Γι΄ αυτό το Europa League είναι πιο δύσκολο από το Champions League

Γι΄ αυτό το Europa League είναι πιο δύσκολο από το Champions League

Γι΄ αυτό το Europa League είναι πιο δύσκολο από το Champions League

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα περί Ολυμπιακού, με αφορμή και το χθεσινό παιχνίδι στη Λαμία.

Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία έδειξε πολύ απλά γιατί το Europa League είναι πιο δύσκολο από το Champions League! Προσέξτε, όχι καλύτερο, όχι ποιοτικότερο, αλλά πιο δύσκολο.

Πιο δύσκολο, αναφορικά με την παράμετρο, ότι στο Champions League υπάρχουν μεν πιο μεγάλες ομάδες, αλλά εκεί τα παιχνίδια γίνονται Τρίτη και Τετάρτη, ως εκ τούτου όταν θα παίξεις μετά για το πρωτάθλημα σου την Κυριακή, έχεις χρόνο να προετοιμαστείς, ενώ παίζοντας στο Europa League Πέμπτη έχεις μηδέν χρόνο να προετοιμαστείς για το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος…Ειδικά όταν έχεις παίξει εκτός έδρας την Πέμπτη η, ακόμη κι αν παίζεις εκτός έδρας την Κυριακή.

Ρίξτε μία ματιά στα αποτελέσματα των ομάδων που έπαιξαν την Πέμπτη στο Europa League, στα πρωταθλήματα τους χθες στο πρωτάθλημα: από τις 26 ηττήθηκαν οι 10 και έφεραν ισοπαλίες οι οκτώ! Και κέρδισαν μόνο οι οκτώ! Και μιλάμε για ομάδες από τις πιο δυνατές στα πρωταθλήματα τους. Αλλά η φθορά του αγώνα της Πέμπτης τους επηρέασε όσο δεν πάει-νίκησαν οι οκτώ στους 26!!! Με το ζόρι το ένα τρίτο, και ούτε!

Ας θυμηθούμε και τι είχε κάνει ο Ολυμπιακός την αμέσως προηγούμενη περίοδο που είχε παίξει Europa League, το φθινόπωρο του 2018, την πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Μετά τα παιχνίδια του στο Europa League είχε ισοπαλίες με την ΑΕΚ 1-1 έξω και τον ΠΑΟ 1-1 μέσα, είχε νικήσει τον Πανιώνιο 1-0 έξω με γκολ στο 91’ και είχε νικήσει μέσα και τον Απόλλωνα 1-0 με γκολ στο 89’, τον Παναιτωλικό 2-1 και τη Λαμία 3-0. Οριακές δηλαδή νίκες σε ματς με μικρούς, τα περισσότερα εντός έδρας, κι ισοπαλίες στα ντέρμπι.

Επιπλέον δε τότε ο Ολυμπιακός είχε το προνόμιο ότι τα μισά παιχνίδια του τα είχε δώσει μία ημέρα μετά, Δευτέρα (με Πανιώνιο, Παναιτωλικό, Απόλλωνα), κάτι που φέτος δεν προβλέπεται! Παρεμπιπτόντως, άλλες χώρες που προσέχουν τις ομάδες τους στα Κύπελλα Ευρώπης φρόντισαν και τις διευκόλυναν. Π.χ. το χθεσινό παιχνίδι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το πρωτάθλημα Κροατίας αναβλήθηκε, η Φέρεντσβαρος δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος στην Ουγγαρία, ενώ Μπράγκα στην Πορτογαλία, Νάπολι στην Ιταλία και Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ στη Ρωσία παίζουν σήμερα.

Πρέπει να δεχθούμε ότι όταν παίζεις Πέμπτη Europa League την Κυριακή πληρώνεις το λογαριασμό στο πρωτάθλημα! Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ευτυχής που δεν την πάτησε χθες στην Λαμία, την στιγμή μάλιστα κατά την οποία η ΑΕΚ παίζοντας στον ΟΦΗ έφερε 3-3 προηγούμενη 3-0 (ανεκτίμητη αξία η διαμαρτυρία για τη διαιτησία, όταν κερδίζεις 3-0 μέχρι το 78’!) κι ο Παναθηναϊκός έχασε στα Γιάννινα 0-1, χωρίς να έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Μαρτίνς

Με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός πρέπει με αφορμή τα χθεσινά του ζόρια, γιατί πραγματικά υπέφερε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, να δει τι θα κάνει στα άλλα πέντε ματς στα οποία θα παίξει Κυριακή, έχοντας προηγηθεί αγώνας του για το Europa League Πέμπτη. Έστω κι αν είναι όλα μέσα, αλλά τα τρία με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Άρη και τα δύο με Ιωνικό και Βόλο. Μήπως ένα καλύτερο ροτέϊσον; Μόνο που για να υπάρχει καλύτερο ροτέϊσον πρέπει να σου έχουν ρολάρει καλύτερα πολλοί παίκτες, που αυτή την στιγμή δεν ρολάρουν.

Κατά τα άλλα, η δυσκολία του παιχνιδιού με τη Λαμία δεν μου έκανε την παραμικρή αίσθηση! Είχε προϊδεάσει από χθες το πρωί, με το σχετικό άρθρο, τι θα συνέβαινε-ό,τι ακριβώς συμβαίνει στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού σε κάθε πρωτάθλημα! Είχα καταγράψει αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα από το 2010. Βάλτε μαζί και το χθεσινό, και τι προκύπτει: σε 12 τέτοιους αγώνες ο Ολυμπιακός έχει μία ήττα, δύο ισοπαλίες και εννιά νίκες, όλες οριακές, στο ένα γκολ!!! Παρότι μάλιστα τρία παιχνίδια τα είχε παίξει σε ουδέτερη έδρα (ΟΑΚΑ, Περιστέρι) κι όχι στο σπίτι των αντιπάλων του…

Ήταν απολύτως αναμενόμενο για κάποιον που ξέρει τον Ολυμπιακό, τι θα γινόταν στη Λαμία, με ένα αντίπαλο πολύ φρέσκο, που προετοιμάζονταν όλη την εβδομάδα γι΄ αυτό το ματς, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την Πέμπτη ένα πολύ σκληρό 90λεπτο, φτάνοντας στο 87’ για να κερδίσουν. Ένα 90λεπτο που τους προκάλεσε φθορές από πλευράς δυνάμεων, όπως φάνηκε στον χθεσινό αγώνα από το 60’ και μετά (κι ενώ με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα, από το 60 και μετά άρχισε να λειτουργεί στο φουλ ο Ολυμπιακός…), αλλά και τις απουσίες των Εμβιλά κι Ελ Αραμπί, με τον Μασούρα να είναι στην 20άδα για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα…

Στα δικά μου μάτια, οι έστω οριακές αυτές νίκες 2-1, την Πέμπτη με την Άντβερπ εντός έδρας στο Europa League και την Κυριακή με τη Λαμία εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, είναι χρυσάφι! Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο Europa League, έχοντας αφήσει δύο πόντους πίσω του τις δύο ομάδες (Φενέρμπαχτσε κι Άϊντραχτ) με τις οποίες θα παίξει εκτός έδρας στις δύο επόμενες αγωνιστικές και έπιασε άμεσα την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ ένα πόντο πίσω του (και τρεις πίσω τον Άρη). Την στιγμή που την Τετάρτη παίζουν Άρης-ΠΑΟ και την Κυριακή ΠΑΟΚ-ΑΕΚ…

Ολυμπιακός

Σημασία έχουν τα αποτελέσματα και να είσαι πρώτος. Κι όταν τα καταφέρνεις σε εποχές που για τον άλφα η, τον βήτα λόγο δεν παίζεις καλά, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική σφυροκόπησε τον Ατρόμητο για 40 λεπτά, από το 60΄έως το 98’, αλλά έμεινε στο 0-0. Θα πάρω καλύτερα το 2-1 στη Λαμία! Ο Ολυμπιακός στη Βουλγαρία δεν άξιζε να χάσει από τη Λούντογκορετς-με τραγικά πέναλτι κι αυτογκόλ έφερε ισοπαλία, μένοντας με τραγική αποβολή με δέκα παίκτες σε όλη την παράταση. Θα πάρω καλύτερα το 2-1 με την Άντβερπ!

Βεβαίως, θα περιμένω και μία καλύτερη εικόνα σιγά. Γιατί όσο δεν παίζεις καλά, τόσο πιο δύσκολο είναι να κερδίζεις. Απλά, ο Ολυμπιακός είχε μία παρατεταμένη περίοδο απίστευτης γκίνιας: έχασε το Κύπελλο με ένα γκολ στο 90’, αποκλείστηκε από το Champions League στα πέναλτι με τις συνθήκες που μνημόνευσα πριν, ξεκίνησε λάθος το πρωτάθλημα χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες. Ε, ήταν απολύτως ποδοσφαιρικό ότι θα «γύριζε» το πράγμα, ότι δεν θα του πήγαιναν συνεχώς όλα στραβά. Και όντως γύρισε και με την Άντβερπ, με το απίθανο γκολ στο 87’ του αριστερού μπακ Ρέαμπτσιουκ και με τη Λαμία με το γκολ-καραμπόλα του Μπουχαλάκη, με το δοκάρι των γηπεδούχων πριν το 2-1 και με την ευκαιρία του Βύντρα μετά το 1-2.

Όπως σχολίαζα την Παρασκευή, είναι σαν να ξαναβρήκε το χαμένο του άστρο ο Πέδρο Μαρτίνς! Τώρα, όμως, πρέπει να βρει, έστω σταδιακά, και την χαμένη καλύτερη εικόνα της ομάδας, γιατί πρέπει και να την κυνηγήσει καλύτερα την τύχη του ο Ολυμπιακός…

Άσχετο: H B ομάδα του Ολυμπιακού στα τρία φιλικά παιχνίδια της έχει τρεις ήττες και 2-7 γκολ (από Κηφισιά 1-2, Καλαμάτα 0-2 και Ξάνθη 1-3)…Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού έχει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ήττα 1-2 εντός έδρας από Ατρόμητο, ισοπαλία 0-0 στη Λαμία κι ισοπαλία 2-2 με τον Απόλλωνα εντός έδρας. Απίθανο όλα αυτά τα αποτελέσματα να περάσουν…απαρατήρητα. Ειδικά για την Κ19, που είναι κι επίσημα τα παιχνίδια.

Ωραία κι η τρίτη φανέλα του Ολυμπιακού. Δείτε την εδώ αν θέλετε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.