Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ 0-0: Χουνέρι στη Μπάρτσα από δικό της παιδί! (vids)

Newsroom
Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ 0-0: Χουνέρι στη Μπάρτσα από δικό της παιδί! (vids)

bet365

Ο Ινιάκι Πένια, ο οποίος παίζει στην Γαλατάσαραϊ ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα, σταμάτησε τους Μπλαουγκράνα μέσα στο «Καμπ Νόου» (0-0) - Έκλεισε εισιτήριο για την οκτάδα του Europa League η Ρέιντζερς (3-0 τον Ερυθρό Αστέρα), προβάδισμα πρόκρισης για Μπράγκα (2-0 τη Μονακό) και Αταλάντα (3-2 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν).

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει για την επόμενη σεζόν έναν τερματοφύλακα που θα είναι ανταγωνιστικός στον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν. Και ενδέχεται να τον είχε ήδη στις τάξεις της! Ο λόγος για τον 23χρονο Ινιάκι Πένια, ο οποίος τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός από τους Μπλαουγκράνα στην Γαλατάσαραϊ και, στην επιστροφή του στο «Καμπ Νόου» ως αντίπαλος, κράτησε όρθια την τουρκική ομάδα (0-0), δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στην ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη (17/03).

Ο Τσάβι επέλεξε το ροτέισον και άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ουσμάν Ντεμπελέ και Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ενώ δεν είχε στην διάθεσή του λόγω τιμωρίας τον Γκάβι.

Ο Ντόμενεκ Τορέντ, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της Μπάρτσα ως βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στην «χρυσή» τετραετία 2008-2012, προτίμησε τον Πένια αντί του ανέτοιμο (προέρχεται από τραυματισμό) Φερνάντο Μουσλέρα και ο νεαρός Ισπανός δεν τον απογοήτευσε.

Στο πρώτο ημίχρονο είπε «όχι» σε δύο πολύ επικίνδυνα σουτ του Μέμφις Ντεπάι, στις μοναδικές πάντως ευκαιρίες άξιες αναφοράς των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι είχαν αργή κυκλοφορία και δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την τουρκική άμυνα.

Η Γαλατά, παρά την άθλια πορεία της στο τουρκικό πρωτάθλημα (είναι μόλις… δωδέκατη!) στάθηκε πολύ καλά στο «Καμπ Νόου» με διπλή ζώνη άμυνας και, μάλιστα, άγγιξε το γκολ (τη… γκολάρα για την ακρίβεια) σε καταπληκτική ατομική ενέργεια του Μουχαμέντ Κερέμ Ακτούρκογλου, ο οποίος πέρασε τρεις αντιπάλους, με την μπάλα από το σουτ του να κοντράρει στην προβολή του Έρικ Γκαρθία και να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Μετά την ανάπαυλα, ο Τσάβι έβαλε μαζί Πικέ, Μπουσκέτς και Ντεμπελέ, λίγο αργότερα τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά, με τον Πένια να αποτρέπει το γκολ σε κοντινή κεφαλιά του Μπουσκέτς και την άμυνα της Γαλατάσαραϊ να κρατάει με αρκετή άνεση και μέχρι τέλους την «φούρια» των καταλανικών επιθέσεων.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντεστ, Αραούχο (46’ Πικέ), Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Νίκο (46’ Μπουσκέτς), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πέδρι - Ανταμά Τραορέ (80’ Λούουκ Ντε Γιονγκ), Φεράν Τόρες (46’ Ντεμπελέ), Ντεπάι (61’ Ομπαμεγιάνγκ).

Γαλατάσαραϊ (Ντομένεκ Τορέντ): Πένια - Μπόι, Βίκτορ Νέλσον, Μαρκάο, Φαν Άανχολντ - Ανταλιαλί, Κουτλού - Μπάμπελ (68’ Κίλιντς), Φεγκουλί (79’ Τσικάλνταου), Ακτούρκογλου - Μοχάμεντ (68’ Γκομίς)

Ο Μουριέλ έδωσε τον πρώτο λόγο στην Αταλάντα στη ματσάρα του Μπέργκαμο

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Λεβερκούζεν, όμως με μπροστάρη τον Μουριέλ (δυο γκολ) η Αταλάντα επικράτησε 3-2 στο θρίλερ του Μπέργκαμο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Έπειτα από το γκολ του Αρανγκουίθ (11΄), οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και μέσα σε δυο λεπτά έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά ο Μαλινόφσκι ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ (25΄) και και στο 27΄ο Μουριέλ έγραψε το 2-1. Στις αρχές του δευτέρου μέρους μάλιστα, ο Κολομβιανός ανέβασε στο 3-1 τον δείκτη του σκορ (49΄) με υπέροχο τελείωμα προτού ο Ντιαμπί (63΄) μειώσει στο τελικό 3-2 έπειτα από φοβερή ενέργεια και πλασέ στη γωνία του Μούσο.

«VARβάτη» τριάρα για τη Ρέιντζερς

Με το ένα πόδι στα προημιτελικά βρίσκεται πλέον η Ρέιντζερς, η οποία επικράτησε 3-0 του Ερυθρού Αστέρα με πρωταγωνιστή το... VAR. Κι αυτό διότι η τεχνολογία φρόντισε να ακυρώσει τρία (!) γκολ των Σέρβων, οι οποίοι τελικά έμειναν μοιραία στο μηδέν. Αρχικά ο Τάβερνιε έβαλε σε θέση οδηγού τους Σκωτσέζους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (11΄), προτού ο Μορέλος διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του πέντε λεπτά αργότερα. Στο 24΄ο Κάταϊ (ο οποίος είχε σημειώσει δυο γκολ που ακυρώθηκαν στο 3΄και στο 13΄) δεν κατάφερε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ σε εκτέλεση πέναλτι, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο. Στο 51΄ο Μπαλογκάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τη Ρέιντζερς, η οποία κράτησε μέχρι τέλους αυτό το 3-0 και έχτισε γερές βάσεις πρόκρισης για τους «8».

Βάσεις πρόκρισης η Μπράγκα, 2-0 τη Μονακό

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Μπράγκα επικράτησε 2-0 της Μονακό και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο που θα τη στείλει στην επόμενη φάση. Το σκορ για τους Πορτογάλους άνοιξε μόλις στο 3΄ ο Ρουίθ, με τον Ολιβέιρα να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του στο 89΄και να χρίζει ξεκάθαρο φαβορί τη Μπράγκα, ενόψει της ρεβάνς επί γαλλικού εδάφους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα