Παράδοση Ολυμπιακού: Πρώτη φορά κόντρα σε Ναντ, Φράιμπουργκ, Καραμπάκ (vids)

Παράδοση Ολυμπιακού: Πρώτη φορά κόντρα σε Ναντ, Φράιμπουργκ, Καραμπάκ (vids)

Newsroom
Παράδοση Ολυμπιακού: Πρώτη φορά κόντρα σε Ναντ, Φράιμπουργκ, Καραμπάκ (vids)

bet365

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League του είναι άγνωστοι, όμως έχει «μοιρασμένο» παρελθόν με γαλλικές ομάδες και παλαιότερα πέτυχε ορισμένες εκκωφαντικές νίκες κόντρα σε γερμανικές.

Τους αντιπάλους του στον Ομιλο του Europa League έμαθε σήμερα (26/8) ο Ολυμπιακός, καθώς θα συμμετάσχει στο 7ο γκρουπ μαζί με Ναντ, Φράιμπουργκ, Καραμπάκ. Με όλες θα κοντραριστεί για πρώτη φορά, παρότι στο παρελθόν έχει ουκ ολίγες φορές βρεθεί σε Γαλλία, Γερμανία αλλά και Αζερμπαϊτζάν.

Η Ναντ που θα βρεθεί στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» είναι μεν «άγνωστη» στους Πειραιώτες, όμως συνολικά έχουν 30 φορές παίξει με γαλλικούς συλλόγους και η προϊστορία τους μοιάζει σχετικά μοιρασμένη αφού έχουν 11 νίκες και 16 ήττες (υπάρχουν και τρία ισόπαλα ματς).

Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν κερδίσει τέσσερις φορές στη συγκεκριμένη χώρα σε σύνολο 15 επισκέψεών τους (Μονακό, Σοσό, Μονπελιέ, Μαρσέιγ), ενώ ως γηπεδούχοι έχουν θετικό πρόσημο κόντρα σε ομάδες των «τρικολόρ» (7-2-6).

Τα «καναρίνια» από την πλευρά τους θα παίξουν με 3η διαφορετική ελληνική ομάδα, καθώς η πρώτη τους ήταν ο Παναθηναϊκός το 1995 στον τότε Ομιλο του Champions League όπου δεν τον κέρδισαν (1-3, 0-0), ενώ το 1999 απέκλεισαν τον Ιωνικό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ vs ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Νίκες: 11
Ισοπαλίες: 3
Ηττες: 16
Γκολ: 27-44

ΝΑΝΤ vs ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νίκες: 2
Ισοπαλίες: 1
Ηττες: 1
Γκολ: 5-4

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός θα παίξει και με την Φράιμπουργκ, με την οποία επίσης θα κοντραριστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ευρύτερα πάντως δεν διατηρεί τις καλύτερες των αναμνήσεων από του αγώνες του με γερμανικές ομάδες, όπου σε 19 αναμετρήσεις του έχει πέντε νίκες και 14 ήττες.

Ως γηπεδούχος κέρδισε τις τέσσερις από τις 10 φορές που φιλοξένησε κάποια, αλλά στα εκεί εννέα ταξίδια του γνώρισε οκτώ ήττες και επικράτησε μόνο της Βέρντερ στη Βρέμη το 2007 με 3-1, που ήταν και η πρώτη του εκτός έδρας νίκη στους Ομίλους του Champions League.

Πάντως απέναντι σε συγκροτήματα από τη Μπουντεσλίγκα έχει σημειώσει ορισμένες εκκωφαντικές νίκες, αφού πλην της προαναφερθείσης υπάρχει το 6-2 επί της Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη, το 3-1 επί της Ντόρτμουντ στο Φάληρο και το 4-0 κόντρα στη Χέρτα εκ νέου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αντίθετα ο σύλλογος της Βυρτεμβέργης θα αγωνιστεί για πρώτη του φορά με ελληνική ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ vs ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νίκες: 5
Ισοπαλίες: 0
Ηττες: 14
Γκολ: 26-39

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ vs ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νίκες: 0
Ισοπαλίες: 0
Ηττες: 0
Γκολ: 0-0

Η τελευταία αντίπαλος των Πειραιωτών είναι η Καραμπάκ από το Αζερμπαϊτζάν και ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί για 2η φορά το club της συγκεκριμένης χώρας, καθώς πέρσι απέκλεισε τη Νέφτσι Μπακού από τη συνέχεια του Champions League με δύο νίκες (αμφότερες 1-0).

Το συγκρότημα από το Αγνταμ βρέθηκε για πρώτη και μοναδική, ως τώρα, φορά στην Ελλάδα το 2016 και εκείνη τη σεζόν (2016/17) έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στους Ομίλους του Europa League όπου και έχασε (1-0) στην Τούμπα αλλά κέρδισε στο «σπίτι» της (2-0).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ vs ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Νίκες: 2
Ισοπαλίες: 0
Ηττες: 0
Γκολ: 2-0

ΚΑΡΑΜΠΑΚ vs ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Νίκες: 1
Ισοπαλίες: 0
Ηττες: 1
Γκολ: 2-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα