Τότε θα εκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι το Europa League για τον Ολυμπιακό

Τότε θα εκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι το Europa League για τον Ολυμπιακό

Τότε θα εκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι το Europa League για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta μία πρώτη προσέγγιση για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σλόβαν.

Όπως θεωρούσα πριν τους αγώνες με τη Λούντογκορετς πιο σημαντική την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ από τη μεταγραφή του Ονιεκούρου, έτσι και τώρα πριν από τους αγώνες του με την Σλόβαν Μπρατισλάβας θεωρώ πιο σημαντική την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τη μεταγραφή του Μανωλά.

Πολύ απλά διότι στο ποδόσφαιρο μετράνε πάνω απ΄ όλα τα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα δεν μπορεί να σε περιμένουν-αντίθετα με τις μεταγραφές. Οι μεταγραφές μπορεί να γίνουν και μετά, τα παιχνίδια όμως γίνονται πάντα στην…ώρα τους. Κι αν το χάσεις το ραντεβού, πάει το έχασες, δεν ξαναβρίσκεις την ευκαιρία. Όπως ο Ολυμπιακός έχασε στα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας την ευκαιρία να παίξει και φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον έβαλαν μυαλό στο Ρέντη και θα εμφανιστεί διαφορετική η ομάδα κόντρα στην πρωταθλήτρια Σλοβακίας, που πριν ακριβώς δύο χρόνια, και τότε στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ ήταν, είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ…

Είναι από κουτό έως αφελές να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε τέτοιο επίπεδο-και γνώμη δεν θα αλλάξω ακόμη και αν ρίξει αύριο τέσσερα ο Ολυμπιακός. Η Σλόβαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε οριακά, για ένα γκολ από την πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιάνγκ Μπόις, με 0-0 στην Μπρατισλάβα και ήττα 2-3 εκτός έδρας. Και να ξέρετε ότι για λόγους που δεν είναι της παρούσης, ο προπονητής της Σλόβαν, ο Βάις, πατέρας του πρώην άσου του Ολυμπιακού και νυν ποιοτικότερου παίκτη της Σλόβαν, ζει και αναπνέει για να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους».

Επιπλέον ας έχουμε υπόψιν μας ότι στην ομάδα του Ολυμπιακού υπάρχει ακόμη το βάρος της αποτυχίας κόντρα στη Λούντογκορετς, που κακά τα ψέματα λειτουργεί ανασταλτικά από ψυχολογικής πλευράς-εξ ου και σε τέτοιες περιπτώσεις όσο περισσότερο βοηθάει ο κόσμος που πάει στο γήπεδο, τόσο πιο γρήγορα συνέρχεται μία μεγάλη ομάδα.

Δεν ξεχνάω τι είχε συμβεί την αμέσως προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν ακριβώς πέντε χρόνια, από την Μπερ Σέβα, μία αποτυχία υπό περίπου τις ίδιες συνθήκες: και πάλι ήταν γ΄ προκριματικός γύρος και πάλι είχε ισοπαλία με τους Ισραηλινούς στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (0-0), όπως και τώρα ισοπαλία με τους Βούλγαρους στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (1-1). Και ήττα στο Ισραήλ με ένα γκολ προς το τέλος του αγώνα (0-1), όπως ήττα τώρα στη Βουλγαρία αυτή τη φορά ακόμη πιο…πίσω στον αγώνα, στη διαδικασία των πέναλτι. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός είχε παίξει πλέι οφς για το Γιουρόπα Λιγκ με την άσημη πορτογαλική Αρούκα και του είχε βγει η ψυχή για να περάσει! Παρότι είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς μέσα στην Πορτογαλία, στη ρεβάνς έχασε με το ίδιο σκορ στο 90λεπτο και η πρόκριση παίχτηκε στην πρόκριση, όπου εκεί πέρασαν οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη 2-1.

Ολυμπιακός

Δεν είναι ποτέ εύκολα ως Ολυμπιακός να συνέλθεις μετά από ένα μεγάλο κάζο όπως αυτό από τη Λούντογκορετς. Ξέρεις ότι είσαι το φαβορί, ξέρεις ότι είσαι καλύτερος, αλλά αν δεν σε πάει το ματς, αν δεν ξεκινήσεις καλά, αν δεν σου βγει όπως λέμε το παιχνίδι, δεν θέλει πολύ να τρέχεις και να μην φτάνεις μετά πηγαίνοντας να παίξεις την πρόκριση στην Σλοβακία. Όπου εκεί, παρεμπιπτόντως, διαιτητής ορίστηκε Γερμανός (ο Αϊτέκιν) και για όσους ξέρουν από αυτά, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με Γερμανό διαιτητή έχει μόνο ήττες στην Ευρώπη…

Γι΄ αυτό λέω ότι καλές είναι οι μεταγραφές, και ο Ονιεκούρου και ο Ρόνι Λόπες (που ήρθαν) και ο Μανωλάς (που κάνει μεγάλο αγώνα να έρθει), όμως καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Μπορεί τώρα να υποτιμάμε μία παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας συνηθίσει την προηγούμενη διετία την...χλίδα με Μπάγερν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι κ.α., όμως θα εκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι το Γιουρόπα Λιγκ όταν φτάσει εκεί ο πρωταθλητής Ελλάδας και δούμε με πόσο σπουδαίες ομάδες θα παίξει.

Κι ακόμη περισσότερο θα το εκτιμήσουμε, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το ίδιο λάθος και την πατήσει με την Σλόβαν, όπως την πάτησε με την Λούντογκορετς και τον δούμε να παίζει στο…Κόνφερενς Λιγκ!

Άσχετο: Πάλι πρόβλημα τραυματισμού έβγαλε λοιπόν ο Λιβάι Γκαρσία. Και να θυμηθούμε ότι στην περασμένη σεζόν, πρώτη του στην ΑΕΚ, είχε χάσει 15 αγώνες από τραυματισμό.

Μεγάλη δουλειά, γενικά, για κάθε σύλλογο να μη βγάζει συχνά τραυματισμούς ένας παίκτης και ειδικά μία ακριβή μεταγραφή. Κοιτούσα π.χ. το βιογραφικό του Ρόνι Λόπες και είδα ότι μόνο πρόπερσι είχε σοβαρό (μυϊκός ήταν) τραυματισμό, με απουσία για περίπου 3,5 μήνες. Στις άλλες σεζόν είχε κάποιες απουσίες, από μικροτραυματισμούς όμως. Κι είναι καλό που έχει κάνει κανονικά προετοιμασία όλο το καλοκαίρι με την Σεβίλλη.

Διότι ίσως το πιο σημαντικό είναι να μην ξαναζήσει ο Ολυμπιακός το ίδιο πράγμα με πέρυσι, που στο ξεκίνημα της σεζόν είχε σοβαρά τραυματίες τόσες μεταγραφές του (Μπρούμα, Πέπε, Βινάγκρε, Τιάγκο!).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.