Τριάρα η Φενέρμπαχτσε, ήττα για την Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου, προβάδισμα για Ζρίνσκι

Τριάρα η Φενέρμπαχτσε, ήττα για την Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου, προβάδισμα για Ζρίνσκι

Newsroom
Τριάρα η Φενέρμπαχτσε, ήττα για την Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου, προβάδισμα για Ζρίνσκι

bet365

Η Φενέρμπαχτσε δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει σβηστά της Σλοβάκο 3-0 και να κάνει μεγάλο βήμα για πρόκριση στα play off του Europa League. Ήττα για την Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου, τριάρα η Τβέντε του Τζόλη.

Την πρόκριση της στα playoffs του Europa League «εξασφάλισε» από το πρώτο ματς η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους ήταν απόλυτα κυρίαρχη κόντρα στην Σλοβάκο από την Τσέχια και επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη με 3-0. Ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Εμρέ Μορ άνοιξε το σκορ στο 17' και ο Λίνγκολν διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του στο 45+2'.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 48' όταν ο Χόφμαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο θα μπορούσαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και σκόραραν μόνο μια φορά ακόμα στο 81' με τον Λίνκολν να σκοράρει για δεύτερη φορά μετά από ασίστ του Μπρούμα, ο οποίος όπως και ο Μορ έχει περάσει από τον Ολυμπιακό. Εκτός αποστολής ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος δεν βρίσκεται καν στην ευρωπαϊκή λίστα.

Με νίκη συνδύασε ο Χρήστος Τζόλης το ντεμπούτο του στη Τβέντε, καθώς οι Ολλανδοί νίκησαν με 3-1 την Τσουκαρίσκι και έκαναν βήμα πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-3 πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, χάρη στα γκολ των Ροτς (8'), Βλαπ (31') και Μπρένετ (43'). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 59' με τον Κόβατς. Ο νεαρός διεθνής Έλληνας εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή στο 67' αντί του Ροτς.

Από την πλευρά της η Άλκμααρ δεν ήταν αρκετά καλή στη Σκωτία, ηττήθηκε με 1-0 από την Νταντί Γιουνάιτεντ και τώρα καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Τις δυο ομάδες χώρισε το γκολ του Μίντλετον στο 61'. Για την Άλκμααρ ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι τόσο ο Βαγγέλης Παυλίδης όσο και ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε με 1-0 της Κιζιζλάρ, όμως η πρόκριση θα κριθεί στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Εφραίμ σκόραρε το γκολ που έκρινε ο το ματς στο 27'. Οι «κιτρινομπλέ» είχαν «αύρα» Super League, καθώς ξεκίνησε με τους... γνώριμους μας Κρέσπο, Ντάλσιο, Φεράρι, ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο Λούκας Βιγιαφάνιες, τον οποίο αποχαιρέτησε πριν μερικές ώρες ο Παναθηναϊκός. Ο Αργεντινός πέρασε ως αλλαγή στο 73΄ αντί του σκόρερ Εφραίμ.

Τέλος η Ζρίνσκι επικράτησε με 1-0 της Τόμπολ στη Βοσνία. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 55' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσόρλουκα, όμως βρήκαν το γκολ στο 76' με τον Γιάνκοβιτς. Οι Αζέροι ολοκλήρωσαν και αυτοί το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τομάσεβιτς στο 84'. Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στα playoffs του Conference League την ομάδα που θα αποκλειστεί από το ζευγάρι Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Τα αποτελέσματα στο Europa League:

AEK Λάρνακας - Παρτιζάν 2-1
Φενέρμπαχτσε - Σλοβάκο 3-0
Μάλμε - Ντουντελάνζ 3-0
Μάριμπορ - Ελσίνκι 0-2
Λίνφιλντ - Ζυρίχη 0-2
Σάμροκ Ρόβερς - Σκούπι 3-1

Τα αποτελέσματα στο Conference League:

Παλοσέουρα - Γιουνγκ Μπόις 0-2
RFS - Χιμπέρνιανς 1-1
Σπαρτάκ Τρνάβα - Ρακόβ 0-2
Παίντε - Άντερλεχτ 0-2
ΑΙΚ - Σκεντίγια 1-1
ΑΠΟΕΛ - Κιζιλζάρ 1-0
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Σέιντ Πάτρικς 0-1
Λιλστρομ - Αντβέρπ 1-3
Μόλντε - Κισβάρντα 3-0
Νέφτσι - Ραπίντ Βιέννης 2-1
Σάχτιορ - Κλουζ 0-0
Βίκινγκ - Σλίγκο Ρόβερς 5-1
Ζόρια - Κράιοβα 1-0
Χάμρουν - Λέφσκι Σόφιας 0-1
Τσουκαρίκι - Τβέντε 1-3
Μπαλκάνι - Κλάκσβικ 3-2
Λουγκάνο - Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-2
Σέπσι - Τζουργκάρντεν 1-3
Βαντούζ - Κόνιασπορ 1-1
Μπρόντμπι - Βασιλεία 1-0
Μπρέινταμπλικ - Μπασακσεχίρ 1-3
Βίκινγκουρ - Λεχ Πόζναν 1-0
Φέχερβαρ - Πέτροκαμπ 5-0
Νταντί Γιουνάιτεντ - Άλκμααρ 1-0
Χάιντουκ - Γκιμαράες 3-1
Ζρίνσκι - Τομπόλ 1-0

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα