Europa League: Αήττητη η ΑΕΚ στους ομίλους, εύκολα η Ομόνοια!

Newsroom
Europa League: Αήττητη η ΑΕΚ στους ομίλους, εύκολα η Ομόνοια!

bet365

Η ΑΕΚ νίκησε ξανά τη Ντνίπρο και βρέθηκε αήττητη στους ομίλους του Europa League. Xαλαρά και η Ομόνοια, δεύτερη νίκη κόντρα στη Γάνδη. 

Αήττητη στους ομίλους του Europa League η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε εντός έδρας 3-0 της Ντίνπρο, ζευγαρώνοντας έτσι τις νίκες του στα Playoffs (2-1 στο πρώτο ματς). Ετσι, η ομάδα της Λάρνακας πανηγύρισε για τρίτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Στο 20ο λεπτό ο Γκιούρτσο με υπέροχη ατομική ενέργεια και τελείωμα άνοιξε το σκορ. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά στο 45' ήρθε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων με κοντινό πλασέ του Λόπες. Στο 78' ο Εγγλέζου με υπέροχο τέρμα διαμόρφωσε το 3-0!

Για τρίτη φορά στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκούς ομίλους η Ομόνοια και δεύτερη σε αυτούς του Europa League! Το «Τριφύλλι» στο... χαλαρό επικράτησε και εντός έδρας της Γάνδης με 2-0 (2-0 και το πρώτο ματς). Ιδανικό ξεκίνημα για τους Κύπριους, αφού στο 18΄ ο Κακουλής πέτυχε το 1-0. Οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και στο 36' ο Χαραλάμπους πέτυχε το 2-0, σβήνοντας έτσι κάθε ελπίδα πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους.

Πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι πανηγύρισε η Σέριφ Τίρασπολ! Η ομάδα των Ευαγγέλου - Μπότου με το 0-0 να παραμένει σε 120 αγωνιστικά λεπτά έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, ο Μπότος πέρασε αλλαγή στο 90+4΄και αγωνίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της παράτασης.

Η Λουντογκόρετς με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ισοφάρισε 3-3 στο Βίλνιους τη Ζαλγκίρις και εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους (1-0 το πρώτο ματς). Στην επόμενη φάση και η Ελσίνκι, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σίλκεμποργκ. Οι Φινλανδοί που είχαν επικρατήσει εντός 1-0, άνοιξαν το σκορ με τον Αμπουμπακάρι, οι Δανοί ισοφάρισαν με τον Φέλιξ, αλλά δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο. Πάρτι της Φενέρ, διέλυσε 4-1 την Αούστρια (2-0 στο πρώτο) και προκρίθηκε στους ομίλους. Ο Γιουκσέκ άνοιξε το σκορ, ο Καχβετσί, πέτυχε το 2-0, με τους Αυστριακούς να μειώνουν με τον Μαρτίνς. Στην επανάληψη, ο Καχβετσί πέτυχε το 3-1, ενώ ο Γιαντας διαμόρφωσε το 4-1.

Εύκολο έργο και στην Τουρκία η Μάλμε, επικράτησε με 2-0 της Σίβασπορ και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στους ομίλους. Βασικός ο Γούτας, αντικαταστάθηκε στο 69' ο Χαρίσης. Ο Μπιμαντσέβιτς στο 76' πέτυχε το 1-0 για τους Σουηδούς και στο 89' ο Τέλιν διαμόρφωσε το 2-0.

H Zυρίχη κέρδισε και στη Σκωτία τη Χαρτς (2-1 το πρώτο ματς) και βρέθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Ελβετοί ήταν καλύτεροι και με το γκολ του Ρόνερ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης «σφράγισαν» την πρόκριση.

Η Σάμροκ επικράτησε 1-0 της Φερεντσβάρος, ωστόσο το 4-0 του πρώτου ματς έδωσε την πρόκριση στους Ούγγρους. Ο Λάιονς στο 89ο λεπτό πήρε τη νίκη γοήτρου.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα