05, 22:00) στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέσνι – Άλεξ Σάντρο, Μπονούτσι (61’ λ. τρ. Γκάτι), Ντανίλο – Κουαδράδο, Μιρέτι (46’ Κιέζα), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (46’ Ίλινγκ Ζούνιορ) – Βλάχοβιτς (61’ Μίλικ), Ντι Μαρία (70’ Πογκμπά).

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο – Χεσούς Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια – Φερνάντο, Ράκιτιτς – Όλιβερ Τόρες (74’ Πάπου Γκόμες), Οκάμπος (34’ λ. τρ. Μοντιέλ), Μπράιαν Χιλ (81’ Λαμέλα) – Εν Νεσίρι.

Βλέπει τελικό η Ρόμα με Μποβέ

Προβάδισμα πρόκρισης κατάφερε να πανηγυρίσει η Ρόμα, η οποία λύγισε με 1-0 τη Λεβερκούζεν στο κατάμεστο «Ολίμπικο» και θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία για να κλειδώσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa League! Παρά το γεγονός πως η Λεβερκούζεν ήταν εκείνη που έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με άστοχο τελείωμα του Βιρτζ (7΄), η Ρόμα απάντησε με ευκαιρία του Ιμπάνιεζ (19΄) και τελικά έκανε τη ζημιά στο 63΄με δράστη τον Μποβέ!

Έπειτα από ασταθή επέμβαση του Χραντέτσκι στο σουτ του Έιμπραχαμ, ο Ιταλός πήρε το ριμπάουντ κι εκτέλεσε τον Φινλανδό κίπερ για το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ρόμα γύρισε πίσω για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα κι αφού γλίτωσε την ισοφάριση σε πλασέ του Φρίμπονγκ στο 87΄πήρε μια πολύτιμη νίκη που την έχρισε φαβορί ενόψει της ρεβάνς.

Aνατροπή για τη Γουέστ Χαμ κόντρα στην Άλκμααρ των Ελλήνων

Η Άλκμααρ των βασικών και αναντικατάστατων Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου προηγήθηκε στο Λονδίνο κόντρα στην Γουέστ Χαμ, όμως δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα και εν τέλει ηττήθηκε με 2-1. Τα Σφυριά είχαν τον πρώτο λόγο, όμως στο 41' οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ. Ο Ράιντερς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αιφνιδιάζοντας τον Αρεολά που δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από τα δίχτυα της Γουέστ Χαμ.

Στο δεύτερο μέρος οι Λονδρέζοι έκαναν την ανατροπή με δυο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά. Στο 66' ο τερματοφύλακας των Ολλανδών έκανε άστοχη έξοδο, χτύπησε στο πρόσωπο τον Μπόουεν και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο «άχαστος» Μπενραχμά ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1.

Στο 76' μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στο Ράις, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Αγκέρ έπιασε την κεφαλιά, ο Ράιαν απέκρουσε, όμως ο Αντόνιο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-1 για τα Σφυριά, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Άλωσε τη Φλωρεντία με ανατροπή η Βασιλεία

Σπουδαίο διπλό στην έδρα της Φιορεντίνα πανηγύρισε η Βασιλεία (1-2) κι έκανε άλμα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League. το προβάδισμα των Ιταλών με κεφαλιά του Καμπράλ στο 25΄, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν τούμπα τα δεδομένα στο β΄μέρος. Αρχικά ο Ντιούφ στο 71΄επανέφερε την ισορροπία, με τον Αμντουνί να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 90+3΄σοκάροντας τους Βιόλα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα