Europa League: Ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ, «τριάρα» της Μονακό στην Τράμπζονσπορ του σκόρερ Μπακασέτα

Newsroom
Europa League: Ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ, «τριάρα» της Μονακό στην Τράμπζονσπορ του σκόρερ Μπακασέτα

bet365

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Κύπρο από τον Ομόνοια από το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ αλλά με ηγέτη τον Ράσφορντ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-2. Τριάρα της Μονακό στην Τράμπζονσπορ του σκόρερ Μπακασέτα, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 11'. Καταιγιστικοί Ερυθρός Αστέρας και Αϊντχόφεν.

1ος όμιλος

Πάρτι δίχως τέλος πραγματοποίησε η PSV μέσα στην έδρα της Ζυρίχης, με τους Φερτέσεν και Γκάκπο να σκοράρουν από δύο φορές και τον Σίμονς να βάζει και το δικό του όνομα στον σχετικό πίνακα για το άνετο τελικό 5-1 των Ολλανδών στην Ελβετία. Οι ποδοσφαιριστές του Τζενέσιο Κολατρέλα δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού με το σκορ να είναι ήδη 4-0 υπέρ των φιλοξενούμενων στο 35΄ και το δεύτερο μέρος να αποκτά μάλλον γρήγορα διαδικαστικό χαρακτήρα. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι είναι να πετύχουν το γκολ της τιμής, με δράστη τον Οκίτα στο 87'. Η ομάδα του Ρουντ Φαν Νιστελρόι με 4 βαθμούς «έπιασε» έτσι στην πρώτη θέση του ομίλου τη Μπόντο Γκλιμτ που αγωνίζεται αργότερα στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ υπενθυμίζουμε ότι εκρεμμεί και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Αϊντχόβεν και τους «Κανονιέρηδες» που είχε αναβληθεί λόγω του θανάτου της Ελισσάβετ.

3ος όμιλος

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελσίνκι και τη Λουντογκόρετς με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από μία φορά για το τελικό 1-1. Την αρχή έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο δέκατο λεπτό με δράστη τον Τισέρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Καουλί και με δυνατό σουτ νίκησε τον Αζάρ. Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα πλούσιο σε φάσεις και μεγάλες στιγμές, όμως η λύση βρέθηκε για τους γηπεδούχους με δράστη έναν παλιό μας γνώριμο, τον Περπαρίμ Χετεμάι. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ με πολύ όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Παντ, μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χοστίκα. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός της Ελσίνκι στην φετινή διοργάνωση, αφού οι Φινλανδοί μετρούσαν ως τώρα δύο ήττες σε ισάριθμα ματς χωρίς μάλιστα να καταφέρουν να σκοράρουν. Από την άλλη, η ομάδα του Σιμούντζα που απ' ότι φαίνεται θα παλέψει με την Ρόμα για την δεύτερη θέση του γκρουπ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μπέτις.

4ος όμιλος

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την 20λεπτη διακοπή στο 60ό λεπτό λόγω επεισοδίων στις εξέδρες του γηπέδου, η Ουνιόν πήρε το πολύτιμο «διπλό» μέσα στην Σουηδία με «χρυσό» σκόρερ τον Μπέκερ στο 64', λίγο δηλαδή μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού. Η πρωτοπόρος του γερμανικού πρωταθλήματος αγωνιζόταν μάλιστα με 10 παίκτες από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Άντρας Σάφερ αρχικά έκανε εντελώς λανθασμένη εκτίμηση στο κοντρόλ του και στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανατρέψει ως τελευταίος παίκτης τον Κρίστιανσεν που του έκλεψε την μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές του Φίσερ άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων, ειδικότερα μετά την επίτευξη του γκολ και έτσι έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από τον σουηδικό νότο. Με δεδομένο ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε βαθμό μέχρι σήμερα στον όμιλο, οι Βερολινέζοι έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση τουλάχιστον της τρίτης θέσης και της ευρωπαϊκής τους συνέχειας μέσω του Conference League.

5oς Όμιλος

Η Ομόνοια έβαλε δύσκολα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο πρώτο μέρος ήταν μπροστά με 1-0 χάρη στο γκολ του μέχρι πρότινος σέντερ φορ της ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά ο Μάρκους Ράσφορντ μπήκε στο δεύτερο μέρος, είχε δυο γκολ και μια ασίστ και ηγήθηκε στη νίκη των Κόκκινων Διαβόλων με 3-2. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ όπως ήταν αναμενόμενο είχε τον έλεγχο και «σφυροκοπούσε» τα καρέ του Φαμπιάνο. Οι κυπελλούχοι Κύπρου προηγήθηκαν στο 34' στην πρώτη τους φάση. Στο 34' ο Μπρούνο έκλεψε τη μπάλα, την «κουβάλησε» μέχρι την αντίπαλη περιοχή, την έδωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος εκτέλεσε τον Ντε Χέα. Στο 53' ο Ράσφορντ έφερε το ματς στα ίσα με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής, στο 63' έδωσε έστρωσε τη μπάλα στον Μαρσιάλ με τακουνάκι και ο Γάλλος με δυνατό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 84' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εξαιρετική μπαλιά έδωσε... έτοιμο γκολ στον Ράσφορντ, ο οποίος έδωσε αέρα δυο γκολ στην ομάδα του. Στο 85' ο Παναγιώτου μείωσε σε 3-2, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους.

Για τον ίδιο όμιλο η πρωτοπόρος Σοσιεδάδ συνεχίζει «απόλυτη», καθώς επικράτησε με 2-0 της Σερίφ Τιρασπόλ στη Μολδαβία και έκανε το 3/3. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 53' χάρη στο φανταστικό σουτ του αρχηγού, Νταβίντ Σίλβα. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 61' όταν ο Κιαμπού αποβλήθηκε με δεύτερη κίντρινη κάρτα. Στο 62' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέντες ο Ελουστόντο με κεφαλιά έκανε το 0-2 και «τελείωσε» το ματς.

Αποτελέσματα

Σέριφ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2
Ομόνοια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Βαθμολογία

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 9 (5-1)
  2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 (5-3)
  3. Σέριφ Τιρασπόλ 3 (3-4)
  4. Ομόνοια 0 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική 13/10 22:00

13/10 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ομόνοια
13/10 22:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σέριφ

6ος όμιλος

Ισόπαλες χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Στουρμ Γκρατς και Λάτσιο, παρότι αμφότερες κατάφεραν να βρουν τις δικές τους «στιγμές» στο χορτάρι του «Γκρατς-Λιμπενάου». Την αρχή έκαναν οι φιλοξενούμενοι με τον Λουίς Αλμπέρτο, ο οποίος στο 13' καθυστέρησε χαρακτηριστικά να κοντρολάρει την μπάλα σε πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα να κοπεί από την αντίπαλη άμυνα. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι Αυστριακοί που απείλησαν στο 14' και το 19' με Μπόβινγκ και Χόρβατ αντίστοιχα, όμως στην πρώτη περίπτωση επενέβησε ο Προβεντέλ και στην δεύτερη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, ο Αφενγκρούμπερ στο 51' αστόχησε με το σουτ στην κίνηση και Ζακάνι, Ιμόμπιλε δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο ευκαιρίες στο δίλεπτο 62'-63'. Κάπως έτσι το σκορ δεν άνοιξε ποτέ και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Γκαζιμπέγκοβιτς στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι «λατσιάλι» του Μαουρίτσιο Σάρι βρίσκονται στην κορυφή του 6ου ομίλου, ισόβαθμοι με την Στουρμ Γκρατς που όμως υπολείπεται σε διαφορά γκολ.

8ος Όμιλος

Στο Πριγκιπάτο η Τράμπζονσπορ έμεινε με δέκα παίκτες από το 11' όταν αποβλήθηκε ο Γκόμες με απευθείας κόκκινη κάρτα και η Μονακό πήρε τη νίκη με 3-1. Στο 14' μετά από γύρισμα του Εμπολό ο αρχηγός Γισάμ Μπεν Γεντέρ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και στο 45+2' έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για παράβαση του Μπάρτρα. Στο 55' μετά από ενέργεια του Εμπολό ο Ντιασί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ, καθώς στο 72' ο Τάσος Μπακασέτας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με σουτ εκτός περιοχής. Ο αρχηγός της Εθνικής πέρασε ως αλλαγή στο 56' αντί του Χάμσικ, ενώ ο Σιώπης αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε για 72 λεπτά.

Στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας συνέτριψε με 4-1 τη Φερεντσβάρος και πήρε το πρώτο του τρίποντο. Στο 26' μετά από χέρι του Βίνγκο ο Κανγκά άνοιξε το σκορ με δυνατή εκτέλεση πέναλτι και στο 35' ο Μίτροβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 50' ο Αλεξάνταρ Κάται έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και στο 60' ο Κανγκά με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Ζαχάριασεν πέτυχε το γκολ της τιμής στο 71'.

Αποτελέσματα

Ερυθρός Αστέρας - Φερεντσβάρος 4-1
Μονακό - Τράμπζονσπορ 3-1

Βαθμολογία

  1. Φερεντσβάρος 6 (5-6)
  2. Μονακό 6 (4-2)
  3. Τράμπζονσπορ 3 (5-7)
  4. Ερυθρός Αστέρας 3 (5-4)

Επόμενη αγωνιστική 13/10 22:00

Φερεντσβάρος - Ερυθρός Αστέρας
Τράμπζονσπορ - Μονακό

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα