Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού: Μίνιμουμ δεύτερος, το γκολ της Αϊντραχτ έκανε «αδιάφορη» τη Φενέρ

Newsroom
Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στη συνέχεια του Europa, έχουν μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση, αλλά η ισοφάριση της Αϊντραχτ στο φινάλε «κλείδωσε» πως η Φενέρ θα είναι 3η άρα και «αδιάφορη» κόντρα στους Γερμανούς.

Την πρόκρισή του μίνιμουμ στους «32» του Europa εξασφάλισε απόψε (25/11) ο Ολυμπιακός, καθώς η μεγάλη του νίκη (1-0) επί της Φενέρ «κλείδωσε» πως θα είναι τουλάχιστον 2ος στον όμιλο. Την ίδια στιγμή υπήρξαν και κατά το...ήμισυ ευχάριστα από τη Φρανκφούρτη. Η Αϊντραχτ παραχώρησε 2-2 στην Αντβέρπ και αυτό το αποτέλεσμα κράτησε μεν τους «ερυθρόλευκους» «ζωντανούς» στη «μάχη» της κορυφής, αλλά κατέστησε βαθμολογικά αδιάφορη τη Φενέρμπαχτσε.

Πιο συγκεκριμένα οι Τούρκοι «έχουν» την ισοβαθμία με την Αντβέρπ άρα ότι και να συμβεί στο φινάλε θα είναι 3οι και θα συνεχίσουν στο Conference League, ενώ την ίδια στιγμή οι Βέλγοι δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη. Αυτό, ότι θα είναι αδιάφοροι, επί χάρτου προβάλει θετικό για τους Πειραιώτες καθώς την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν στην Αμβέρσα, αλλά κάτι αντίστοιχο «ισχύει» και για την Αϊντραχτ που θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη και το μόνο σενάριο που στέλνει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και απευθείας στους «16» του Europa είναι δική του νίκη του και ήττα της Αϊντραχτ.

Η οποία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Αν δεν συνέβαινε αυτό ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τερματίσει στην κορυφή με δική του νίκη και μη επικράτηση της Αϊντραχτ κόντρα στη Φενέρ (όχι ήττα της), ενώ οι Τούρκοι θα ήξεραν πως αν δεν κερδίσουν και η Αντβέρπ επικρατήσει του Ολυμπιακού, τότε εκείνοι θα μείνουν εκτός Ευρώπης. Σίγουρα ούτε οι Βέλγοι θα ήταν αδιάφοροι, αλλά αυτόματα θα υπήρχαν εντελώς διαφορετικές ισορροπίες στο γκρουπ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Αντβέρπ 2-2
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Αϊντραχτ Φρ. 9-5 11
2. Ολυμπιακός 7-5 9
3. Φενέρμπαχτσε 6-7 5
4. Αντβέρπ 5-10 2


6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)
Αντβέρπ – Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε - Αϊντραχτ

@Photo credits: INTIME