Ολυμπιακός: Με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League

Newsroom
Ολυμπιακός: Με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League

bet365

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Την επόμενη Πέμπτη (4/8) το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 11 Αυγούστου η ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και για δεύτερη διαδοχική σεζόν αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους «ταξίδι» στο Europa League και την ερχόμενη Πέμπτη (4/8) θα αντιμετωπίσουν στον Πειραιά τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία αποκλείστηκε από τη Φερεντσβάρος. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 11 Αυγούστου στη Σλοβακία. Στις 18 και 25 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες οι αναμετρήσεις για τα Play Off της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Oι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στα Play Off του Europa League, όταν ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί. Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι και στη ρεβάνς έμειναν στην ισοπαλία με τους Σλοβάκους, με σκορ 2-2.

To προφίλ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Η Σλόβαν ιδρύθηκε το 1919 και στα 103 χρόνια ζωής έχει 12 πρωταθλήματα (+8 πριν τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας) και 10 Κύπελλα. Πολυνίκης του πρωταθλήματος της χώρας, αλλά με πολύ μικρότερο «brandname» κι εμπειρία από το αντίστοιχο του πειραϊκού κλαμπ. Σύμφωνα με το transfermarkt η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει μόλις τα 21 εκατομμύρια.

Προπονητής της είναι ο Βλάντιμιρ Βάις. Ανέλαβε την ομάδα τον Μάη του 2021, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο. Το σύστημα του είναι συνήθως το 4-2-3-1. Ενώ πέρυσι, στην εντός έδρας ισοπαλία που απέσπασε από τον Ολυμπιακό στη Σλοβακίας τον είδαμε να επιλέγει το 4-1-4-1. Μεγάλος της αστέρι, ο Bλάντιμιρ Βάις, ο γιος του προπονητή, που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσω... του Ολυμπιακού και ο νεοαποκτηθείς μέσος Γιόργκι Χακβετάτζε, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Γάνδη. Έδρα της, η Τεχέλνε Πόλε των 22.500 θέσεων, έδρα και της Εθνικής ομάδας της χώρας. Το 1969 ο σύλλογος πραγματοποίησε ονειρική πορεία επικρατώντας 3-2 της Μπαρτσελόνα στη Βασιλεία και κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Τον Νοέμβριο του 1970 αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στη διαδρομή των «πράσινων» προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. H Σλόβαν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντιναμό Μπατούμι (0-0, 1-2).

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα