Ολυμπιακός: Οι... προκλήσεις της Φενέρμπαχτσε για Μαρτίνς - Βαλμπουενά

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι... προκλήσεις της Φενέρμπαχτσε για Μαρτίνς - Βαλμπουενά

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς αφού τόνισε την οριστική απουσία του Εμβιλά από τη «μάχη» της Πόλης, μίλησε για την πρόκληση του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και ζήτησε από τους παίκτες του συνέπεια στο παιχνίδι τους! Βαλμπουενά: «Ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά έχουμε φιλοδοξίες».

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης αντιμετωπίζει στην Πόλη την Φενέρμπαχτσε, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και ο Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου άνοιξε τα... χαρτιά του. Ή τουλάχιστον όσα επιτρέπονται πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού έκανε γνωστή την οριστική απουσία του Εμβιλά (δεν ταξίδεψε καν στην Κωνσταντινούπολη), αλλά επισήμανε πως το δικό του πλάνο δεν αλλάζει και ο μεγάλος στόχος είναι η 2η νίκη στον όμιλο που θα δώσει για τα καλά αέρα πρόκρισης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς - που μίλησε και για το πρόβλημα του Εμβιλά - είπε στη συνέντευξη Τύπου για:

Τον Εμβιλά και τη Φενέρ: Ο Εμβιλά είχε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Συζητήσαμε με τον Γιαν και αποφασίσαμε να μην έρθει μαζί μας και να προφυλαχθεί. Αποφασίσαμε να μην έρθει στο παιχνίδι και να μην πάρει μέρος. Είναι ένα ματς με 2 ομάδες που παίζουν επιθετικά και θέλουν το κερδίσουν. Ο Βίτορ δεν ξέρει τη δική μας τακτική και εμείς δεν ξέρουμε τη δική του. Θα αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο που θα μας πιέσει. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε.

Το τι αλλάζει στα πλάνα του Μαρτίνς η απουσία του Εμβιλά: Αύριο αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα έως τώρα στη διοργάνωση. Θα είναι μία πολύ καλή πρόκληση για εμάς με έναν ισχυρό αντίπαλο σε τέτοια έδρα. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά. Μένει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτήν την ατμόσφαιρα και να δείξει το τι μπορεί να κάνει. Εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε αύριο όπως ελπίζουμε θα είναι πολύ καλά τα πράγματα για εμάς και ένα πολύ καλό βήμα. Το στρατηγικό πλάνο που έχουμε με ή χωρίς τον Εμβιλά είναι το ίδιο και δεν αλλάζει.

Το ματς με την Αντβέρπ και τη σύγκριση με Φενέρ: Νομίζω ότι είναι διαφορετικοί οι αντίπαλοι (Φενέρ και Αντβέρπ). Αύριο αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε περισσότερη συνέπεια και θα πάνε όλα καλά εάν παίξουμε όπως με την Αντβέρπ.

Τον Βίτορ Περέιρα: Ναι γνωρίζω τον Βίτορ πολύ καιρό τώρα. Έχουμε πολύ καλές και φιλικές σχέσεις. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Όμως αύριο για 1.5 ώρα καμία σχέση...

Το 3-5-2 του Περέιρα: Δεν θα σας αποκαλύψουμε τα πλάνα και τη στρατηγική μας και για το πως θα αντιμετωπίσουμε τη Φενέρ. Δεν στεκόμαστε στο σύστημα της Φενέρ αλλά στη δυναμική της ομάδας. Ασκεί ψηλά πίεση και όλες οι ομάδες που έχει δουλέψει ο Περέιρα είναι καλά δουλεμένες και οι παίκτες ξέρουν τον ρόλο τους.

Το γιατί δεν προπονήθηκε στην Τουρκία ο Ολυμπιακός: Ναι η απάντηση είναι απλή. Παίξαμε την Κυριακή και επομένως είχαμε μόνο μία προπόνηση για τη στρατηγική μας καθώς είχαμε 2 μέρες αποκατάστασης. Εάν είχαμε κάνει την προπόνηση εδώ ο Βίτορ θα ήξερε όλη τη στρατηγική και τα πλάνα μας. Επομένως επιλέξαμε να το κάνουμε στο δικό μας γήπεδο.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου για:

Την επιστροφή του στο γήπεδο της Φενέρ: Πραγματικά νιώθω υπέροχα. Να γυρίζω στο γήπεδο όπου έχω σχέσεις αγάπης με τους οπαδούς της Φενέρ. Όλα αυτά έχουν περάσει όμως. Εγώ έχω έρθει εδώ για να πάρουμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος που γυρίζω στο γήπεδο που έχω τόσες αναμνήσεις.

Τον αγώνα της Πέμπτης: Η αλήθεια είναι πως έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Έχουμε φιλοδοξίες. Έχουμε τη φιλοδοξία να συνεχίσουμε με νίκες και να προκριθούμε. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Είναι ιδιαίτερη με Πορτογάλο προπονητή. Οι Πορτογάλοι είναι πολύ καλοί στην τακτική και πως η Φενέρ θα κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα μας δυσκολέψει αρκετά. Οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα. Να παίξουμε καλά, να είμαστε ο εαυτός μας και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο στόχος μας είναι η νίκη.

Τις δυσκολίες της έδρας: Πραγματικά είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Θα είναι ζεστή ατμόσφαιρα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μία ομάδα που πιέζει. Είμαστε όμως πολύ καλά προετοιμασμένοι - είμαι πεποισμένος για αυτό - και πρέπει να δηλώσουμε 'παρόντες' και να κερδίσουμε.

Την επιστροφή του και τον κόσμο της Φενέρ και το ότι θα τον αποθεώσει ως μία παράδοση που υπάρχει: Είμαι ευτυχισμένος που γυρίζω εδώ. Έχω λάβει και έχω δώσει πολλή αγάπη, όπως σε όλες τις ομάδες μου. Είναι κάπως το πεπρωμένο μου. Πέρυσι είχαμε κληρωθεί με τη Μαρσέιγ και φέτος με τη Φενέρ. Δύο πρώην ομάδες μου. Θα ανταποκριθώ ευχαρίστως στην παράδοση του κόσμου της Φενέρ.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα