Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να νικήσει τον εαυτό του…

Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να νικήσει τον εαυτό του…

Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να νικήσει τον εαυτό του…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο τη ρεβάνς με τον πρωταθλητή Κύπρου.

Για τον Ολυμπιακό το πιο σημαντικό ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού είναι να νικήσει πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό! Και μετά, αν τα καταφέρει, θα έχει ουσιώδεις πιθανότητες να κερδίσει και τον πρωταθλητή Κύπρου.

Όποιος δεν το βλέπει, συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός ναι, έχει κενά στο ρόστερ του που πρέπει να τα καλύψει. Ναι, έχει σοβαρές απουσίες λόγω τραυματισμών-και θα πρέπει να ψαχτεί για το πώς και το γιατί. Αλλά η ομάδα δεν είναι και καλά ψυχολογικά. Η εικόνα στο β΄μισό της περασμένης σεζόν, που συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της φετινής, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση. Όχι, ο Ολυμπιακός δεν είναι, εδώ και καιρό, αυτός που θα έπρεπε να είναι, όμως δεν είναι και τόσο κακή ομάδα όσο δείχνει.

Η προτεραιότητα για την ομάδα είναι να βρει πάλι την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Και σε αυτή την κατεύθυνση σίγουρα δεν βοηθάει το ότι έχει να κερδίσει οκτώ παιχνίδια στην Ευρώπη (εντός με Αταλάντα 0-3, με Μακάμπι 0-4, με Σλόβαν 1-1 και εκτός με Άντβερπ 0-1, Αταλάντα 1-2, Μακάμπι 1-1, Σλόβαν 2-2, Απόλλωνας 1-1). Ούτε βοηθάνε οι μεγάλες δυσκολίες τις οποίες βρίσκει ο Ολυμπιακός εδώ και πολύ καιρό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη.

Μία απλή καταγραφή των αποτελεσμάτων των 20 ευρωπαϊκών αγώνων του στο Καραϊσκάκη εδώ και μία τριετία μας βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα…

Ολυμπιακός

  • Ολυμπιακός-Σλόβαν 1-1 με ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 86’…
  • Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4…
  • Ολυμπιακός-Αταλάντα 0-3…
  • Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0 με γκολ στο 91’…
  • Ολυμπιακός-Άιντραχτ 1-2…
  • Ολυμπιακός-Άντβερπ 2-1 με το νικητήριο γκολ στο 87΄…
  • Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0
  • Ολυμπιακός-Λούντογκορετς 1-1 με την ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 87’…
  • Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0…
  • Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3…
  • Ολυμπιακός-PSV 4-2
  • Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2…
  • Ολυμπιακός-Σίτι 0-1…
  • Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 με το νικητήριο γκολ στο 91’…
  • Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 με το δεύτερο γκολ στο 90’…
  • Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1…
  • Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1…
  • Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0 με το νικητήριο γκολ στο 87’…
  • Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3…
  • Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2

Από το Σεπτέμβριο λοιπόν του 2019, αμέσως μετά τα φοβερά αποτελέσματα του εκείνο το καλοκαίρι στα προκριματικά (4-0 Πλίζεν, 2-0 Μπασάκσεχιρ, 4-0 Κρασνοντάρ), ο Ολυμπιακός σε 20 ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις, έχει οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Από δε τις οκτώ νίκες, οι τέσσερις έχουν σημειωθεί με γκολ από το 86’ έως το 91’!!! Ακόμη και στο 2-0 επί της Ομόνοιας, το δεύτερο γκολ ήρθε στο 90. Και στο 4-2 επί της PSV, το τελευταίο γκολ ήρθε στο 84’. Είναι σαφές ότι μιλάμε για οριακές νίκες, ενίοτε και εντελώς οριακές (και εκείνη επί της Νέφτσι ακόμη ήρθε με το μικρότερο δυνατό σκορ). Επιπλέον ο Ολυμπιακός γλίτωσε την ήττα, ισοφαρίζοντας δύο φορές με γκολ στο 86’ και στο 87’.

Ολυμπιακός

Για να είμαστε δίκαιοι, ναι μεν τα αποτελέσματα (8-4-8 σε 20 ματς στο Καραϊσκάκη) δεν είναι καλά, όμως το να χάσεις από Μπάγερν, Σίτι, Άρσεναλ, Πόρτο, Αταλάντα, Άιντραχτ δεν είναι και…εκτός προγράμματος. Ούτε να φέρεις ισοπαλίες με Τότεναμ και Γουλβς. Όμως, το να χάνεις από τη Μακάμπι και να φέρνεις ισοπαλίες με Λούντογκορετς και Σλόβαν δεν είναι και τα πιο τιμητικά αποτελέσματα, έχοντας μάλιστα κερδίσει Μαρσέιγ, PSV, Φενέρμπαχτσε, που δεν είναι και οι πιο…εύκολοι αντίπαλοι!

Τέλος πάντων, θα πρέπει να κρατήσουμε ενόψει του αυριανού αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα δύο πράγματα.

Ένα, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει πάλι να εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα. Κι αν το κάνει και πειστικά, ακόμη καλύτερα. Για να πάρει τα πάνω του, αλλά και να κερδίσει πάλι τον κόσμο του.

Δύο, ότι ακόμη και αν το παιχνίδι δεν πάει καλά, υπάρχουν τα «δεκάδες» παραδείγματα, που δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη μπορεί ακόμη και στο τελευταίο πεντάλεπτο να πάρει μία νίκη και μία πρόκριση.

Παρεμπιπτόντως, ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, με διάθεση βέβαια θετικής αύρας κι όχι γκρίνιας, είναι πάντοτε καλύτερο για τον Ολυμπιακό και πάντοτε χειρότερο για τον αντίπαλο. Κι ακόμη κι ένα διαιτητή μπορεί να τον επηρεάσει. Από εκεί που για τον άλφα η, βήτα λόγο το πάει στο 40-60 να το πάει τελικά στο 50-50. Η, από εκεί που το πάει για 50-50 να το πάει τελικά στο 60-40.

Άσχετο: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει σε περίοδο μεταγραφικού οργασμού. Απλά η πιθανότητα που ανέφερα χθες να φτάσει ο αριθμός των μεταγραφών σε πολύ υψηλό νούμερο, έχει να κάνει ασφαλώς και με τις αποχωρήσεις. Ειδάλλως, δεν έχει νόημα να μαζευτούν 50 παίκτες! Με τον ένα η, με τον άλλο τρόπο, όμως, θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Το ερώτημα είναι ο αριθμός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.