Το 75% του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τα 3 γκολ μετά το 90’!

Το 75% του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τα 3 γκολ μετά το 90’!

Το 75% του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τα 3 γκολ μετά το 90’!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αξιολογεί μέσα από το blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο την εικόνα του Ολυμπιακού χθες, αλλά και γενικότερα.

Αντί προλόγου: Οι δύο προκρίσεις του Ολυμπιακού, κατέδειξαν πόσο λάθος ήταν ο Μαρτίνς, που πέρυσι στη Βουλγαρία είχε πάει στη διαδικασία των πέναλτι με τον Τζολάκη κι όχι με τον Βατσλίκ. Εκείνη η επιλογή και η άλλη, η φετινή, να πάει χωρίς τον Εμβιλά στη ρεβάνς με τη Μακάμπι που έκρινε ποιος θα περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν γράψει ιστορία.

Βρήκε λοιπόν τρόπο να κερδίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη: αφού δεν κερδίζει στο 90λεπτο η, και στα 120 λεπτά με την παράταση, κερδίζει στα πέναλτι!

Να κάνουμε και λίγο πλάκα μετά τα νέα καρδιοχτύπια χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Μόνο που, στα σοβαρά τώρα, δυστυχώς μόνο έκπληξη δεν ήταν η εξέλιξη του ματς, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του κι έχει και τις αδυναμίες που έχει ως ομάδα, τόσο σε επίπεδο αντοχής καλής απόδοσης, όσο και σε επίπεδο κενών στο ρόστερ του. Όταν στα πέντε προηγούμενα προκριματικά παιχνίδια σου έχεις φέρει τέσσερις ισοπαλίες 1-1 (το 2-2 στην Σλοβακία διαμορφώθηκε στην παράταση), γιατί να μην φέρεις 1-1 και στο έκτο προκριματικό παιχνίδι σου…

Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός πέρασε-και θα είναι για 12η συνεχόμενη σεζόν σε φάσεις ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Κι όλο το φθινόπωρο θα παίζει μπάλα στην Ευρώπη, με πιθανότητες 75% να συνεχίσει στα νοκ άουτ του 2023, αφού από κάθε όμιλο του Γιουρόπα περνάνε τρεις στους τέσσερις: ο πρώτος στα νοκ άουτ του Μαρτίου, ο δεύτερος στα νοκ άουτ του Φεβρουαρίου και ο τρίτος στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Καλό είναι κι ότι ο Ολυμπιακός αρχίζει και παίζει πλέον πιο κανονικό, για τα δεδομένα του, ποδόσφαιρο. Παράγει φάσεις με επιθέσεις και με αντεπιθέσεις και με στατικές φάσεις και με κλεψίματα και από πλάγια και από τον άξονα. Και περιορίζει τους κινδύνους για την εστία του, έστω κι αν με κάποιο τρόπο αδυνατεί ακόμη να κρατήσει το μηδέν, καθώς δέχεται γκολ ακόμη κι όταν ο αντίπαλος δημιουργεί ελάχιστες φάσεις.

Xουάνγκ

Χθες ο Απόλλωνας Λεμεσού (μία ομάδα αξιόλογη, στρωτή και επικίνδυνη, αλλά με ταβάνι) 100% τον προβλημάτισε, ωστόσο έφτιαξε μία καθαρή ευκαιρία, στο 90’-και σε αυτή πέτυχε γκολ! Την στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός, είχε δοκάρι και άλλες τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων σκόραρε μόνο στην πρώτη, στο 2ο λεπτό! Κάτι που σε γενικές γραμμές έγινε και στη Λευκωσία, όπου κι εκεί οι ερυθρόλευκοι» έπρεπε να ήταν νικητές, αλλά κι εκεί, από κάποια εκατοστά είχαν γλιτώσει την ήττα στο 95’ με εκείνο το γκολ που ακυρώθηκε (οφσάιντ).

Κακό είναι ότι αφήνει όλα τα παιχνίδια του να κρέμονται σε μία κλωστή έως το τελευταίο λεπτό. Δεν μπορεί να καθαρίσει ένα παιχνίδι, ακόμη και αν το δικαιούται βάσει ευκαιριών (όπως τα δύο με τον πρωταθλητή Κύπρου), ακόμη και να παίζει με παίκτη παραπάνω σε όλη την παράταση (όπως στην Μπρατισλάβα). Και κάπως έτσι, αφήνοντας ζωντανούς τους αντίπαλους, αυτοί τα παίζουν όλα για όλα στο τέλος, πιέζουν, ο Ολυμπιακός δεν είναι στα καλά του κι από ψυχολογία και βλέπουμε…

  • Η Μακάμπι να τον ισοφαρίζει στο 92’ (1-1) στη Χάιφα…
  • Η Σλόβαν να τον ισοφαρίζει στο 94’ (1-1) στην Μπρατισλάβα…
  • Ο Απόλλωνας να τον ισοφαρίζει στο 90’ (1-1) στο Καραϊσκάκη…

Από τα έξι προκριματικά παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στα τρία από το 90ο λεπτό και μετά!

Τώρα, από πλευράς διαχείρισης δεν νομίζω ότι ο Κορμπεράν μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα απ΄ όσα έκανε. Κι οι αλλαγές ορθές ήταν: ο Ραντζέλοβιτς έδωσε άλλη εικόνα στην επίθεση σε σχέση με τον Ζίνκερναγκελ, ενώ ορθά μπήκαν οι τρεις παίκτες από το 78’ έως το 84’ για «φρέσκα πόδια» και ορθά βγήκε κι ο Ελ Αραμπί για να μπει ο Μανωλάς, καθώς αν γύριζε πίσω ο Εμβιλά ο Ολυμπιακός θα έχανε το καλύτερο του όπλο στο κέντρο. Παρατήρηση προς προβληματισμό, ότι όπως και στην Κύπρο, με το που βγήκε ο Χουάνγκ (κι ας μην ήταν χθες το ίδιο καλός), η ομάδα έριξε πολύ στροφές επιθετικά.

Ο Μπα

Κατά τα άλλα, τρεις οι ήρωες του Ολυμπιακού:

  1. Βατσλίκ, με τρία στα τέσσερα πέναλτι, αξιοπιστία σε όλο το 120ολεπτο και ψεγάδι την αδυναμία του στο να βγει να καθαρίσει στον αέρα όταν η μπάλα έρχεται από τα πλάγια.
  2. Μπα, με απόδοση «μία άμυνα μόνος του» και ψεγάδι την κακή απόφαση στην αποβολή του, ενώ ήταν κοντά του για να μαρκάρει τον αντίπαλο ο Σισέ.
  3. Εμβιλά, με εμφάνιση «μία ομάδα μόνος του» και με την ατυχία να μην κάνει γκολ στη φάση που πλάσαρε και «έβγαλε την μπάλα από τα δίκτυα» ο αντίπαλος αμυντικός.

Παρεμπιπτόντως, το είδαμε κι αυτό στα δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού: στην Κύπρο ο Ολυμπιακός να έχει δοκάρι στο 17’ και να τρώει γκολ στο 18’!...Και στον Πειραιά ο Ολυμπιακός να έχει την απίστευτη αυτή ευκαιρία με τον Εμβιλά στο 88’ και να τρώει γκολ στο 90’!...

Άσχετο: κατά την γνώμη μου, το πρώτο που πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός για τις επόμενες μεταγραφές του, μετά φυσικά την ποιότητα του κάθε στόχου, είναι η υγεία του. Έχει ανάγκη η ομάδα από κάποιους βασικούς παίκτες και ο βασικός παίκτης πρέπει να έχει νορμάλ ιατρικό ιστορικό. Και ει δυνατόν να είναι ενεργός-όχι να έχει να παίξει μήνες…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.